Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 16 липня 2021 — Запорізька обласна філармонія

   Щороку третьої неділі липня, українці відзначають професійне свято працівників металургійної та гірничодобувної промисловості. Для нашого міста – це особливе свято, адже кожна родина Запоріжжя пов'язана з цією почесною професією.

   І, вже традиційно, колектив Запорізької обласної філармонії з радістю віддає шану мужнім металургам та вітає майстрів вогняної професії зі святом.

   Напередодні визначної дати, 16 липня, у концертному залі імені М.І. Глінки академічний симфонічний оркестр під керуванням Маестро, народного артиста України Вячеслава Реді створив святковий настрій та справжню феєрію металу й музики для працівників Запорізького заводу феросплавів.

   Щирі привітання та вдячність за невичерпну працьовитість, стійкість і відданість обраній справі лунали для присутніх від голови правління АТ «Запорізький завод феросплавів» Павла Кравченка та голови профспілкового комітету Юрія Спірідонова.

   Металург – це особливе покликання, яке є сплавом мужності, відважності та мистецтва творити метал, тому й музика для справжніх металургів-феросплавників була відповідна! У програмі прозвучала популярна класична музика та улюблені твори сучасних зарубіжних і вітчизняних композиторів. Разом із артистами оркестру світові шедеври металургам дарували гості програми – лауреати міжнародних конкурсів Юлія Антонова (сопрано) і Володимир Єфименко (баритон), артисти академічного симфонічного оркестру – заслужені артисти України Ілона Турчанінова (фортепіано, піаніка), Віталій Солом'янчук (ударні інструменти) та Олена Кочерга (флейта). Запальним джазом публіку підкорював Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік. Особливого мистецького шарму концерту додали ведучі концерту – Світлана Холод та Микола Петюк.

   Глядачі тепло приймали артистів та щоразу нагороджували бурхливими оваціями за чудову музику й неперевершені емоції!

   До мистецьких привітань з побажаннями металургам міцного здоров'я, радості, благополуччя та нових професійних здобутків на благо розбудови галузі, міста і країни приєднується увесь колектив й генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева!

Опубліковано в Новини