Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 18 жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія

     14 жовтня Запорізька обласна філармонія долучилася до святкування Дня визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників. В парку ім. Клімова для всіх городян відбувся святковий концерт за участю колективів та солістів Запорізької обласної філармонії.
     Лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь, подарував мешканцям і гостям Запоріжжя святковий гарний настрій професійним виконанням запальних українських пісень та танцювальних композицій. Народні композиції «Розпрягайте, хлопці, коней», «Їхали козаченьки», «Гай зелененький» не втрачають своєї популярності і сьогодні, а яскраві танці здатні закружляти у своєму вихорі людей різного віку. Запоріжці охоче підспівували знайомі слова пісень, адже, музика виконує високу місію, об’єднуючи людей.
     Молоде покоління артистів Запорізької обласної філармонії Тарас Максименко та Герман Романченко заспівали всім присутнім відомі естрадні пісні.
     Продовжив  святковий вечір виступ академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керівництвом головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді. Мелодії з відомих кінофільмів «Мій лагідний і ніжний звір», «Службовий роман», «Свій серед чужих», «Ва Банк», «Циган», «Пірати Карибського моря», «Діти капітана Гранта», «Пітер Ган» перемежовувались з цікавими та пізнавальними розповідями ведучих Світлани Холод та Миколи Петюка про історію зародження кіно та головних його діячів минулого – режисерів та композиторів, які залиши нам у спадок світові шедеври кінострічок, яскраві моменти, що залишаються актуальними в усі часи. Свій професіоналізм, музикальність та артистизм продемонстрували слухачам солісти – Ігорь Небогін та Сергій Новіков, Диксиленд артистів симфонічного оркестру під керівництвом Дмитра Мітніка.
     Виступ артистів подарував осінній настрій всім присутнім та зігрів глядачів  своєю щирістю.

Опубліковано в Новини