Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 03 червня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Мистецький діалог між Запорізькою обласною філармонією та державами Європи триває вже протягом багатьох років. Так, 3 червня у камерній залі філармонії відбувся концерт фортепіанної музики в рамках Всеукраїнського фестивалю «Французька весна в Україні» на Запоріжжі.Організатори фестивалю в Запоріжжі – міська громадська організація Французький культурний центр «Alliance Franсaise». З привітальним словом до присутніх у залі звернулася голова організації – Людмила Богдановська. Очільниця привітала всіх зі святом французької музики, познайомила публіку з виконавицею і зазначила важливість проведення заходу – адже він об’єднує різні культури, збагачує людей духовно й розширює нові горизонти.

Солістка – відома французька піаністка Кім Барб'є.Артистка активно виступає як з відомими оркестрами світу, так із сольними програмами. Тісно співпрацює з Національним симфонічним оркестром Китаю, Національним симфонічним оркестром В’єтнаму, Національним оркестром Естонії, оркестром Львівської Національної філармонії.

Тендітна та хвилююча, філігранна та бурхлива музика звучала цього вечора. Запоріжці насолоджувались витонченими мелодіями. Програма концерту складалася із яскравих творів геніальних композиторів, була різноманітною та цікавою для всіх гостей. Артистка виконала всесвітньовідомі шедеври композиторів-класиків Г.Форе, М. Равеля, Ф. Шопена, Дж. Верді та Ф. Ліста.

Концерт пройшов у піднесеній та сповненій позитивного настрою атмосфері. Майстерне виконання підкорило публіку у залі, подарувавши незабутні миті мистецької насолоди.

Організатори фестивалю та Кім Барб'є подякували колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за гостинність і високий організаційно-мистецький рівень заходу та висловили сподівання на подальшу творчу співпрацю.

Опубліковано в Новини

КОНЦЕРТ ФОРТЕПІАННОЇ МУЗИКИ

Солістка - Кім Барб'є (Франція)

 Відома французька піаністка Кім Барб'є народилася в Парижі та виросла в Ніцці. Кім Барб'є концертуюча піаністка, вона активно виступає як з відомими оркестрами світу так із сольними програмами. Тісно співпрацює та виступає з Національним симфонічним оркестром Китаю в концертному залі в Пекіні, з Національним симфонічним оркестром В’єтнаму в Оперному театрі Ханоя, з Національним оркестром Естонії в Талліні, оркестром Львівської Національної філармонії, співпрацює із такими диригентами, як Робін Тіччіаті, Лайонел Брінгюєр, Фаб'єн Габель, Стенлі Доддс, Ярон Трауб та інші.

Запорізьким слухачам відома французька піаністка Кім Барб'є презентує виконання шедеврів класичної музики:

В.А.Моцарт. Варіації на популярну французьку пісню "Ah vous-dirais Maman!" До-мажор

Г. Форе. Баркарола №1

Г.Форе.Ноктюрн No 4 Мі-бемоль

М.Равель. Рavane pour une infante défunte

Ф. Шопен. Ноктюрни op.9 -15

Дж. Верді- Ф.Ліст. Парафраз на тему "Ріголетто"

 

Опубліковано в Афіша

САЙТ ГАЗЕТЫ МИГ

Инесса Атаманчук

Всупереч усім перешкодам, у 81-му концертному сезоні Запорізька обласна філармонія сповна дарувала своїм слухачам свято музики, радість і щирі емоції.

Найяскравіші моменти концертних програм, ексклюзивні новинки та найяскравіші хіти сезону прозвучать 4 червня о 18.00 у «Концерті на біс»!

На сцені – улюблені колективи та солісти Запорізької обласної філармонії: академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь, джаз-квартет, керівник – Юрій Крюков; провідні майстри сцени Юлія Якса [сопрано] і Микола Квєтков [тенор], Вікторія Шестакова [сопрано], Поліна Гонтарь [сопрано], Герман Романченко [тенор], Анастасія Литвин [сопрано], Богдан Хижняк [баритон], Володимир Галіченко [скрипка], партія фортепіано – Іоланта Дамаскіна та Світлана Зеленська. Ведучі заходу – Анна Миронова, Юлій Гаврилов. 

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ ГАЗЕТЫ "МИГ"

Инесса Атаманчук

Запорожская филармония 6 июня в 12.00 приглашает своих юных друзей в увлекательное путешествие с приключениями, удивительными перевоплощениями, веселыми развлечениями – вместе с любимыми мультипликационными героями и, конечно же, лучшими замечательными музыкальными шедеврами, подготовленную в рамках творческого проекта «Филармония — детям».

Комедия, приключенческое фэнтези, романтическая сказка, и много-много любимых песен — все это «Мультконцерт-2»! 

ссылка на сайт: https://mig.com.ua/multkoncert-2-samye-ljubimye-hity/

Все Новости Запорожья в Google News. Подписывайтесь 
Опубліковано в ЗМІ про нас