Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 19 березня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Великі романтики

Музична програма академічного симфонічного оркестру

Соліст - лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія)

Головний диригент - народний артист України Вячеслав Редя

  Романтизм - це один із самих емоційних і щирихнапрямків у мистецтві. Не випадково, в епоху романтизмаідеальним видом мистецтва була визнана музика, яка найбільш яскраво відтворює стан душі людини, розкриває всю глибину і багатство її внутрішнього світу.

    У музичній програмі із циклу “Великі романтики” академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії подарує слухачам виконання творів відомих композиторів-романтиків.

    Симфонія №9 Антоніна Дворжака — визнаний шедевр світової музики. Саме після написання цього монументального твору, прем’єра якого відбулася у Лондоні у 1885 році, до композитора прийшов світовий успіх. Музика симфонії сповнена філософськими роздумами та любов’ю до рідної Чехії.

    В грандіозній симфонічній поемі “Прелюди” Ференца Ліста (за мотивами поезії А. Ламартіна) - засобами музики композитор передає міркування над одвічною філософською темою: що є життя з усіма негараздами і радощами? Можливо, це всього-на-всього прелюдія до головної теми - небесного життя. “Варіації на тему рококо” для віолончелі з оркестром Петра Чайковського поєднують концертну віртуозну ефектність з особливим душевним, а часом і ностальгічним характером.

    Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія).

    Олександр Михайлов - випускник спеціалізованої музичної школи  ім. Столярського в Одесі, Висших шкіл мистецтв м. Берн та Цюріх (Швейцарія), лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії та інших країнах. Олександр веде активну гастрольну діяльність, концертує як соліст з відомими оркестрами світу, учасник багатьох ансамблів та джазових колективів. Виступає з різноплановими програмами: від бароко і класики до джазу.

   Шановні друзі! Запрошуємо вас 19 березня о 18.00 до концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на дивовижний вечір романтичної музики.

Опубліковано в Афіша