Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 28 березня 2018 — Запорізька обласна філармонія
Середа
28
березня
12:23

ФІЛАРМОНІЯ ДЛЯ ВСІХ!

У 78-му концертному сезоні Запорізька обласна філармонія гостинно відкривала свої двері для екскурсій філармонією не тільки дитячій аудиторії, а й дорослим відвідувачам. Так 27 березня до концертного залу імені М.І. Глінки завітали керівники закладів культури Вільнянського району.

Директор-розпорядник філармонії Тетяна Тіліс та начальник концертного відділу Світлана Івко познайомили гостей з величною архітектурою будівлі закладу та його унікальними акустичними можливостями. Розповіли про історію створення філармонії, її досягнення, нові творчі проекти та цікаві факти з життя всесвітньовідомих артистів, які виступали на її сцені. Екскурсійна група пройшлася коридорами й гримерними, завітала до звукооператорської, познайомилися з оздобленням концертного залу, побувала у колонній та великій залах, випробували нові сучасні та комфортні крісла, залюбки фотографувалися на фоні дивовижної кришталевої люстри у великій залі.

Учасники екскурсії стали учасниками репетиції академічного симфонічного оркестру, диригент – народний артист України Вячеслав Редя, академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь та солістів філармонії Володимира Галіченка (скрипка) та Іоланти Дамаскіної (фортепіано). Музиканти зіграли для гостей, подарувавши слухачам прекрасні мелодії: М.Римський-Корсаков «Пісня індійського гостя», Р. Ловленд «Таємничий сад», Е. Гріг «Танець Анітри».

В рамках екскурсії працівники культури завітали до експозиції музичних інструментів, яка користується великою популярністю серед відвідувачів обласної філармонії. Деякі із учасників, навіть, спробували заграти на деяких інструментах, продемонструвавши своє вміння.

Відвідувачі були у захваті від почутого та побаченого. Щиро дякували за корисно й цікаво проведений час.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до філармонії та ознайомитися з її музичними проектами, оновленими залами та величністю архітектури! Чекаємо і на Вас за лаштунками концертного залу імені М.І. Глінки та обяцяємо відкрити таємниці філармонії!

Опубліковано в Новини

   26 березня у Запорізькій міській раді відбулася прес-конференція з нагоди проведення у Запоріжжі 15-го Всеукраїнського фестивалю "Французька весна", який розпочнеться 4 квітня. 

    У прес-конференції взяли участь директор Французького Інституту в Україні, аташе з питань культури, один з ініціаторів і головний організатор культурних заходів "Французької весни" Матьє Арден, президент "Альянс Франсез" в Запоріжжі, заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв, директор "Альянс Франсез" в Запоріжжі Людмила Богдановська, генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева, провідні діячі культури та представники галузі освіти області.

  Як розповів під час прес-конференції Матьє Арден, щоб "Французька весна" не втрачала популярності, щорічно організаторам доводиться вдосконалювати рівень фестивалю.

   Посольство Франції в Україні, Французький інститут в Україні, мережа Альянс франсез в Україні запрошують запоріжців та гостей міста доторкнутися до французьких мистецтв, відчути смак діалогу двох культур, отримати нові позитивні враження. "Французька весна " відкрита для всіх!

    На сцені концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонїі французькі митці презентуватимуть два творчі проекти:

4 квітня, 16.00 - "Різношерсті песики" - мультиплікаційний концерт для сімей з дітьми у виконанні французького співака і письменника Жозефа д'Анвера;

22 квітня 18.00 - любителі джазу матимуть унікальну можливість познайомитися з молодими талановитими виконавцями тріо Ремі Паносяна, їх неповторною творчістю, наповненою палітрою сучасного легкого джазу, енергією року і мелодійністю поп-музики. Це молодіжний гурт, який виконує вільний, креативний джаз і, в той же час, джаз-бенд, який заворожує публіку виконанням рок-композицій.

     Культурний фестиваль відбудеться у 9 містах України.

     Також передбачається візит до Запоріжжя Посла Франції в Україні Мадам Ізабель Дюмон.

Опубліковано в Новини