Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 19 листопада 2019 — Запорізька обласна філармонія

     19 листопада у концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся сольний концерт молодого піаніста Романа Шутка. Артист – представник славної музичної династії у третьому поколінні, знаної в Україні та далеко за її межами: його мати віолончелістка Ольга Шутко, батько – відомий скрипаль Остап Шутко, який до речі, у цьому концерті виступав у якості виконавця та яскравого ведучого. Остап представив творчий портрет талановитого піаніста, розповів про музичні стилі та творчість виконуваних композиторів.
     Вперше як соліст Роман дебютував у 9 років, зігравши на сцені Львівської філармонії у супроводі оркестру. З того часу він постійно брав участь у концертах батька.  
     Роман Шутко – лауреат багатьох міжнародних конкурсів. За творчі досягнення йому признанчено Стипендію Президента України для молодих митців. Багатообіцяючий талановитий музикант подарував публіці класичні твори епохи бароко, романтизму, а також композиторів ХХ-го сторіччя Ігоря Стравінського й Віталія Косенка. Його творчість – це відновлення традицій видатних інструменталістів-композиторів, як Фредерік Шопен, Ференц Ліст, Сергій Рахманінов та ін.
     Під час концерту Роман Шутко показав себе не тільки як виконавець, але й як композитор. Під час програми він виконав власні твори з альбомів «Piano Energy» i «Piano Explosion», які мали великий успіх у слухачів. Це: Рок-рапсодія, Коломийка, Контрасти та Свінг, в якому із задоволенням брали участь і слухачі, відбиваючи ритм оплесками. Роман Шутко майстерно володіє піаністичною технікою та експресивністю виконання.
     Запоріжці й гості міста тепло приймали артистів і бурхливими оплесками дякували за прекрасну музику.
Також, серед глядачів була проведена лотерея, в результаті якої був розіграний диск із творами Романа Шутко.
     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою радо вітав гостей у концертному залі, створив комфорті умови для проведення музичного заходу та запросив талановитих митців з концертами у подальшому. Бажаємо молодому виконавцю подальшого професійного становлення, глибини пізнання музичних творів і перемог у конкурсних заходах виконавської майстерності.

Опубліковано в Новини