Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 23 грудня 2019 — Запорізька обласна філармонія

  У січні 2019 року, у ювілейний рік створення Запорізької області, виповнилось 80 років з дня заснування комунального закладу "Запорізька обласна філармонія" Запорізької обласної ради.

  Сьогодні Запорізька обласна філармонія - це провідний мистецький осередок щодо реалізації державної культурної політики з відродження національного мистецтва, популяризації народної творчості, збереження козацьких традицій та презентації України на міжнародному просторі.

 У творчому складі обласної філармонії діють 2 іміджевих мистецьких формування, які мають статус "академічний": єдиний в області академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді та лауреат всеукраїнських та міжнародних фестивально-конкурсних заходів, лауреат премії імені Івана Паторжинського Українського фонду культури, дипломант всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського,  кавалер ордену "За заслуги перед Запорізьким краєм" ІІІ ступеню академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці", художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Щороку проводиться майже 400 культурно - мистецьких заходів, з них гастрольних 150.       

   Багаторічна плідна праця творчого колективу обласної філармонії щодо збереження та розвитку кращих мистецьких традицій є яскравим прикладом відданного служіння національній культурі. Враховуючи вагомий внесок Запорізької обласної філармонії у розвиток та популяризацію музичного мистецтва країни, з метою пропаганди мистецтва козацького краю Запорізька обласна державна адміністрація та Запорізька обласна рада вишукали можливість та запланували придбання пасажирського автобусу "АsiaStar-VIP", виготовленого за спеціальними технічними характеристиками для обласної філармонії.

 Сьогодні на площі перед концертним залом імені М.І. Глінки відбулась презентація нового транспортного засобу, придбаного за кошти обласного бюджету. Захід відвідали керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко та заступник директора-начальник управління культури та туризму Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Марина Анісімова, представники ЗМІ та громадськості.

  − Ми раді, що в ювілейний для філармонії рік обласна влада зробила неймовірні подарунки: підтримала ініціювання щодо присвоєння філармонії  статусу національної та подарувала нам сучасний транспортний засіб. Тепер у нас з'явиться можливість виїжджати з гастролями в інші міста України, дарувати насолоду та прославляти культуру і мистецтво Запорізького краю, − зазначила генеральний директор обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

  Автобус "AsiаStar YBL 6128 SD V.I.P" насправді унікальний, тому що не має серійного виробництва. Його виготовлено за спеціальними технічними характеристиками замовника, враховуючи всі вимоги до сучасних транспортних засобів нового покоління та проведення гастрольної діяльності колективів саме Запорізької обласної філармонії.

 Автобус "AsiаStar YBL 6128 SD V.I.P" придбаний за рахунок коштів обласного бюджету згідно з тендером - відкритими торгами з публікацією англійською мовою на сайті zakupkiprom.ua.

 Автобус оснащений сучасним ліцензійним обладнанням країн - виробників: Німеччина, США, Італія, Китай та сертифікований як "Люкс-лайнер". Модель повністю відповідає всім правилам та нормам безпеки, що підтверджено проведеними випробуваннями і відповідними сертифікатами.

 Завдяки придбанню сучасного транспортного засобу колективи та артисти Запорізької обласної філармонії матимуть чудову можливість розширити географію гастрольних концертних виїздів, гідно презентуватимуть культуру козацького краю на кращих сценічних майданчиках України, на міжнародній арені, а головне - збагатять духовне життя та подарують радість спілкування з високим мистецтвом мешканцям навіть самих віддалених районів Запорізької області.

 Колектив комунального закладу "Запорізька обласна філармонія" Запорізької обласної ради висловлює свою високу повагу та подяку керівникам Запорізької облдержадміністрації, керівникам та депутатам Запорізької обласної ради за створення необхідних умов для проведення культурно - мистецьких заходів на високому професійному рівні, придбання нового сучасного транспортного засобу, підтримку філармонійного мистецтва та всебічну увагу щодо формування та розвитку інтелектуального потенціалу запоріжців!

Опубліковано в Новини