Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 03 вересня 2018 — Запорізька обласна філармонія

     3 жовтня в прес-центрі Запорізької обласної організації НСЖУ «Журналіст»  відбулась прес-конференція, присвячена відкриттю  концертного сезону 2018-2019 рр. Запорізької обласної філармонії.
     На зустріч до журналістів прийшла творча команда філармонії на чолі з  генeральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою, це -  художній керівник філармонії, заслужена артистка України Ольга Беженарь,  головний диригент академічного симфонічного оркестру філармонії, народний артист України Вячеслав Редя, художній керівник  академічного козацького ансамблю пісні  і танцю «Запорожці», заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь.
     Як розповіла Ірина Конарева, концертна діяльність Запорізької обласної філармонії дуже  плідна та насичена різноплановими культурно-масовими заходами. Вже з початку року було проведено більш ніж 255 концертів, на яких побувало 37 тисяч глядачів. У новому концертному сезоні заплановані презентації нових творчих проектів і яскравих масштабних постановок. Та все ж, головною подією 79-го концертного сезону будуть заходи присвячені святкуванню 80-річчя Запорізької обласної філармонії. Ювілейний святковий концерт запланований на лютий 2019 року.
     Творча діяльність обіцяє бути насиченою та цікавою для всіх прихильників філармонії, особливу увагу керівництво закладу приділяє дитячій аудиторії. З цього року запоріжці мають можливість придбати два види абонементів на концерти культурно- мистецького проекту «Філармонія-дітям». Перший дасть змогу відвідати прем’єрні програми для дітей, другий – включає в себе програми, які вже полюбилися маленьким прихильникам. «Абонементна система дасть змогу нашим любим глядачам заощадити майже у два рази» - розповіла Ірина Конарева. Очільниця також подякувала за всебічну підтримку органам влади, зокрема, Запорізькій обласній раді та Запорізькій обласній державній адміністрації, зазначивши: «Запорізька обласна філармонія – одна з небагатьох організацій, що знаходяться на реконструкції та утримуються на бюджетному фінансуванні. З 2008 року на реконструкцію було виділено 59,6 млн. гривень. Сподіваємось, що четверта черга реконструкції, в якій ми зараз знаходимось, скоро завершиться та ми станемо ще кращими».
     Вячеслав Редя детально розповів про нові програми 62-го симфонічного сезону, який відкриється неймовірною кантатою для хору, оркестру та солістів «Карміна Бурана» Карла Орфа. Участь у концерті академічного симфонічного оркестру також приймають - хор і солісти Дніпропетровського академічного театру опери та балету, головний хормейстер - заслужений діяч мистецтв України Валентин Пучков-Сорочинський.
     27 вересня в концертному залі імені М.І. Глінки пройде концерт академічного симфонічного оркестру, в якому візьмуть участь видатні світові музиканти: Отто Заутер (труба, Німеччина), Армін Бахман (тромбон, Швейцарія), Даріуш Микульський (валторна, Польща), Елізабет Штютцер (сопрано, Австрія-Німеччина), заслужений артист України Андрій Ільків (труба, Україна). Це - спільний проект Запорізької обласної філармонії та Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччина.
     Традиційний святковий концерт «Маестро запрошує» відбудеться 20 жовтня. У листопаді академічний симфонічний оркестр подарує слухачам музику запорізьких композиторів в концерті «Мистецька Імпреза».
      Ольга Беженарь запросила всіх глядачів 20 вересня на ІІІ Всеукраїнський фестиваль духовної музики «БлагоFest», де виступатимуть кращі професійні музичні колективи і солісти з 8 регіонів України та 3 країн світу. Очікується виступ лауреата міжнародних конкурсів, фіналіста телепроекту «Голос країни» - яскравого чоловічого вокального квартету «Акорд», художній керівник - заслужений артист України Євген Гунько (м.Тернопіль), хору Дніпропетровської академії музики імені М.І. Глінки, керівник і диригент - Юлія Іванова, хормейстер - Тарас Хмілюк, солістки Дніпровського академічного театру опери та балету Маріанни Цвєтінської (відомої запорізьким слухачам як солістка обласної філармонії Маріанна Рябошлик (сопрано, США),соліста Вищої школи музики ім. Королеви Софії Вадима Бабенко (бас, Мадрид), соліста-вокаліста Олександра Філіппова (тенор, м.Одеса) та багатьох інших. У програмі фестивалю звучатиме велична органна і духовна музика.
     21 вересня Запорізька обласна філармонія урочисто відкриває 79 концертний сезон великим Гала-концертом. У програмі - виступи колективів і солістів Запорізької обласної філармонії. Прозвучать інструментальні і вокальні твори різних епох, пісні популярних європейських і українських композиторів. «Філармонія - дітям» традиційно запрошує юних глядачів та їхніх батьків на прем'єри музичних програм: «Жив собі пес», «Сірнік-запальник», «Фантазія нот».
     «Своїми концертними програмами слухачів буде радувати ансамбль бандуристів «Божена». 8 листопада відбудеться програма на прохання глядачів «Музика кіно», а також для маленьких слухачів готується музична прем'єрна програма «7 чудес світу». 26 жовтня відбудеться ексклюзивна зустріч з талановитим музикантом лауреатом міжнародних конкурсів Оленою Жуковою, та презентація вишуканого клавесина італійського майстра в програмі «Код  Бароко». Продовжуємо традицію радувати запорожців вишуканою фортепіанною музикою - 16 листопада свою майстерність на сцені філармонії всім подарує лауреат міжнародних конкурсів Олександр Леонов. Як завжди, в перебігу концертного сезону 2018-2019гг. пройдуть концерти солістів і колективів обласної філармонії, гастрольні програми видатних артистів України та зарубіжжя, тематичні святкові концерти» - розповіла художній керівник філармонії.
     Лілія Гринь поділилася як цього року академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» відзначить 25-ту річницю з дня заснування. До цієї знаменної дату 25 січня 2019 року колектив презентує концертну програму, в якій продемонструє всю силу і міць народного мистецтва. А вже 13 і 14 жовтня 2018 року до свята Покрови Святої Богородиці «Запорожці» презентують фольк-рок-оперу «Легенда про Отамана» за мотивами п'єси І. Карпенка-Карого «Сава Чалий».
     Це новий масштабний мистецький проект Запорізької обласної філармонії, в якому беруть участь: академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», провідні артисти обласної філармонії, актори Запорізького академічного театру молоді. Партнерами проекту є: Національний заповідник Хортиця, Запорізький національний університет, школа козацького бойового мистецтва «Спас». У червні наступного року оперу планується втілити в життя як ландшафтну постановку.
     Наприкінці  плідної та інформативної зустрічі голова Запорізького осередку Національної спілки письменників України Олександр Медко подарував генеральному директору Запорізької обласної філармонії Ірині Конаревій  книгу антологію творів кінця ХХ – початку ХХІ «Письменники Запорізького краю» зі словами подяки та сподіваннями на плідну творчу співпрацю.

      Чекаємо всіх шанувальників філармонійного мистецтва на улюблених концертних програмах і прем'єрах в новому концертному сезоні 2018-2019 рр.

Опубліковано в Новини

Навстречу к 80-летию Запорожской областной филармонии

3 сентября 2018 года в 11.00 в пресс-центре "Журналист" ЗОО НСЖУ состоится пресс-конференция Запорожской областной филармонии на тему "Навстречу к 80-летию Запорожской областной филармонии".

В ходе встречи будут рассмотрены вопросы:

- подготовка к 80-летию Запорожской областной филармонии: приоритетные направления и перспективные формы работы;

- премьеры 79 концертного сезона. Особенности проекта "Филармония - детям";

- творческая деятельность академического симфонического оркестра в 62 симфоническом сезоне;

- новые проекты академического казацкого ансамбля песни и танца "Запорожцы" к 25-летию творческой деятельности коллектива;

- особенности ІІІ Всеукраинского фестиваля духовной музыки "БлагоFEST".

Участники:

Конарева Ирина Эдуардовна - генеральный директор Запорожской областной филармонии, заслуженный работник культуры Украины.

Беженарь Ольга Петровна - художественный руководитель Запорожской областной филармонии, заслуженная артистка Украины.

Редя Вячеслав Васильевич - главный дирижер академического симфонического оркестра, народный артист Украины.

Гринь Лилия Александровна - художественный руководитель академического казацкого ансамбля песни и танца "Запорожцы" Запорожской областной филармонии, заслуженный деятель искусств Украины.

Приглашаем представителей СМИ принять участие в освещении данного события.

Опубліковано в Новини