Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 30 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

   Запорізька обласна філармонія продовжує експериментувати і радувати своїх друзів музичними сюрпризами.

  Так, у дружній філармонійній родині знову поповнення – новий яскравий колектив! 30 травня у концертному залі імені М.І. Глінки відбулася музична презентація творчого формування – джаз-квартету. До складу колективу увійшли музиканти філармонії: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (контрабас), Віталій Мартиненко (ударні), керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано).

   Всім поціновувачам джазу музиканти підготували прем'єру музичної програми «ALL ABOUT JAZZ»! Колектив хоча й молодий, але вже здобув своїх шанувальників. Яскраві й талановиті музиканти подарували присутнім чарівний вечір джазу. У програмі прозвучали сучасні композиції Телоніуса Монка, Дюка Еллінгтона, Чика Коріа, Ерні Крівда, Фредді Хаббарда та інших. Музика у стилях свінг, бі-боп та сальса об’єдналася у незабутньому концерті. Артисти продемонстрували спільне виконання і складні сольні фрагменти імпровізаційного характеру, показали професійну майстерність, довершену техніку, витонченість звуку та інтонації, тембральні фарби інструментів.

   Прикрасила відомі композиції професійним вокалом – провідний майстер сцени Юлія Якса (сопрано), соло на флейті – артист академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта). Цікаві, пізнавальні факти з історії зародження джазу, його головних героїв – композиторів та виконавців, а також походження композиції розповів ведучий Юлій Гаврилов. Присутні у залі як професійні музиканти, так і прості любителі оцінили високий рівень виконання. Оплесками та теплими словами дякували слухачі за чудовий музичний вечір.

   Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вітає музикантів із прем'єрою та зиче подальших творчих успіхів.

Опубліковано в Новини

30 травня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми «ALL ABOUT JAZZ» у виконанні   джазового квартету! До складу колективу увійшли артисти філармонії: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (контрабас), Віталій Мартиненко (ударні), керівник Юрій Крюков (фортепіано, електропіано).Солісти – справжня чарівниця, провідний майстер сцени Юлія Якса (сопрано) та харизматичний артист академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта). Колектив має індивідуальну манеру виконання та з успіхом популяризує джазову культуру.

Джаз – унікальний музичний напрямок із більш ніж сторічною історією. Ще на початку свого зародження він швидко увійшов у моду, завоював популярність і підкорив меломанів по всьому світу. Сьогодні джаз найшов своє місце і в серцях тисяч українців. Запальний і ритмічний, вишуканий і стильний, загадковий і непередбачуваний – він поєднує у собі цілий світ.У ньому злилися європейська гармонія, європейсько-африканська мелодія і африканський ритм.

Яскраві й талановиті музиканти подарують вам чарівний вечір джазу. У програмі сучасні джазові композиції Телоніуса Монка, Дюка Еллінгтона, Чіка Коріа, Ерні Крівда, Фредді Хаббарда та інших. Музика у стилях свінг, бі-боп та сальса об’єднається у незабутньому концерті.

Запрошуємо стати частиною музичної культури світу і відчути справжню мистецьку насолоду.

Зустрінемось 30 травня о 18:00 у концертному залі імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Афіша
Неділя
30
травня
14:14

МРІЯТИ ТАК ВАЖЛИВО!

Дитинство – найсвітліша пора життя кожної людини, час мрій та радісних миттєвостей. Та не тільки в дитинстві, а й навіть дорослим, важливо мріяти!

30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Запорізька обласна філармонія запросила малят та їх батьків до чарівної Країни мрій!

В рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, презентував маленьким глядачам сучасну дитячу музично-розважальну програму «Країна Мрій».

В ній на дітлахів чекало багато приємних зустрічей – популярні українські пісні, запальні танці та цікаві несподіванки. Програма була пронизана любов'ю, патріотизмом, теплом та щирістю. Приємним сюрпризом для глядачів став номер оригінального жанру від члена Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марини Євченко.

Цього дня дітки мали змогу продемонструвати різнобар'я талантів. У паркетній залі концертного залу імені М.І. Глінки на гостей програми чекала тематична виставка художніх робіт учнів мистецьких шкіл міста та дефіле від юних акторів і моделей театру моди, таланту та успіху «Inspiration» позашкільного навчального закладу Міського Палацу дитячої та юнацької творчості, керівник – Ірина Борщ.

Разом із професійними артистами на сцені концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії виступали юні таланти із Запорізької дитячої музичної школи № 1, Запорізької дитячої школи мистецтв № 1, зразкового ансамблю танцю «Сузір'я» Запорізької школи мистецтв № 2, керівник – Алла Димова, ансамблю народного танцю «Дружба» центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району, художній керівник – Вікторія Оленяк. До речі, співведучими програми також були маленькі артисти.

Приємні враження та позитивні емоції залишаться в серці кожної дитинки та батьків ще надовго.

Любі малята, колектив Запорізької обласної філармонії завжди з радістю чекає на вас у нашому затишному концертному залі імені М.І. Глінки, щонеділі о 12.00 на заходах мистецького проєкту «Філармонія - дітям! З нами ваше життя наповниться яскравими музичними фарбами!

Опубліковано в Новини

Шановні глядачі!

Музичну програму "Весняні розваги"

Академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці"

30 травня 2021 року, 12.00

ВІДМІНЕНО

Придбані квитки можна повернути у касу концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша

Дитинство – найсвітліша пора життя кожної людини, час мрій та радісних миттєвостей! Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство, в якому поруч з ним найрідніші люди, які дарують багато любові, щастя, добра, щедрості та ласки! Дорослі повинні щодня зігрівати дітлахів теплом і робити все можливе аби їх мрії втілювалися у життя.

Тож, 30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Запорізька обласна філармонія запрошує малят до чарівної Країни мрій!

В рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, за участю дитячих творчих колективів міста, презентує маленьким глядачам дитячу музично-розважальну програму «Країна Мрій». Вона межує з Країною Казок, Країною Чудес, омивається океаном бурхливої Фантазії. Країна Мрій - це планета Дитинства. Діти усього світу населяють цю планету, а столиця Країни Мрій - Місто Друзів!

В програмі на дітей чекає багато приємних зустрічей - тут улюблені пісні й запальні танці, сюрпризи та цікаві несподіванки, а приємні враження та позитивні емоції залишаться в серці кожної дитинки.

Чекаємо на тебе 30 травня о 12.00 в «Країні Мрій» Запорізької обласної філармонії, наш маленький глядачу!

Опубліковано в Афіша