Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 17 січня 2020 — Запорізька обласна філармонія

Балет… Такий прекрасний, витончений та неповторний! Його оспівують, його обожнюють. Він зачаровує своєю магічністю та емоційністю, він наповнює душу мистецтвом.
17 січня у концертному залі імені М.І. Глінки відбулася приголомшлива прем’єра нової програми «Романтика балету»! Найкращі взірці балетної музики пролунали у неперевершеному виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді.
Цього вечора панувала дійсно казкова атмосфера. Найвідоміші номери з балету Петра Чайковського «Лебедине озеро» полонили серця всіх слухачів. Гості філармонії почули справжні перлини музичного мистецтва. Граціозний вальс, ніжна елегійна тема Одетти та Іспанський танець із запальними ритмами кастаньєт – їх мелодії впізнавались з перших тактів. Яскравою емоційністю та романтикою почуттів вразив неперевершений Вальс квітів із «Лускунчика», а танець феї Драже занурив шанувальників балету у фантастичний світ різдвяного дива, сповнений таємничості та чаклунства.
Картини середньовічного шляхетного лицарства та прекрасних дам давньої епохи гостям реалістично змалювала неповторна музика з балету Олександра Глазунова «Раймонда». Майстерність інструментовки французького композитора Лео Деліба симфонічний оркестр продемонстрував у примхливій польці-піцикато з чарівної казкової «Копелії».
Барвистим контрастом програми стали балети Арама Хачатуряна «Спартак» та «Гаяне». Запальний «Танець з шаблями» із особливими зворотами вірменського фольклору захопив уяву всіх присутніх.
Також, виконавці з легкістю перенесли слухачів у ХІХ століття! Великий вальс, тарантела та галоп з балету Валерія Гавриліна «Анюта» - такий святковий бал нікого не залишив байдужим.
Прекрасним завершенням концерту став Вальс-фінал сучасного українського композитора Юрія Шевченка. Його балет «Буратіно і чарівна скрипка» - зовсім нова інтерпретація давньої доброї казки, яка обов’язково надовго запам’ятається гостям програми.
Перший концерт академічного симфонічного оркестру у 2020 році відбувся «на одному диханні», адже публіка насолоджувалася кожною нотою, а після завершення бурхливими оплесками дякувала музикантам за високий професіоналізм, позитивні емоції та святковий настрій.
Запорізька обласна філармонія завжди з великою радістю дарує своїм гостям такі чарівні зустрічі з музичним мистецтвом. Чекаємо всіх вже 31 січня на вишуканій концертній програмі «Під музиу Вівальді» струнного ансамблю «ARMONICO»!

Опубліковано в Новини