Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 14 березня 2019 — Запорізька обласна філармонія

   13 березня у концертному залі імені М.Глінки Запорізької обласної філармонії зібрались шанувальники заслуженої артистки України Ольги Беженарь, яка презентувала свій сольний концерт, де відбулась презентація електробандури.

   Ольга –талановита і багатогранна особистість, все її життя пов’язане із мистецтвом. Ще з дитинства артистка закохалася у бандуру та активно популяризує українську культурута пропагує бандурне мистецтво. А найвищим визнанням її заслуг, безумовно, є аншлаги на концертах і бурхливі оплески шанувальників.

   Вечір об’єднав людей, безмежно закоханих у свій край, у музику і бандурне мистецтво. З теплими словами привітання та подарунками завітав керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко. Очільник від щирого серця побажавнародній улюблениці не втрачати природного запалу, енергії і продовжувати нести у світ красу українського мистецтва.

   Керівник апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко на сцені філармонії урочисто вручила солістці цінний подарунок (годинник) від голови Запорізької Обласної державної адміністрації Костянтина Бриля за високу майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток української культури та пропаганду бандурного мистецтва серед молоді та дітей.

   Запорізький глядач зміг почути нове сучасне звучання народного інструменту. У програмі концерту прозвучали українські народні пісні у сучасному стилі, твори сучасних українських композиторів, а також світова класика.

   Музичні традиції сім’ї Ольги Беженарь з гідністю продовжує її донька - студентка Київського інституту музики імені Глієра, лауреат міжнародних конкурсів – Марія Хилько. Талановита юна органістка виконала Хоральну прелюдію фа мінор Йоганна Себастьяна Баха.  Також, сімейний дует -  мати та донька виконали твори Андрія Бизова та Альфреда Шнітке.

   Сольний концерт, як і весь творчий шлях Ольги Беженарь, неможливий без сміливих новаторських підходів та сучасних композицій. У концертній програмі взяли участь друзі та колеги солістки. Струнний квартет Запорізької обласної філармонії у складі Андрія Мамчура, Олега Попруженко, Андрія Семеренко, Володимира Галіченко разом із солісткою виконали музичну композицію «Забуття» Астора П’яццоли.

   Своєю творчістюОльга Беженарь вже майже 15 років прославляє рідний козацький край.Спеціально для сольного концерту бандуристки наш відомий земляк, композитор Вячеслав Тодика підготував дві оригінальні музичні композиції за мотивамукраїнських народних пісень: «А ще сонце не заходило», «Чогось мені не прядеться».Інструментальна група – В’ячеслав Тодика (клавіші), Станіслав Шинкаренко (конгі), Ярослав Ніколаєв (флейта), Дмитро Савєров (контрабас) та заслужений артист України Віталій Солом’янчук (ударні) разом із Ольгою полонила серця слухачів прєм’єрними композиціями у стилі фьюжн.

   Своє мистецтводарував ансамбль бандуристів «Божена», який створила та очолює Ольга. Прозвучали улюблені композиції прихильників ансамблю, серед яких «Самотній пастух» Джеймса Ласта, соло на пан-флейті виконав артист філармонії Сергій Новіков.

   Знаковою у творчій практиці Ольги Беженарь є співпраця з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя. У другому відділенні бандура була представлена на найвищому рівні свого розвитку. Прозвучали авторські твори в аранжуванні запорізьких митців заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Савенка, Ганни Хазової та Андрія Нетреби. Завдяки співдружності з запорізькими композиторами створюється репертуар для симфонічного оркестру та бандуриста-концертного виконавця..

    Директор товариства з обмеженою відповідальністю культурний центр «Хортиця», заслужений працівник культури України Валерій Козирєв вручив Кобзарську грамоту від голови Національної спілки кобзарів України, народного артиста України Володимира Єсипка за духовне збагачення та розвиток національного мистецтва України.

    Вся велика філармонійна родина на чолі з генеральним директором заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою привітала Ольгу Петрівну, з побажаннями подальшої реалізації нових яскравих проектів до нових досягнень на ниві українського мистецтва.

Опубліковано в Новини