Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 21 жовтня 2020 — Запорізька обласна філармонія

    20 жовтня головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, великий МАЕСТРО, почесний громадянин міста Запоріжжя – Вячеслав Редя святував свій ЮВІЛЕЙ!

    Кожне спілкування з митцем - це завжди заряд енергії і відчуття гордості за те, що у нас в країні є такі люди.За своє довге і плідне життя Вячеславу Васильовичу вдалося згуртувати навколо себе величезну кількість людей і стати об'єднуючою фігурою у світі мистецтва. 33 роки доля Вячеслава Реді нерозривно пов'язані з симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії.Він - талановитий керівник, видатний музикант і диригент, безмежно обдарована людина, активний і цілеспрямований. З кожним помахом його диригентської палички стається нове диво!

     Традиційно, у день свого народження Вячеслав Редя дивує запоріжців і гостей міста святковим концертом «Маестро запрошує». Цього року програма вирізнялася багатогранністю та новими неймовірними сюрпризами.

    Вячеслав Редя обожнює музику, глядачів - і вони відповідають йому взаємністю. Цілковитий аншлаг на дві концертні програми 20 та 21 жовтня - це - найцінніший подарунок, який Вячеслав Васильович отримав в свій день народження. У цей святковий вечір свою творчу майстерність імениннику зі сцени подарували спеціальні гості заслужений артист України Олександр Рукомойніков (саксофон), лауреат міжнародних конкурсів солістка Харківського національного академічного театру опери та балету Юлія Антонова (сопрано), а також колеги-музиканти: заслужена артистка України Ілона Турчанінова (фортепіано) та соліст академічного симфонічного оркестру Анатолій Потеряйко. Кожен виступ артистів супроводжувався шквалом овацій, вигуками «браво» та «біс»!

     Цього року однією з родзинок програми стала співпраця зкиївським композитором,нашим земляком - Кирилом Остапенком.Твір «Вільні крила» академічний симфонічний оркестр виконав з елементами електронного звучання. Вперше в Запоріжжі симфонічний оркестр був доповнений діджейським устаткуванням.

    Генеральний директор, заслужений працівник культури України Ірина Конарева привітала Маестро зі сцени, подякувала за величезний внесок у розвиток музичного мистецтва та побажала міцного здоров'я, бадьорості духу, оптимізму, родинного благополуччя й втілення нових чудових концертних програм і успішних проєктів!

    Ми знаємо Вячеслава Редю не тільки як талановитого диригента і музиканта, але і як людину, наділену потужною позитивною енергетикою, блискучою ерудицією і відмінним почуттям гумору! Він вносить величезний вклад в розвиток музичної культури Запорізького краю і по праву є найпопулярнішим запоріжцем не тільки в нашому місті, а й в Україні.

    Колектив Запорізької обласної філармонії приєднується до численних привітань колег і близьких. Нехай у Вашому житті, шановний Маестро, завжди панує любов!

                               Многая літа, МАЕСТРО!

Опубліковано в Новини