Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 04 жовтня 2020 — Запорізька обласна філармонія

     Мабуть, немає нічого кращого, ніж дарувати малечі щастя й бачити їх усміхнені обличчя, спостерігати за захопленням в їх очах. Тож, Запорізька обласна філармонія в рамках мистецького проекту «Філармонії - дітям» продовжує дарувати найкращі емоції маленьким і дорослим запоріжцям.
     4 жовтня у концертному залі імені М. І. Глінки з успіхом відбулася прем'єра музично-пізнавальної програми для дітей «Музичний чемодан».
Цікава й пізнавальна програма складалася із уривків чотирьох різних музичних творів українських композиторів: казки-опери Кирила Стеценка «Івасик Телесик», оперети заслуженого діяча мистецтв України Миколи Стецюна «Котигорошко», мюзиклу заслуженого діяча мистецтв України Наталії Боєвої та музичної казки Юдіф Рожавської «Зайка-зазнайка». А містилися вони у чарівному чемодані, який разом із глядачами відмикала ведуча – музикознавець, автор програми, заслужений працівник культури України Алла Ходакова. В ньому було багато цікавинок та персонажів, за якими діти з радістю спостерігали. В ігровій формі малята познайомилися із різними музичними жанрами – оперою, оперетою, мюзиклом, музичною казкою та дізналися, чим вони відрізняються.
    Артисти приміряли на себе багато різноманітних образів, тому продемонстрували не тільки високий професійний рівень у вокальному жанрі, а й майстерну акторську гру. Свою творчість слухачам дарували: лауреат премії ім. І. Паторжинського українського фонду культури Юлія Якса (сопрано), провідний майстер сцени Микола Квєтков (тенор), солісти філармонії – Вікторія Шестакова (сопрано), Поліна Гонтарь (сопрано), Євген Ковалевський (баритон), концертмейстер – Юрій Крюков (фортепіано). Режисер-постановник програми – Андрій Романов.
Кожна з цих, на перший погляд, звичайних казкових історій приховує в собі повчальний підтекст. Програма сприяє формуванню гарного естетичного смаку малят, розвитку фантазії та добрих почуттів, залученню до рідної культури.
    Концерт пройшов у піднесеній атмосфері та створив гарний настрій для всіх гостей заходу.
Своїми програмами Запорізька обласна філармонія не тільки прививає дітям любов до музики та мистецтва, а й дбає про виховання важливих моральних якостей, адже під час невимушеної гри діти найкраще сприймають інформацію.
     Вже наступної неділі, напередодні Дня козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці – 11 жовтня, ми запрошуємо на цікаву патріотичну програму «Будьмо козаками» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»! 

Опубліковано в Новини

В основі програми українські народні та авторські казки, які знайшли своє друге життя в музиці й прозвучать у різних жанрах та стилях: від опери до мюзиклу, від класики до року.

Програма представлена у форматі ігрової театрально-сценічної постановки. Це: своєрідний калейдоскоп різноманітних сцен та образів: героїчних, ліричних, жартівливих і сучасних.

Захоплюючий світ української казки постане для дітлахів у виконанні провідних артистів Запорізької обласної філармонії. Вони виконають яскраві уривки з дитячих опер Миколи Лисенка «Зима і весна», Кирила Стеценка «Івасик Телесик» та Миколи Стецюна «Котигорошко», Юлії Рожавської за п’єсою С. Михалкова «Зайка-Зазнайка», музичні історії «Казка про чемодан» запорізького композитора Наталії Боєвої, рок-опери Володимира Назарова «Жив собі пес».

Безперечно, програма сприяє формуванню гарного естетичного смаку малят, розвитку фантазії та добрих почуттів, залученню до рідної культури.

Виконавці:

Заслужений працівник культури України Алла ХОДАКОВА (музикознавець)

Лауреат премії ім.І.Паторжинського українського фонду культури Юлія ЯКСА (колоратурне сопрано)

Провідний майстер сцени Микола КВЄТКОВ (тенор)

Солісти філармонії Вікторія ШЕСТАКОВА (сопрано)

Поліна ГОНТАРЬ (сопрано)

Євген КОВАЛЕВСЬКИЙ (баритон)

Лариса ГНЕДИШ (концертмейстер)

Опубліковано в Афіша