Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 16 листопада 2018 — Запорізька обласна філармонія

15 листопада під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислава Мороко відбулося засідання експертної ради з визначення переможців на здобуття премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського. Розмір однієї премії – 15000 грн.

         Премія встановлена в нашій області цього року вперше, у трьох номінаціях - з метою вшанування пам'яті видатного представника українського вокального мистецтва Івана Паторжинського, неповторного співака (бас) й педагога. До складу експертної ради увійшли відомі в Запорізькій області діячі культури, музиканти й композитори.

         Переможцями визнано:

у номінації «За видатні досягнення у створенні музичного проекту» - народний артист України Вячеслав Редя, головний диригент та художній керівник, за реалізацію творчого проекту «CARMINA BURANA» у виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії;

у номінації «За видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві» - Сергій Пелюк, КЗ «Запорізьке музичне училище ім. П.І. Майбороди» ЗОР;

у номінації «За видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості» - Ганна Хазова, Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України.

         - Запорізька земля завжди була щедрою на таланти, і сьогодні щоденна праця митців виховує почуття національної гідності та об’єднує суспільство навколо загальнолюдських цінностей. Щиро дякую всім переможцям за натхненну працю і вагомий внесок у розвиток культури Запорізького краю, - привітав лауреатів премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

Опубліковано в Новини