Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 24 березня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Середа
24
березня
18:23

ГЕНІАЛЬНА МУЗИКА БЕТХОВЕНА !

24 березня в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» у Запорізькій обласній філармонії відбулася концертна програма, «Людвіг ван Бетховен», присвячена творчості видатного митця.

«О, душа моя! Нині Бетховен з тобою!» - саме ці рядки якомога влучніше передають почуття, які виникають коли слухаєш музику віденського класика. І цього вечора публіка в залі дійсно відчула присутність композитора, всю силу могутність й велич його генія!

У програмі прозвучали найвідоміші зразки інструментальної музики – сонати «До Елізи», «Місячна», «Патетична» та інші. Цінителі вокального жанру надихались аріями з опери «Фіделіо», кращими піснями, дуетами та романсами, які занурили слухачів у поетичний світ бетховенських героїчних образів та натхненної лірики.

Із цікавими фактами біографії та відомостями про нелегкий шлях реформатора до світового визнання гостей програми познайомила ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Свою творчість і прекрасні твори генія музичного мистецтва глядачам дарували – провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано) і Микола Квєтков (тенор), лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), артисти філармонії Поліна Гонтарь (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Дмитро Саверов (контрабас); концертмейстери: лауреат міжнародного конкурсу Іоланта Дамаскіна (фортепіано) та Світлана Зеленська (фортепіано).

Кожен артист вклав у своє виконання душу, любов та шану до музики Людвіга ван Бетховена.Музика великого творця назавжди полонила душі присутніх у залі. Бурхливими оваціями вони вітали виконавців та дякували за незабутні емоції та враження!

Опубліковано в Новини