Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 16 жовтня 2019 — Запорізька обласна філармонія

    12 жовтня в рамках урочистого відкриття Х Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці» у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся концерт Черкаського академічного заслуженого українського народного хору Черкаської обласної філармонії, художній керівник – Василь Клименко.
    Колектив створений у 1957 році й за час свого існування пройшов яскравий творчий шлях. З перших років свого існування він заявив про себе як самобутній пісенний колектив, що черпає своє натхнення з народних джерел, збагачує перлини співучого фольклору мистецтвом класики.
    У 1981 р. підтвердженням великої народної любові і широкого визнання стало присудження хору Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка. Над створенням репертуару й концертних програм хору працюють справжні професіонали: керівник оркестру – заслужений артист України Олексій Колесник, балетмейстер-постановник – Анастасія Огірчук. Директор-розпорядник колективу – заслужений працівник культури України Зиновій Юрович.
Напередодні Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України Черкащани подарували колоритну концертну програму.
    Із землі Тараса та Богдана на Запоріжжі лунали пісні на слова Кобзаря, ліричні, обрядові, побутові українські народні пісні в оригінальних обробках, твори сучасних українських композиторів.
     Колектив продемонстрував професійну хореографічну майстерність у запальних танцях, вокально-хореографічних постановках та віртуозність і професіоналізм в інструментальних композиціях. Публіка нагороджувала артистів оплесками після кожного виступу. Майстерність артистів та улюблені мелодії створили гостям заходу святковий настрій та подарували позитивні емоції.
    Концерт пройшов на одному диханні. Завершила програму композиція «Реве та стогне Дніпр широкий», яку разом із колективом стоячи виконували й глядачі.
    Музиканти висловили слова вдячності керівництву філармонії за запрошення та теплий прийом і привітали колег із наступаючими святами.
    В свою чергу, Запорізька обласна філармонія гостинно створила всі умови для комфортного проведення концерту та змістовного дозвілля гостей.
    Козацька столиця зі всією шаною та повагою прийняла край Боглана та Тараса, тож мистецтво єднає країну!

Опубліковано в Новини