Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 17 вересня 2020 — Запорізька обласна філармонія

Щаслива і чудова пора – дитинство... Тільки в дитинстві ми якось по-особливому відчуваємо і дивимося на навколишній світ. Зберігати та продовжувати це відчуття, наповнювати життя малят новими фарбами, почуттями, звуками і виховувати почуття прекрасного з радістю допомагає Запорізька обласна філармонія.

З 2016 року у концертному залі імені М.І. Глінки з успіхом втілюється у життя мистецький проєкт «Філармонія – дітям». Щонеділі юні шанувальники музики мають змогу розширити світогляд і дізнатися багато нового про мистецтво, народні традиції та світову культуру.

Ми дуже сумували за нашими маленькими слухачами, тому цьогоріч «Філармонія - дітям» стартувала раніше, ніж завжди – вже 6 вересня казкою-мюзиклом «Маленький Мук» за мотивами одноіменного твору Й. Гауфа. Разом із артистами малюки допомогли головному герою перемогти байдужість, заздрість і страх та, зрештою, знайти своє місце в житті. 13 вересня маленьким і дорослим глядачам свою творчість подарував ансамбль бандуристів «Божена». У програмі «100% саундтрек» гостям розповіли про мистецтво створення кінематографу, перші фільми і, звичайно, роль музики, яка звучить у кінострічках. 20 вересня відбудеться одна з найвишуканіших програм – «Класика дітям 1», в якій слухачів знайомлять із елегантною музикою минулих сторічь.

Колектив філармонії підготував багато нових концертних програм для дитячої аудиторії. Зовсім скоро відбудуться прем'єри концертів за участю солістів філармонії «Рятівники планети», «Музичний чемодан», «Музичні професії», «Музиканти сміються», «Велика музика великих країн. Іспанія» академічного симфонічного оркестру, а також програми академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» та ансамблю бандуристів «Божена».

Побачити прем'єру «Рятівники планети» можна вже 27 вересня о 12.00. Програма навчить малят жити в мирі з природою, берегти та примножувати ресурси Землі, відчувати себе частиною екосистеми. Залучайте малят до захоплюючого світу мистецтва! З радістю запрошуємо на наші цікаві музичні зустрічі!

Опубліковано в Новини
Четвер
17
вересня

VIVAT,MUSICA!

Запорізька обласна філармонія продовжує концерти класичної музики!

16 вересня в рамках творчого проекту «Мистецькі зустрічі» у вишуканій камерній залі відбулася прем'єра концертної програми «Vivat, musica!».

У програмі прозвучали шедеври вокальної музики всесвітньовідомих композиторів. Це – мадригали старовинних італійських майстрів VI-VII сторіччя – Дж. Бонанчіні, Дж. Каччіні, Дж. Каріссімі, в яких кристалізувався стиль відомого італійського мистецтва belkanto, з його красою звучання, мелодичним багатством, технічною досконалістю. Основне місце в програмі займали рідковиконувані арії та сцени із опер західноєвропейських митців В.А. Моцарта, Л. ван Бетховена, Д. Чиморозо, П. Масканьї та інших.

Свою творчість гостям програми подарували артисти філармонії Сергій Гаврилов (бас), Володимир Машлюк (баритон) та Світлана Зеленська (фортепіано). Вокалісти показали високопрофесійне володіння голосом і підкорили публіку вмінням створити найрізноманітніші за характером образи – від комічних до драматичних. Концерт пройшов у піднесеній атмосфері. Слухачі дякували артистам за щедру емоційну віддачу та позитивний настрій. Ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова, з притаманною їй майстерністю, познайомила присутніх у залі з історією створення музичних творів та розповіла цікаві факти із життя композиторів.

В програмі разом із вокальними творами вдало поєдналися інструментальні композиції «Пісня індійського гостя»М. Римського-Корсакова та «Чардаш» В. Монті у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка) та Іоланти Дамаскіної (фортепіано).

Наступна прем'єра в рамках творчого проекту «Мистецькі зустрічі» відбудеться 7 жовтня. Запорізька обласна філармонія запрошує всіх разом із ансамблем бандуристів «Божена», керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь, насолодитися вишуканою музикою епохи Бароко у програмі «Бароко andbandura».

Опубліковано в Новини