Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 18 вересня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Запорізька обласна філармонія продовжує дарувати музичні зустрічі з органним мистецтвом. Твори для органу подібні фрескам у живопису, які треба роздивлятися здалеку, щоб зрозуміти їхній грандіозний задум і розмах.

Насолодитися прекрасною музикою на величному інструменті, який відомий вже майже 28 століть та отримати естетичне задоволення запоріжці мали можливість 18 вересня у концертному залі імені М. І. Глінки!

Звучання органу – це завжди справжнє музичне таїнство. Він по-праву здобув статус короля інструментів. Його звуки проникають у кожну клітинку людської душі і спонукають на роздуми.

За пультом органу – солістка-органістка Дніпропетровського будинку органної та камерної музики, лауреат Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів Ксенія Бєлікова. До речі, два роки тому Ксенія була учасницею ІV Всеукраїнського фестивалю духовної музики «БЛАГОfest», який проходив у Запорізькій обласній філармонії, і вже тоді підкорювала запоріжців.

На початку концертної програми ведуча заходу – Юлія Нестеренко представила глядачам музиканта та коротко ознайомила з її творчим шляхом.

У виконанні артистки прозвучали твори Дітріха Букстехуде, Томазо Альбіноні, Йоганна Себастьяна Баха та інших геніїв органної музики.

Варто зазначити, що Й. С. Бах об’єднав майстерність попередників, в творчості яких простежується тяжіння до монументальності, та створив справжні «діаманти», серед яких: Прелюдія і фуга c-moll, Арія з оркестрової сюїти D-dur та відома токата і фуга d-moll, які не втратили популярності до сьогодення і серед музикантів, і серед любителів класичної музики.

Шанувальники органної музики насолоджуються професійною грою обдарованої виконавиці. Вона багато гастролює країною та вражає своїм неповторним стилем і трактуванням музики.

Артистка продемонструвала слухачам вправне володіння інструментом, метро-ритмічну чіткість та музичність. Публіка тепло вітала органістку на запорізькій сцені гучними оплесками, а після концерту слухачі побажали їй натхнення та вдалого творчого шляху.

Ксенія Бєлікова подякувала адміністрації філармонії за запрошення та гостинність і висловила бажання продовжити творчу співпрацю.

Всі присутні отримали колосальне задоволення від світових музичних шедеврів та майстерності виконання артистки.

Опубліковано в Новини