Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 09 березня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
09
березня
15:13

НЕВМИРУЩА СИЛА КОБЗАРЯ!

9 березня Запорізька обласна філармонія разом з усією всесвітньою культурною спільнотою відзначила 207-му річницю від Дня народження українського поета, художника, духовного батька країни Тараса Григоровича Шевченка.

Цього дня у концертному залі імені М.І. Глінки академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь презентував тематичну музичну програму «Мій Шевченко». Запорізька обласна філармонія гостинно прийняла молодь міста та всіх бажаючих насолодитися мелодійною поезією митця, українськими народними піснями та цікавою розповіддю про життя й творчість українського поета. Атмосфера в залі була пронизана національним колоритом – від якісних та доречних відеоінсталяцій до загального духу заходу.

Поезія Тараса Шевченка у виконанні Тараса Максименка й Сергія Пивоварова перемежовувалась з ніжними, ліричними, урочистими музичними творами на слова Великого Кобзаря «Вітре буйний», «Од села, до села», «Думи мої, думи мої», «Тече вода в синє море» та інші. Доповнили концерт запальні хореографічні композиції «Отамане, батьку мій», «Танок з хустками», «Танок з кушаками» у виконанні балету ансамблю.

Своєрідним гімном концерту стала композиція на слова Т.Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», що завершила святковий захід. Цей музичний твір запорожці слухали стоячи, а бурхливі оплески стали кращим доводом значущості заходу і вдячністю за професійне виконання артистів.

Борітеся – поборете!

Опубліковано в Новини