Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 27 листопада 2022 — Запорізька обласна філармонія

Презентація нового формату! Академічний симфонічний оркестр продовжує радувати своїх прихильників цікавими музичними експериментами. 27 листопада у Запорізькій обласній філармонії відбувся концерт солістів академічного симфонічного оркестру «Парад зірок».
На сцені улюблені артисти, нові та вже добре знайомі колективи, що створені на базі симфонічного оркестру. В кожному творі – справжня любов до слухачів та головної справи свого життя – Музики! Українська музика зараз звучить у серці кожного громадянина, підіймаючи патріотичний дух, тож козацький марш, творче прочитання Гімну України у творі заслуженого діяча мистецтв України Юрія Шевченка «Ми – є!», парафраз на теми української народної пісні «Ой, під вишнею» отримали шалену підтримку меломанів міста. Також, в програмі концерту пролунала музика, яку впевнено можна назвати «вічною»: твори В.А.Моцарта, А.Вівальді, Н.Паганіні, Е.Гріга.
Бурхливими оваціями глядачі зустрічали виступи камерного оркестру орудою молодого талановитого музиканта Олександра Горлова та квінтету «Sonore» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Худякова. Солісти – справжні майстри – заслужені артисти України Ілона Турчанінова, Віталій Солом'янчук, лауреати міжнародних конкурсів Андрій Нетреба, Людмила Сапожнікова, Євген Попов, Гліб Формальський та Олександр Горлов полонили гостей своєю віртуозністю.
Хіти кіномузики, легендарні джазові та рок композиції подарував слухачам ансамбль солістів «Мініатюра». Разом з колективом виступив яскравий молодий соліст – лауреат міжнародних конкурсів Іван Левченко (саксофон).
Вже багато років запорізькі меломани насолоджуються творчістю своїх улюбленців – харизматичного Диксиленду під керуванням Дмитра Мітніка. З кожним виступом кількість шанувальників все зростає. Цього вечора слухачів полонив і новий колектив – Біг Бенд, виконавши хіти джазу – твори К.Бейсі, Д.Еллінгтона, Т. Джонса та ін.
Солістка оркестру, заслужена артистка України Ілона Турчанінова поділилася своїми емоціями: «Для музикантів це принципово новий формат. По-своєму цікавий і складний. Відмінність концерту в тому, що кожен музикант має можливість продемонструвати свої власні музичні смаки, виразитися як індивідуальність. Програма досить різножанрова. Сольно я виконала проникливу «Фантазію» В.А.Моцарта, а разом із Андрієм Нетребою – дві обробки на класичні теми Е.Гріга і Н.Паганіні із сольного проєкту «Piano forever». Ми дуже раді, що з'явилася можливість проведення концертних програм у даному форматі. Тож, вже зараз у піднесеному настрої ми починаємо працювати над новорічним концертом».
Всі присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми та дякували гучними оплесками. Новий формат сподобався слухачам і викликав багато позитивних відгуків.
Українська культура, напевно, переживає найскладнішу в своїй історії осінь. Але, як показав концерт – митці не впадають у відчай. Працюють творчо та натхненно, адже дарувати людям тепло своїх сердець та свій талант - їх кредо! Отже, продовжуємо радувати ексклюзивними проєктами та чекаємо поціновувачів музичного мистецтва на наших концертних програмах!

Опубліковано в Новини

Долучити до прекрасної музики дітей і відпочити всією родиною запоріжці мали змогу у Запорізькій обласній філармонії 27 листопада. В рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» відбулася прем'єра музичної програми «Пори року. Осінь», яка присвячена чудовій порі й зображена у геніальній музиці відомих композиторів. В ній зійшлися нетлінне слово, глибина душевності та чарівність мелодії. Прекрасні звуки скрипки, бандури, фортепіано та вокальних голосів провідних солістів обласної філармонії наповнили юні душі добром та красою.

Маленькі глядачі дізнались багато цікавого про створення музичних композицій та їх авторів, послухали неймовірно красиву поезію та, навіть, на якусь мить подумки перенеслися до осіннього лісу. Професійне виконання таких знаних музичних творів, як «Пори року» Антоніо Вівальді, «Айстри» Миколи Лисенка, «Осіння роза» Олександра Білаша, української народної пісні «Дощик» та інших чудових композицій гармонічно доповнювалося яскравим відеорядом.

Батьки та діти отримали величезне задоволення від програми та виявили бажання знову відвідати концерти в філармонії, адже тут можна послухати справжні музичні шедеври, набути позитивних емоцій та нових знань.

Для артистів обласної філармонії участь у мистецьких заходах для дитячої аудиторії – це велика відповідальність. Свою творчість цього дня дарували: Юлія Якса (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Анатолій Калітенко (скрипка), Ірина Скляренко (бандура), концертмейстери – Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Інна Бачуріна, Артур Остапчук. Ведучий – Юлій Гаврилов. Автор проєкту – музичний керівник філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Дякуємо всім, що були разом з нами. Чекаємо на нові захоплюючі музичні зустрічі вже 4 грудня на пізнавальній програмі «Музика танців».

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії

на чолі із заслуженим працівником культури України

ІРИНОЮ КОНАРЕВОЮ

щиро вітає начальника технічного відділу

Олега Гойденка

ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановний Олеже Вадимовичу!

Сумлінна праця технічного відділу – це запорука стабільної успішної роботи Запорізької обласної філармонії, а Ваш професіоналізм, компетентність і цілеспрямованість викликають повагу серед колег.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, життєвих сил і радісних подій, бадьорості духу, затишку в родині та благополуччя на довгі роки. Хай кожна мить життя дарує радість, несе мир, злагоду та процвітання!

Добробуту, благополуччя, людського щастя та успіхів у всьому!

Опубліковано в Новини