Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 07 січня 2020 — Запорізька обласна філармонія

     Різдво – одне з найочікуваніших і світлих зимових свят. Цього дня повітря наповнене ароматом красуні ялинки, горять свічки, запалюються вогники ... і всюди звучать піснеспіви і різдвяна музика.
     Запорізька обласна філармонія привітала запоріжців із Різдвом Христовим традиційним Різдвяним концертом органної музики, який відбувся 7 січня у концертному залі імені М.І. Глінки. Цінителі вишуканої музики вже давно чекали на зустріч з розкішним органним мистецтвом, про що свідчить безумовний аншлаг у залі.
     За пультом органу – заслужена артистка України Ольга Дмитренко (м. Київ). Ведуча програми – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова.
     На глядачів чекала захоплююча зустріч з музикою високого епічного звучання, яка пережила століття, містить в собі позачасову мудрість, красу і гармонію. У концертній програмі прозвучали неперевершені твори Йоганна Себастьяна Баха, Петра Чайковського,  народні українські, англійські та аргентинські колядки. Під час виконання номерів органістка продемонструвала свій високий професіоналізм і виконавську майстерність.  У фіналі глядачі разом з артистами із задоволенням композицію виконали Франца Грубера «Тиха ніч».
    Присутні вітали один одного з Різдвом і насолоджувалися музикою. Зал дякував учасникам концерту за неймовірні емоції та враження бурхливими оваціями, квітами й довго не відпускав Ольгу Дмитренко зі сцени.
    Гості свята відзначили доречність проведення таких концертів та подякували керівництву філармонії за чудову можливість – у святковий вечір почути неперевершене звучання органу!
    Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх із Різдвом Христовим, бажає злагоди, миру та тепла.

Опубліковано в Новини