Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 23 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
23
травня
19:48

ЖИТТЯ – ЦЕ ДЖАЗ!

23 травня відомі виконавці – партнери по життю і музиці – артисти Запорізької обласної філармонії – заслужена артистка України Ілона Турчанінова та лауреат міжнародних конкурсів Андрій Нетреба подарували запоріжцям неперевершений концерт фортепіанної музики. В рамках музичного проєкту «Piano forever» артисти презентували нову музичну програму «Love&Jazz».

     На сцені – чорний і білий роялі – як символ творчої єдності протилежностей у Всесвіті – Інь-Янь. Елегантність і вишуканість у житті та в музиці. «Життя – це цілковита імпровізація, а отже життя – це джаз!» – так кажуть самі виконавці. Цього вечора вони подарували слухачам популярну класику та джазові композиції для двох фортепіано та чотирьох рук у сучасних обробках, імпровізації на теми творів Е. Гріга, С. Рахманінова, М. Римського-Корсакова, Н. Паганіні, Дж. Россіні, І. Альбеніса, А. Шнітке, Б. Єванса, Д. Брубека, М. Леграна, а також запальні народні мексиканські та португальські мелодії.

Віртуозність, професіоналізм, природний талант та щирість почуттів продемонстрували артисти публіці під час виконання композицій. Кожного разу їх імпровізації на відомі теми вражають глядачів, а артистизм і неймовірна здатність під час виконання перевтілюватися у різноманітні образи - підкорює і додає особливого шарму. Під час програми на гостей чекав сюрприз –подружжя запросило разом із ними зіграти на імпровізованих музичних інструментах. Вийшов чудовий дружній оркестр!

Ілона та Андрій віддали публіці всю свою щирість та любов і кожен із присутніх у залі відчув цю неймовірну вибухову енергетику.

Особливої атмосфери концерту додавали яскравий тематичний відеоряд та світлове оформлення сцени. Знайомили з творчим шляхом музикантів та історією створення композицій ведучі програми – Світлана Холод та Микола Петюк.

Шалені овації, вигуки «браво» та «біс» лунали майже після кожної композиції, а по закінченню програми музикантам вручили квіти від колективу філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою.

З прем’єрою Ілону Турчанінову та Андрія Нетребу вітали всі присутні у залі. Багато теплих, щирих слів подяки та побажань нових творчих звершень звучали цього вечора на адресу тандему від друзів та колег, а віддані шанувальники дякували за талант та незабутні враження концерту бурхливими нескінченними оплесками, теплом й морем квітів.

Опубліковано в Новини

Прем'єра!

LOVE&JAZZ

у музичному проєкті "PIANO FOREVER"

фортепіанний дует

Ілона Турчанінова (заслужена артистка України) та Андрій Нетреба

  Блискучі піаністи, життєстверджуючий дует, зіграність, що дає враження, ніби за роялем тільки один виконавець, чудова техніка у поєднанні з поетичною витонченістю - всі ці епітети відносяться до музичного тандему Ілони Турчанінової та Андрія Нетреби - одного з найбільш захоплюючих дуетів на сучасній сцені.

  23 травня 2021 року відомі виконавці - артисти Запорізької обласної філармонії Ілона Турчанінова та Андрій Нетреба в рамках музичного проєкту "PIANO FOREVER" презентують нову, креативну музичну програму "LOVE&JAZZ".

  У програмі прозвучить популярна класика та джазові композиції для двох фортепіано та чотирьох рук у сучасних обробках, імпровізації на теми творів Е. Гріга, С. Рахманінова, М.Римського-Корсакова, Н.Паганіні, Дж. Россіні, І.Альбеніса, А. Шнітке, Б. Єванса, Д. Брубека, М. Леграна, а також запальні народні мексиканські та португальські мелодії.

  Разом із професійним, віотуозним виконанням артисти подарують вам свою любов, майстерність і талант!

  Не пропустіть! "LOVE&JAZZ" 23 травня, 18.00, концертний зал імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Афіша

   Музика – це надзвичайне, дивовижне, прекрасне мистецтво. Вона може передавати різноманітні образи, почуття, барви, в одну мить перенести в події минулого і повернути до сучасності. Юні шанувальники філармонійного мистецтва познайомляться з таким поняттям як «програмна музика», наочно впевнившись у взаємодії між собою всіх видів мистецтва. Слухачі дізнаються який задум, зміст та літературний сюжет вклали композитори у свої твори, що хотіли донести до майбутніх поколінь, а також зможуть пофантазувати самі, слухаючи чарівну музику. У концерті прозвучать світові музичні шедеври А. Вівальді, Е. Гріга, Ф. Шуберта, маловідомі, але не менш цікаві композиції Ф. Куперена, К. Дебюсі, Г. Малера, кращі зразки української музики, зокрема твори М. Скорика.

    Артисти Запорізької обласної філармонії - лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, Іоланта Дамаскіна, Поліна Гонтарь, Вікторія Шестакова, Тимофій Фуклєв подарують вам насолоду від звучання прекрасної музики. Ведуча програми - Юлія Нестеренко

Опубліковано в Афіша