Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 17 грудня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Музика композиторів Європи, Азії, Латинської Америки лунала цього вечора у Запорізькій обласній філармонії на концерті “Симфонічні контрасти”.

    Академічний симфонічний оркестр під орудою народного артиста України Вячеслава Реді занурив слухачів у музичні світи митців ХХ століття.

  Цікавий мікс східної медитативності і авангардних прийомів можна було почути у симфонії “Еллора” японського композитора Я. Акутагава. В цьому творі образи природи межують з захопленням від краси відомого храмового комплексу в Індії, а суто чоловічі за характером музичні епізоди чергуються з вишуканими та жіночними образами. Як “інь” та “янь”.

  Порадували меломанів Запоріжжя і ще одним справжнім музичним шедевром — яскравою оркестровою сюїтою І.Стравінського до балету “ Жар Птиця”. Казкові образи, соковита музична мова відомого композитора викликали бурю емоцій у публіки. Таку ж, як і більше 100 років тому на прем'єрі у Парижі.

  Палкі ритми, самобутній фольклор і неперевершена магія Андалусії стали провідною темою “Севільської симфонії” Х. Туріни, що прозвучала у другому відділі концерту.

   Не оминув колектив і знамену дату - 100 років від дня народження видатного аргентинського композитора А. П'яццолли. Дві частини з циклу “Пори року у Буенос- Айресі”, та танго «Adios, Nonino» у виконанні оркестру та соліста - заслуженого артиста України Назарія Пилатюка підкорили слухачів. Гра талановитого скрипаля вразила натхненним, поетичним стилем та блискучою, бездоганною технікою.

  “Дві частини з циклу “Пори року” ми взяли невипадково, - говорить народний артист України, диригент В. Редя, — адже пори року — це не тільки про зміну природних стихій та опади. Це зміна настроїв. Це сон і пробудження. Забуття та відродження. Нескінченність життя у всіх його проявах. Що до інших творів, ми намагалися зруйнувати стереотип про те, що музика ХХ століття- складна і не зрозуміла для пересічного слухача. Сподіваюсь, сьогодні ми переконали усіх— музика, дійсно, міжнародна мова. Зрозуміла кожному, хто готовий до сприйняття прекрасного”.

Опубліковано в Новини

Музика ХХ століття — це строката палітра різноманітних композиторських стилів та епоха вдалих музичних експериментів.

17 грудня на сцені концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії улюблений колектив тисяч меломанів – академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді даруватиме слухачам справжню мистецьку насолоду!

У новій концертній програмі з циклу «Симфонічні контрасти» прозвучать справжні музичні шедеври, серед яких - яскрава оркестрова сюїта І. Стравінського до балету «Жар Птиця». Палкі ритми, самобутній фольклор і неперевершена магія Андалузії стали провідною темою «Севільської симфонії» Х. Туріни, а особливий звукопис, східна медитативність та авангардні прийоми обов'язково вразять меломанів у Симфонії «Еллора» японського композитора Я. Акутагави. Пристрасне аргентинське танго, що трансформувалося у А. П'яццолли в окремий напрямок «tango nuevo» на межі класики та джазу, буде представлено у програмі двома частинами з циклу «Пори року» - «Осінь» та “ Зима».

Разом із артистами оркестру свою творчість на сцені даруватиме гість концертної програми - відомий скрипаль, лауреат міжнародних конкурсів, заслужений артист України Назарій Пилатюк.

Опубліковано в Афіша

УВАГА! ШАНОВНІ ГЛЯДАЧІ!

Новина для тих, хто вакцинувався і оформив у застосунку «Дія» програму «єПідтримка»

З 19 грудня 2021 року за ініціативи Президента України стартує державна програма “єПідтримка”. Програмою передбачено, що всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19, отримають 1000 грн від держави.

Ви маєте можливість використати ці кошти у Запорізькій обласній філармонії, придбавши квитки на концертні програми за участю ваших улюблених колективів та виконавців.

Розрахуватися за квитки можна через ID-банк у режимі online на сайті filarmonic.zp.ua.

Якщо сума замовлення складає понад 1000 грн, то доплату можна здійснити будь-якою банківською картою.

Завжди раді зустрічі з вами у концертному залі імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії!

Бережіть себе і будьте здорові!

Опубліковано в Новини