Фільтрувати матеріали за датою: травня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Закриття симфонічного сезону – це завжди яскрава та визначна подія у мистецькому житті Запорізької обласної філармонії.

         Цьогоріч академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В’ячеслава Реді завершує 62 симфонічний сезон справжніми музичними перлинами світової класики!

         У програмі: симфонія “ Манфред” П. І. Чайковського — один з незвичайних творів композитора за мотивами однойменної драматичної поеми   Дж. Байрона. Музика цього геніального твору спонукає глядачів замислитися про долю та сенс життя. Чайковський вважав цей твір своїм кращим симфонічним шедевром.

         У другому відділенні концертної програми — музика з опер В.А. Моцарта, Дж Россіні, Ш. Гуно, С. Рахманінова, К. Данкевича.

      В гості до запорізьких меломанів завітає народний артист України, соліст Національної Опери України Тарас Штонда (бас) - унікальний голос, лауреат міжнародних конкурсів ім. Х.Гаярре (Памплона, Іспанія), ім. Ф.Віньяса (Барселона, Іспанія), володар Гран-Прі конкурсу ім. Марії Каллас (Афіни, Греція). Тарас Штонда співпрацює з найвідомішими оперними театрами світу.

         Гастролює з сольними програмами в Іспанії, Швейцарії, Данії, Норвегії, Чехії.

      Чекаємо на шанувальників філармонійного мистецтва у концертному залі імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії 31 травня о 18 годині на Закритті 62 симфонічного сезону!

         Диригент - народний артист України В'ячеслав Редя.

Опубліковано в Афіша

24 травня Запорізька обласна філармонія частуватиме шанувальників музики ексклюзивними новинками та найяскравішими хітами 79-го концертного сезону!

На сцені – улюблені колективи та солісти Запорізької обласної філармонії: академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь, ансамбль бандуристів «Божена», художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь, диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік, інструментальний ансамбль; Юлія Якса (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Тетяна Лаврик (сопрано), Поліна Гонтарь (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Герман Романченко (тенор), Ярослав Ніколаєв (саксофон), Володимир Галіченко (скрипка), партія фортепіано – Лариса Гнєдиш, Іоланта Дамаскіна та Світлана Зеленська. Ведучі заходу – Юлія Дар׳їна та Юлій Гаврилов.

Гостями програми стануть юні, талановиті музиканти – Дар'я Ангеловська й Олександра Зворигіна та здивують слухачів концертним номером із тендітним поєднанням ніжних звуків арфи й гобою, з яким вони перемогли на міжнародному конкурсі в Білорусі.

Концерт задовольнить смаки як цінителів високого мистецтва, так і найвибагливіших меломанів сучасної музики. У програмі прозвучать найулюбленіші інструментальні та вокальні твори митців різних епох, пісні популярних європейських і вітчизняних виконавців, запальні джазові композиції.

Закриття 79-го концертного сезону – це яскрава інтерпретація відомих композицій у філармонійному виконанні, поєднання класичного вокалу, народної хореографії та сучасного музичного шоу!

Опубліковано в Афіша

        Музична подорож стежками улюблених кінофільмів. У програмі прозвучать саундтреки із дитячих фільмів та мультфільмів.До уваги глядачів - весела вікторина, яка з перших нот виявить кіно - ерудитів. Юні глядачі зможуть підспівувати, відгадувати знайомі мелодії, відповідати на запитання та, навіть, чаклувати з учасницею шоу "Україна має талант" ілюзіоністкою Мариною Євченко.

Опубліковано в Афіша
Субота
18
травня
11:00

Ляльки LOL

Опубліковано в Афіша

В рамках святкових заходів до Дня Європи в Україні Запорізька обласна філармонія презентує мистецький проекти - концерт академічного симфонічного оркестру "Зарубіжні гастролери" 17 травня 2019 року

  День Європи в Україні заснований для зміцнення єдності серед європейців і відзначається як день спільних цінностей та спільної історії всіх націй континенту.

    У концертній програмі "Зарубіжні гастролери" академічного симфонічного оркестру прозвучать твори відомих європейських композиторів: Увертюра до опери "Тангейзер" німецького композитора Ріхарда Вагнера, Симфонія №4 німецького композитора Йоганеса Брамса, Концерт для труби з оркестром австрійського композитора Йоганна Гуммеля. За диригентським пультом - харизматичний Біун Вук (Південна Корея). Соліст - музикант-віртуоз, заслужений артист України Андрій Ільків (труба, Київ). Своєю грою Андрій Ільків демонструє як віртуозну майстерність, так і багату тембральну палітру.

   Андрій Ільків - соліст Національного будинку органної та камерної музики, постійний партнер і артист корпорації Yamaha, соліст і лідер мідної секції духових інструментів всесвітньо відомого Міжнародного симфонічного оркестру "Філармонія націй", заснованого Л. Бернстайном, в якому грають кращі музиканти з різних країн.

   Виконавському стилю Андрія Ільківа притаманні виняткова технічна легкість гри у різних регістрах, м'який, оксамитовий звук, своєрідний експресивний стиль гри з багатою тембро-обертоновою палітрою звучання.

   Його труба звучала на дипломатичних зустрічах в посольствах Німеччини, Франції, США, форумах Корпусу Миру, дипломатичних прийомах президента України, днях культури України в Німеччині, Білорусі.

Опубліковано в Афіша

Яскрава програма від козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь!

Артисти подарують нову,насичену музичну  програму. На глядачів чекає блискуче поєднання українського фольклору, оригінальних аранжувань, запальних ритмів та неперевершених хітів вітчизняної естради ХХ сторіччя.

У концерті прозвучать твори відомих українських композиторів – О. Білаша, П. Майбороди, В. Івасюка, І. Карабиця, перлини української хорової класики, самобутні обробки народних пісень, а яскрава хореографія в сучасних постановках додасть щирих емоцій.


Опубліковано в Афіша

Чудовий світ класичної музики – дивовижний і захоплюючий!

Живе виконання відомих творів зарубіжних і вітчизняних композиторів нададуть дітям творчої енергії, натхнення та розширять кругозір.

Знайомство з шедеврами світової класики, інструментальними і танцювальними жанрами, музичними інструментами та їх неповторним звучанням відкриє юним глядачам світ творчості, фантазії і краси!

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії        236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                    (098) 701-0-107

                                                                    (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша

Питання пожежної безпеки для дітей дуже важливе, тому, батьки і вчителі повинні приділяти належну увагу цьому питанню у вихованні дітей.

Всім необхідно знати та памятати, як треба боротися з небезпекою виникнення вогню, щоб захистити себе та оточуючих. Адже знання правил пожежної безпеки допомагає людям зорієнтуватися та правильно організувати власні дії у небезпечній ситуації.

Артистами Запорізької обласної філармонії створена нова музично-пізнавальна програма для дітей «Сірник-Запальник». Разом з героями програми діти в ігровій формі познайомляться з корисними та необхідними правилами пожежної безпеки. Юним глядачам сподобаються запальні, повчальні та веселісучасні батли. А яскраві костюми, цікава відео інсталяція та музичні обробки відомих популярних пісень додадуть казкового настрою.

Головна героїня Ліза разом зказковимВовком, хитроюЛисицею, сильним Ведмедем та милим Кажанчиком знайдуть відповіді на такі питання, як «Вогонь – наш друг чи ворог?», «Яка небезпека ховається у вогні?», «Що треба робити при небезпеці?» тощо

Також дітки дізнаються про дуже корисну роботу пожежників, які приходять на допомогу при виникненні пожежі. Музично-пізнавальна програма допоможе дітям виховати повагу, зацікавленість до професії пожежника.

Питання пожежної безпеки для дітей дуже важливе, тому, батьки і вчителі повинні приділяти належну увагу цьому питанню у вихованні дітей.

Всім необхідно знати та памятати, як треба боротися з небезпекою виникнення вогню, щоб захистити себе та оточуючих.Адже знання правил пожежної безпеки допомагає людям зорієнтуватися та правильно організувати власні дії у небезпечній ситуації.

Артистами Запорізької обласної філармонії створена нова музично-пізнавальна програма для дітей «Сірник-Запальник».Разом з героями програми діти в ігровій формі познайомляться з корисними та необхідними правилами пожежної безпеки. Юним глядачам сподобаються запальні, повчальні та веселі сучасні батли. А яскраві костюми, цікава відео інсталяція та музичні обробки відомих популярних пісень додадуть казкового настрою.

Головна героїня Ліза разом зказковим Вовком, хитрою Лисицею, сильним Ведмедем та милим Кажанчиком знайдуть відповіді на такі питання, як «Вогонь – наш друг чи ворог?», «Яка небезпека ховається у вогні?», «Що треба робити при небезпеці?» тощо

Також дітки дізнаються про дуже корисну роботу пожежників, які приходять на допомогу при виникненні пожежі. Музично-пізнавальна програма допоможе дітям виховати повагу, зацікавленість до професії пожежника.

Опубліковано в Афіша