Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 25 вересня 2021 — Запорізька обласна філармонія


   Відкриття симфонічного сезону особлива та визначна подія у житті міста та академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії. Цього року 24 та 25 вересня оркестр відкриє 65 ювілейний сезон! В програмі Симфонія №3 “Органна” К. Сен-Санса та Концерт для фортепіано з оркестром Е. Гріга.

   “Я дав тут все, що міг дати, і те чого я досягнув – ніколи вже не зроблю знов”, – казав про свою останню симфонію видатний французький композитор К. Сен-Санс. Образний світ твору – конфлікт між вірою та сумнівом. Дві частини симфонії нібито дві стадії душевної боротьби: перша закінчується в тонах захопленого самозречення, друга – своєрідна хвала силі духу, волі до творення. “Остання симфонія Сен-Санса – справжнє диво техніки та інструментування”, – так казали про твір сучасники. Одну з провідних ролей у симфонії композитор віддав партії фортепіано та органу. Солістка – заслужена артистка України Ілона Турчанінова.

   Концерт для фортепіано з оркестром Е. Гріга – справжня перлина епохи романтизму та найвідоміший твір композитора. Складна віртуозна партія фортепіано за своїм характером та силою емоційного впливу наближує соліста до звучності та сили оркестру. Солістка – Кім Барб’є (Франція).

   Головний диригент – народний артист України В'ячеслав Редя.

Опубліковано в Афіша
Субота
25
вересня

Вітаємо із Ювілеєм!

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає головного адміністратора Ірину Ценову ІЗ ЮВІЛЕЄМ!

Шановна Ірино Михайлівно!

Ви – чарівна жінка, надійна колега і справжній майстер своєї справи. Розвиток культури й популяризація мистецтва стали для Вас професійним кредо та невід'ємною частиною життя. Як головний адміністратор закладу, Ви разом з творчим колективом Запорізької обласної філармонії даруєте глядачам прекрасний світ мистецтва, гарний настрій та естетичне задоволення.

Своєю сумлінною працею щодня Ви робите вагомий внесок у створення позитивного іміджу обласної філармонії. Завдяки Вашій ініціативності, далекоглядності, невичерпній енергії, впевненій життєвій позиції та досвідченості рекламна діяльність філармонії вийшла на новий рівень – стала більш сучасною, яскравою та креативною. Разом з Вами приємно працювати колегам, Ви стали справжнім другом для мистецького колективу.

Бажаємо Вам міцного здоров'я, оптимізму, бадьорості духу, радісних подій, жіночого щастя, невгасимої краси та нових життєвих звершень!

Дякуємо за відданість та щирі емоції!

Цінуємо, поважаємо, пишаємось!

Опубліковано в Новини