Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 07 листопада 2019 — Запорізька обласна філармонія

   7 листопада у концертному залі ім. М.І Глінки Запорізької обласної філармонії на запоріжців чекала вражаюча подія – прем’єра нового мистецького проекту «Джаз. Фольк. Рок»! Автори ідеї спільного проекту – художній керівник академічного козацького ансамблю пісні танцю «Запорожці, заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь та керівник Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру запорізької обласної філармонії Дмитро Мітнік. Керівник проекту – генеральний директор, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.
   Ми вже чули у виконанні ансамблю «Запорожці» сучасні твори у стилі рок, але цього разу була просто вибухова суміш! Музика, яка прозвучала у концертній програмі, створена на незвичайно вдалому поєднанні класичного джазу та фольку, адже фольк має дуже глибоке коріння і надзвичайно сильну подачу, а джаз зі свого боку, може багато чого запропонувати завдяки своїй імпровізійності, гармонії, ритму – у тому, в чому він сильний.
   Нове амплуа виконавського вокально-хорового стилю ансамблю було до душі, навіть, найприскіпливішим глядачам. У концерті прозвучали українські народні та сучасні вітчизняні композиції у оригінальній обробці, світові шлягери джазової музики. На сцені разом із козацьким ансамблем «Запорожці» запалював улюбленець публіки – Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, солістка – провідний майстер сцени харизматична Юлія Якса. У їх виконанні прозвучав кращий джаз, який полонив серця слухачів особливою ритмічною енергією, силою та загадковістю.
   Підкорив публіку і баянний дует – Олег Кугаєвський і Анатолій Козир із композицією «Українська думка» В. Семенова.
   Окремо хочеться відмітити хореографічні постановки, які додали національного колориту та настрою! Артисти балету продемонстрували своє вміння у гопаку, танку із хустками та новій хореографічній постановці під композицію «Були на селі» із репертуару гурту «ВВ». Чіткість, синхронність, складні трюки та підтримки викликали бурхливі овації глядачів, а найменші гості концерту підтанцьовували разом з артистами.
   До участі у проекті долучилися і юні талановиті музиканти – джазовий оркестр «Old school band» дитячої музичної школи №1, керівник Дмитро Мітнік, які виконали відомий твір «Watermelon man».
   Кожна композиція програми супроводжувалася гучними оплесками та вигуками «браво», а після закінчення концерту глядачі дуже довго не відпускали артистів зі сцени, стоячи дякували за грандіозний вечір, що подарував неперевершені емоції.
   Кожен із учасників прем’єрного концерту доклав максимум зусиль для створення такого чудового проекту та став невід׳ємною частиною великої української музичної родини! Над створенням програми працювали: Сергій Черногор – головний хормейстер, заслужений артист України, Олег Кугаєвський – керівник оркестру, заслужений артист України, Олег Кравець – балетмейстер-постановник. Солісти хору: лауреати премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури Віктор Храмов та Віталій Богданов, Тарас Максименко; солісти балету: Марія Богдан та Сергій Коляда, Ігор Журавльов, Адріан Івко; соліст оркестру – Анатолій Козир та вся творча команда Запорізької обласної філармонії.
   Кавалер ордену Запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня, лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, лауреат премії І. Паторжинського Українського фонду культури академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» і надалі продовжуватиме дивувати своїх шанувальників цікавими культурно-мистецькими заходами, тому до нових приємних зустрічей у концертному залі імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Новини

З нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва колектив Запорізької обласної філармонії, на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою

НАГОРОДЖЕНО ГРАМОТОЮ

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

за багаторічну, сумлінну працю , високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток культури та музичного мистецтва Запорізького краю.

Почесну нагороду вручено генеральному директору, заслуженому працівнику культури України Ірині Конаревій під час урочистостей з нагоди професійного свята.

Від імені колективу Запорізької обласної філармонії Ірина Конарева подякувала керівництво області за високу оцінку праці митців та підтримку творчих ініціатив обласної філармонії.

Опубліковано в Новини

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук провів зустріч з представниками запорізького бізнесу у концертному залі імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії. На ній були присутні представники Запорізької обласної та міської влади, керівники підприємств, народні депутати, підприємці та активісти.

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії

на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою

щиро вітає колег з почесною нагородою -

здобуттям звання Лауреата обласної премії за досягнення в розвитку культури Запорізького краю:

Артиста - соліста (вокаліста) , провідного майстра сцени Кір'янову Юлію Вікторівну

у номінації "За досягнення в галузі музичного мистецтва"

та артиста 1 категорії Миронову Анну Сергіївну

у номінації "За досягнення в галузі театрального мистецтва".

            Бажаємо вам, дорогі колеги, професійних успіхів, міцного здоров’я, щастя, творчого натхнення та здійснення всіх задумів. А нагородою для вас нехай будуть незмінні глядацькі симпатії, визнання і віддана любов слухачів!

Опубліковано в Новини