Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 28 серпня 2021 — Запорізька обласна філармонія

28 серпня на території кінного театру «Запорозькі козаки» на о. Хортиця відбулося урочисте відкриття XXV Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака присвячений 30-річчю Незалежності України. У фестивалі взяли участь заслужені майстри національних бойових мистецтв, національної боротьби з різних куточків України, воїни, ветерани АТО, військовослужбовці, юні вихованці шкіл козацького бойового мистецтва «Спас», козацька спільнота та почесні гості з різних країн світу.

Урочисто відкрив Фестиваль академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор. Колектив блискуче виконав Державний Гімн України та подарував присутнім колоритні концертні номери «Танок із нагайками», «Танок з бубнами» і «Не громи в степах гудуть». Виступ ансамблю прикрасив фестиваль та додав гарного настрою учасникам і гостям заходу.

Президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула висловив подяку колективу Запорізької обласної філармонії та окремі слова вдячності генеральному директору, заслуженому працівнику культури України, Віце-президенту Всеукраїнської федерації «Спас» Ірині Конаревій за допомогу в організації та проведенні ювілейного фестивалю та висловив захопленість творчістю академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Колектив обласної філармонії і надалі з радістю пропагуватиме народне мистецтво, відроджуватиме козацькі традиції, дбатиме про духовний розвиток та культурне розмаїття козацької столиці.

Опубліковано в Новини