Фільтрувати матеріали за датою: серпня 2021 — Запорізька обласна філармонія

28 серпня на території кінного театру «Запорозькі козаки» на о. Хортиця відбулося урочисте відкриття XXV Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака присвячений 30-річчю Незалежності України. У фестивалі взяли участь заслужені майстри національних бойових мистецтв, національної боротьби з різних куточків України, воїни, ветерани АТО, військовослужбовці, юні вихованці шкіл козацького бойового мистецтва «Спас», козацька спільнота та почесні гості з різних країн світу.

Урочисто відкрив Фестиваль академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор. Колектив блискуче виконав Державний Гімн України та подарував присутнім колоритні концертні номери «Танок із нагайками», «Танок з бубнами» і «Не громи в степах гудуть». Виступ ансамблю прикрасив фестиваль та додав гарного настрою учасникам і гостям заходу.

Президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула висловив подяку колективу Запорізької обласної філармонії та окремі слова вдячності генеральному директору, заслуженому працівнику культури України, Віце-президенту Всеукраїнської федерації «Спас» Ірині Конаревій за допомогу в організації та проведенні ювілейного фестивалю та висловив захопленість творчістю академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Колектив обласної філармонії і надалі з радістю пропагуватиме народне мистецтво, відроджуватиме козацькі традиції, дбатиме про духовний розвиток та культурне розмаїття козацької столиці.

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії розділяє біль втрати та висловлює щирі співчуття близьким, рідним і колегам з приводу передчасної смерті артиста академічного симфонічного оркестру Віктора Володимировича Русінова.

Віктор Володимирович працював у обласній філармонії з 1977 року. Він був справжнім професіоналом, який подарував слухачам безліч приємних зустрічей із музичним мистецтвом.

Світлий, добрий спомин про Віктора Володимировича завжди житиме у серцях всіх, хто його знав, любив, шанував.

Вічна пам'ять

Опубліковано в Новини

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація: 24.08.2021

Вперше в своїй історії комунальний заклад «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради провів концерт просто неба. Концертна програма «Велична і свята, моя ти Україно» стала подарунком запоріжцям до 30-ї річниці Незалежності України.

Впродовж 1,5 години академічний симфонічний оркестр під керівництвом  головного диригента, народного артиста України Вячеслава Реді, академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», артисти Запорізької обласної філармонії виконували вокально-хореографічні композиції, українські народні пісні, популярні класичні твори вітчизняних та запорізьких композиторів, джазові і рокові композиції, попурі естрадних українських пісень. І все це -  в супроводі лазерного шоу з відповідною тематичною анімацією на фасаді концертного залу ім. М.І.Глінки.

Світлові інсталяції створювали проєкції національної  символіки України, калейдоскопічних квіткових орнаментів, українських  традиційних орнаментів, природні сцени та вітання-слогани в національній колористиці. 

Слухачі і глядачі, серед яких були голова Запорізької обласної ради Олена Жук і її перший заступник Людмила Любім, високо оцінили новаторський підхід Запорізької філармонії. На переконання Олени Жук, це – найкрасивіше свято з усіх, які проходили до цього часу.

- Ми вдячні комунальному закладу – Запорізькій обласній філармонії  Запорізької обласної ради – за можливість зустрітись разом просто неба і насолодитись українською піснею. А грандіозне лазерне шоу – це свідчення того, що наша Запорізька область гармонійно поєднує наше козацьке минуле і сучасні цифрові технології, - зазначила голова Запорізької обласної ради.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради   

Посилання на сайт: https://zor.gov.ua/content/zaporizka-oblasna-filarmoniya-podaruvala-zaporizhcyam-neymovirne-shou-velychna-i-svyata-moya

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорізької ОДА

Публікація 23.08.2021

На площі перед будівлею Запорізької обласної філармонії відбувся концерт “Велична і свята, моя ти Україно” зі світловою інсталяцією.

Під керівництвом народного артиста України, деригента В'ячеслава Реді солісти філармонії та козацького ансамблю "Запоріжці" просто неба влаштували для запорожців музичний концерт.

Для гостей свята лунали як традиційні українські пісні, так і твори класичної музики.

Виступи супроводжувались світловою інсталяцією на фасаді будівлі філармонії.

Казкове музичне вітання отримала малеча, яка прийшла на свято.

Запоріжці не лише слухали улюблену музику, а й танцювали під знайомі хіти.

Посилання на сайт: https://www.zoda.gov.ua/news/56924/na-chest-dnya-prapora-i-dnya-nezalezhnosti-ukrajini-u-zaporizhzhi-proyshov-kontsert-zi-svitlovoju-instalyatsijeju.html

Опубліковано в ЗМІ про нас

24 серпня Запоріжжя, як і вся Україна, святкувало 30-річчя Незалежності України. Цього дня колектив Запорізької обласної філармонії взяв участь у святковому концерті на каскаді фонтанів «Райдуга».

Свою творчість, неповторність української культури і національний фольклор містянам подарував академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор. Професійна майстерність і віртуозність виконання, яскраві костюми та харизматичність колективу підкорила публіку й залишила найкращі враження. Палкі музичні вітання лунали від яскравих солістів філармонії – лауреата премії імені І. Паторжинського Українського фонду культури Юлії Якси та Поліни Гонтарь. У їх виконанні прозвучали популярні українські пісні, які своїм теплом і красою зігріли серця усіх присутніх.

Виступ колективу Запорізької обласної філармонії викликав бурхливі оплески глядачів, додав бадьорості та позитивних емоцій містянам.

Опубліковано в Новини

Наша країна – молода, квітуча, незалежна й демократична держава. Цьогоріч вона відзначає своє 30-річчя!

23 серпня вперше у музичному серці нашого міста – на площі концертного залу імені М.І. Глінки колектив Запорізької обласної філармонії вітав запоріжців та гостей міста із найважливішим державним святом країни – Днем Незалежності України!

Артисти презентували яскраву програму «Велична і свята, моя ти Україно!». Мистецький захід проходив за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації під символічним гаслом «Ти у мене єдина»!

Казкового літнього вечора академічний симфонічний оркестр обласної філармонії під керуванням головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді подарував гостям чудові мелодії запорізьких, вітчизняних та світових композиторів, рок музику, попурі відомих українських пісень, саундтреки популярних кінострічок. Разом з оркестром захоплювали слухачів диригент оркестру - лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова, солісти – заслужені артисти України Ілона Турчанінова та Віталій Солом'янчук, Сергій Новіков. Сторінку автентичної української культури продемонстрував академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник-головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор. У виконанні колективу прозвучали всім знайомі українські народні пісні та запальні вокально-хореографічні композиції. Улюбленець публіки Микола Квєтков спільно із прославленим колективом вкотре підкорив запоріжців своїм виконанням Арії Андрія з опери «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського.

Традиційний джаз, що запалює з перших нот, прозвучав від диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік.

Щирі слова привітання зі святом лунали від ведучих програми – Світлани Холод та Миколи Петюка.

Піднесений, святковий настрій створили музиканти та пробудили теплі, патріотичні почуття у всіх присутніх на концерті.

Фінальним завершенням стала потужна композиція наших земляків Євгена Пасічника та Петра Ребра «Україна – солов'їна сторона» у виконанні академічного симфонічного оркестру, хору академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» та солістки обласної філармонії, лауреата премії імені І. Паторжинського Українського фонду культури Юлії Якси.

Особливого сприйняття музики додало лазерне шоу з тематичною анімацією. На фасаді концертного залу ім. М.І. Глінки глядачі могли насолоджуватися світловими інсталяціями національної символіки, українських орнаментів, квіткових візерунків, пейзажів та видатних українських постатей.

Артисти полонили присутніх своєю неперевершеною виконавською майстерністю та професіоналізмом, а щирі оплески підтвердили любов запоріжців до своєї країни та вміння цінувати високе мистецтво.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з керівником мистецького проєкту – генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх українців зі святом, бажає здоровя, успіхів, натхнення, процвітання, родинного щастя та дякує за відданість, увагу й любов до музичного мистецтва!

І вже 17 вересня о 18.00 запрошуємо всіх до концертного залу імені М.І. Глінки на відкриття 82-го концертного сезону. Це буде яскраво та незабутньо!

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі! Цьогоріч у нас великий ювілей: виповнюється 30 років Незалежності України!

Запорізька обласна філармонія на чолі з генеральним директором-заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає вас з головним державним святом і запрошує на неймовірно – яскраве музичне видовище – святковий концерт «Велична і свята, моя ти Україно» в рамках проєкту «Музика простоНеба».

Святкування відбудеться 23 серпня 2021 року о 19.30 на площі концертного залу імені М.І.Глінки.

У концерті візьмуть участь:

- академічний симфонічний оркестр, головний диригент, народний артист України - Вячеслав Редя, диригент – Надія Другова;

- академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», головний хормейстер, заслужений артист України – Сергій Черногор;

- провідні солісти Запорізької обласної філармонії.

У концертній програмі прозвучать: популярні класичні твори вітчизняних та запорізьких композиторів, українські народні пісні та вокально-хореографічні композиції, попурі естрадних українських пісень та хіти   зарубіжної естради, рок музика, джаз, саундтреки з найвідоміших кінофільмів.

Яскравою родзинкою мистецького заходу, який проходитиме під гаслом «ТИ У МЕНЕ ЄДИНА», є лазерне шоу з відповідною тематичною анімацією на фасаді концертного залу ім. М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії. Світлові інсталяції створять проекції національної символіки України, калейдоскопічних українських орнаментів, квіткових візерунків та багато іншого.

    Прекрасна музика, видовищна хореографія, поєднання світла і лазера, зібрані в дивовижні композиції, створять неймовірне видовище. Тож, нехай розквітає єдина країна, як велика яскрава квітка, яка стала символом Дня Незалежності України.

До зустрічі! СВЯТКУЄМО ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ РАЗОМ!

Опубліковано в Афіша

23 серпня колектив Запорізької обласної філармонії взяв участь у церемонії підняття Державного Прапору України на одному з найвищих флагштоків.

На оновленому арт-об'єкті «Кургані Єдності» Національного заповідника «Хортиця» у прямому включенні лунало вітання Президента України Володимира Зеленського. Президент від усього серця привітав громадян із святом та побажав миру, щастя, достатку й процвітання всьому народові. У заході взяли участь керівники органів влади області й міста – голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук та Запорізький міський голова Володимир Буряк.

На овіяній легендами Хортицькій землі, місці військової доблесті, у центрі державності, у столиці козацької звитяги під час виконання Державного Гімну України академічним козацьким ансамблем пісні і танцю «Запорожці» символічно піднявся увись один з найбільших Державних Прапорів України! Відомі рядки наповнили серця учасників заходу гордістю та любов'ю до рідної Батьківщини, голоси присутніх злилися в єдиний народний хор.

На фоні яскравого жовто-блакитного прапора святкові концертні номери присутнім подарували: академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор, солістка Запорізької обласної філармонії Поліна Гонтарь та артисти Запорізького академічного обласного театру юного глядача. Впродовж всього заходу відбувалася онлайн трансляція свята із різних міст країни, таким чином, вся Україна об'єдналася разом у цей урочистий день.

Хай мир і злагода сприяють подальшій розбудові нашої країни, небо завжди буде мирним та сонячним, а у домівках панує спокій та злагода!

Опубліковано в Новини

    Вже багато років Запорізька обласна філармонія дбає про культурне дозвілля містян, особливо військовослужбовців. Тож, 23 серпня у День Державного прапору України та напередодні 30-річчя Незалежності України колектив привітав бійців військової частини 3033 Національної гвардії України з визначними датами. Цього дня на плацу відбулося урочисте підняття Державного прапору, який барвисто майорів над присутніми, як символ світлого щасливого майбутнього. Музичним подарунком для нацгвардійців став святковий концерт яскравих солістів філармонії – лауреата премії імені І. Паторжинського Українського фонду культури Юлії Якси, Богдана Хижняка й Євгена Ковалевського. У програмі прозвучали популярні пісні українських композиторів, сучасних виконавців та патріотична поезія. Кожна композиція супроводжувалася бурхливими оплесками.

     Від імені всього колективу ведуча програми Анна Миронова подякувала солдатам за збереження миру, суверенітету та територіальної цілісності країни, адже саме вони цілодобово стоять на сторожі нашої незалежності. Виступ артистів Запорізької обласної філармонії подарував всім учасникам заходу позитивні емоції, гарний настрій і нагадав, що наша Батьківщина – незалежна та демократична держава з багатовіковою історією, неповторними народними традиціями та духовним розмаїттям.

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 2