Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 17 липня 2020 — Запорізька обласна філармонія

     Концертний сезон 2019-2020 років багатьом запам’ятається як найкоротший сезон в історії Запорізької обласної філармонії, але деякі концертні заходи публіка згадує й досі.
    Мистецький загал філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою дякує всім за увагу та любов до мистецтва, а також за підтримку у таких непростих умовах! Цього року, попри всесвітній карантин - всі ми спостерігали цікавий феномен: музика об’єднала світ. Співом італійців на балконах, серенадами іспанських полісменів, онлайн концертами з будинків зірок і простих музикантів, мільйонами переглядів архівних концертів, зворушливими он-лайн виступами артистів Запорізької обласної філармонії. Пошуки нових форматів інколи дають доволі гарний результат! Разом ми переконались, що музика – це своєрідний порятунок від негараздів, синонім Надії, Віри в Життя та Любові до близьких!
     17 липня у Запорізькій обласній філармонії відбувся концерт «Хіти кіно екрану», присвячений закриттю 80-го концертного сезону. Закриття сезону завжди свято як для артистів, так і для глядачів. Згідно з традицією, музиканти з неабияким натхненням готуються до крайнього концерту сезону, адже публіка з цієї нагоди завжди очікує на щось особливе.
    Тож, цього вечора годину музики, посмішок та літнього настрою подарував присутнім академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії, художній керівник та головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя. На глядачів чекала цікава зустріч з улюбленими хітами кіно естради. Відкривала програму музика видатного композитора Ісаака Дунаєвського, оркестр під орудою маестро Вячеслава Реді виконав композицію з кінофільму «Діти Капітана Гранта». За диригентським пультом цього вечора радувала глядачів і диригент - лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова. У програмі прозвучали популярні композиції з фільмів «Свій серед чужих», «Шербургські парасольки», «Високий блондин у жовтому черевику», «Пірати Карибського моря» та інші. Солістами виступили – Ігор Небогін, Анатолій Потеряйко, Олена Кочерга, Андрій Нетреба та заслужена артистка України Ілона Турчанінова. Музиканти подарували слухачам незабутні враження, яких, безсумнівно, вистачить на весь час літньої відпустки!
     Закриття сезону пройшло в концертному залі імені Глінки, де нещодавно встановили чиллер, який створює більш комфортні умови для перебування у приміщенні філармонії.
    Грандіозна культурна подія, з урахуванням протиепідеміологічних заходів, відбулась при повному залі. Заздалегідь відвідувачі заходу були попереджені про ряд правил, яких всі беззаперечно дотримувались. Отриманих емоцій вистачить, щоб провести літні канікули у чудовому дусі!
    Умови теперішнього часу не стають на заваді для створення нового репертуару, нових ідей та проєктів. Колектив Запорізької обласної філармонії ретельно готується і надалі радувати своїх прихильників прем’єрами та концертними програмами, які вже стали улюбленими. Так, 4 вересня чекаємо на вас, наші любі глядачі, на Гала-концерті колективів та артистів обласної філармонії, присвяченому відкриттю 81 концертного сезону.

Опубліковано в Новини