Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 11 жовтня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Сайт Запорізької обласної адміністрації

Публікація: 11.10.2018

З цієї нагоди у Запорізькій обласній філармонії  відбулися урочисті збори, у яких взяв участь голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. На святковий захід також завітали представники влади міста й області, партнери і колеги - керівники підприємств Запоріжжя і України, а також  закордонні гості з Грузії, Словаччини, Польщі.

Вітаючи працівників АТ «ЗФЗ» з  ювілеєм підприємства, Костянтин Бриль наголосив на великому вкладі заводу у розвиток Запорізького краю.

- Прийміть мої щирі вітання з нагоди 85-річчя утворення Запорізького заводу феросплавів. За цей час ваше підприємство здобуло репутацію стабільного виробника феросплавів. Завод є одним із найбільших у світі не лише за  обсягами виробництва, а й за номенклатурою сплавів, що випускаються. Частка виробництва продукції заводу в Україні складає 30-35%, у світовому обсязі феросплавів – 1-2%. Особливу увагу на підприємстві приділяють питанням реконструкції і модернізації виробництва, реалізації енергозберігаючих та екологічних програм. Запорізька область у ці непрості часи посідає почесне третє місце серед регіонів України за обсягами реалізації промислової продукції. Це – майже 9% у масштабах України. І це досягнення в тому числі і працівників колективу Запорізького заводу феросплавів. Ваш легендарний колектив став справжньою кузнею високопрофесійних кадрів. Дякую вам за високий професіоналізм та бажаю добробуту й успіхів у всіх починаннях, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки працівникам АТ «ЗФЗ». Зокрема, грамотами облдержадміністрації були нагороджені в.о. начальника відділу вхідного контролю Юлія Стремедловська; майстер ділянки з поточного утримання та ремонту залізничної колії, зайнятого на шлакових відвалах цеху переробки шлаку, Микола Карпець та плавильник феросплавів 6 розряду плавильного цеху № 2 Олександр Коробко.

Подяки голови облдержадміністрації  отримали начальник зміни плавильного цеху № 3 Сергій Заєць та машиніст тепловозу залізничного цеху Володимир Сумка.

У свою чергу, на згадку про ювілей підприємства голова правління АТ «ЗФЗ» Павло Кравченко вручив  Костянтину Брилю пам'ятну булаву. 

Довідково:

АТ «ЗФЗ» складається з:

  • чотирьох основних плавильних цехів, обладнаних 31 електропіччю з установленою потужністю трансформаторів від 5 до 27,6 МВА;
  • допоміжних цехів, що забезпечують технічні та технологічні потреби і безперервний графік роботи основних цехів.

У період 1994 – 2006 років була проведена повна реконструкція цеху №3 із застосуванням нових прогресивних рішень, установкою імпортного та вітчизняного обладнання  відповідно до вимог світових стандартів.

У квітні 2008 року завершено реконструкцію системи аспірації ділянки випалу вапняку.

У період 2009 - 2013 років проводилася реконструкція цеху №4 з установкою газоочисток (введено в експлуатацію в квітні-червні 2014 року).

У жовтні 2010 року в цеху №1 (ОСС)  введена в експлуатацію піч постійного струму потужністю 5 МВА і розпочато освоєння технології виробництва феросиліцію на ній.

У лютому 2011 року завершено монтаж ще однієї печі постійного струму потужністю 5 МВА.

У липні 2014 року пущена в роботу піч № 15 з ультра-низькою частотою струму.

У 2015 році розпочато роботи з удосконалення конструкції склепіння печей у цеху № 4.

У 2016 році в плавильному цеху № 4  введено в експлуатацію установки сушки ковшів на феросплавному газі.

Завод продовжує розвиватися, освоює сучасні технології і інноваційні підходи у виробництві і менеджменті.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

посилання на сайт: http://www.zoda.gov.ua/news/42786/at-zaporizkiy-zavod-ferosplaviv-vidznachiv-svoje-85-richchya.html

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація: 11.10.2018

Урочистості з нагоди 85-річчя з дня заснування ЗФЗ відбулися в концертному залі обласної філармонії. Колектив підприємства приймав привітання від керівництва області та міста, представників металургійних підприємств Запорізької області, депутатів Верховної ради та інших почесних гостей свята.

Першу виробничу піч на Запорізькому феросплавному заводі було запущено у 1933 році. Тож вітаючи заводчан зі святом, голова правління  АТ «ЗФЗ» Павло Кравченко подякував ветеранам підприємства, зазначивши, що вони любили свою роботу та вірили в успіх розпочатої справи, відновили потужності виробництва після Другої світової війни та заклали міцний фундамент для його подальшого розвитку.

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак підкреслив, що попри багаторічну історію, підприємство впевнено планує свою подальшу роботу, модернізує виробництво та розширює географію країн-експортерів.

- Сьогодні підприємство експортує продукцію в понад 60 країн світу і географія цього експорту різноманітна, а за сортаментом продукції, яку виготовляють на ЗФЗ, наше підприємство займає лідируючи позиції в світі, - підкреслив Григорій Самардак. – Як голова обласної ради, хочу подякувати працівникам заводу за плідну працю, за працьовитість і талант, за те, що розвиваючи підприємство, ви робите свій внесок до обласного бюджету, а отже – допомагаєте розвивати наш Запорізький край.

Голова облради також від імені всього депутатського корпусу висловив подяку працівникам Запорізького заводу феросплавів  та інших промислових підприємств за ту підтримку, яку область отримала у 2014-му році, за патріотизм і любов до рідного краю.

- З вашою підтримкою ми забезпечили стабільність і спокій в нашому регіоні і можемо говорити про подальший розвиток, тож хочу побажати кожному з вас впевненості у завтрашньому дні, віри у власні сили, злагоди та добробуту у родинах. А підприємству – нових промислових звершень, розвитку, високої якості виробництва та ще багато років успіху на користь нашої області та всієї України, - зазначив Григорій Самардак.

За сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток підприємства та Запорізького краю голова облради вручив нагороди кращим працівникам заводу. 

Від колективу підприємства та з нагоди 85-річчя АТ «ЗФЗ», голова правління Павло Кравченко подарував голові Запорізької обласної ради Григорію Самардаку та іншим почесним гостям ювілейний подарунок – булаву, прикрашену різними  феросплавами, що їх виготовляють на підприємстві.

Посилання на сайт: http://zor.gov.ua/content/grygoriy-samardak-pryvitav-z-yuvileyem-pidpryyemstva-pracivnykiv-zaporizkogo-zavodu

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт: ИНДУСТРИАЛКА

10.10.2018

Светлана Олейник

В филармонии покажут премьеру года — фольк-рок оперу «Легенда про Отамана»

13 октября в филармонии  состоится торжественное открытие 9-го Всеукраинского фестиваля «Покрова на Хортиці» и премьера фольк-рок оперы «Легенда про Отамана».

«Легенда про Отамана» поставлена по пьесе Ивана Карпенко-Карого «Савва Чалый».  Главный герой трагедии Ивана Карпенко-Карого — яркая, но внутренне противоречивая личность. Савва Чалый — реальный исторический персонаж, военный деятель, который становится во главе гайдамацкого движения 1734 года. Когда восстание гайдамаков было усмирено, бежал на Запорожскую Сечь. Затем он становится полковником казацкого полка на польской службе, составленного из раскаявшихся гайдамаков.

Легенда про Отамана

Фольк-рок опера, как сообщили в филармонии — это новый масштабный проект. В нем участвуют академический казацкий ансамбль песни и танца «Запорожці» и ведущие артисты. На сцену также выйдут воспитанники школы казацкого боевого искусства «Спас» и талантливые будущие артисты-студенты Запорожского национального университета. Партнером проекта также является Национальный заповедник «Хортица». В историко-культурном комплексе «Запорожская Сечь» снимали сцены, которые будут демонстрироваться на большом экране.

Фольк-рок опера — это многожанровый спектакль с самобытным казацким колоритом. Хорошая актерская игра, красивая сценография и костюмы, музыкальное и вокальное искусство, хореография, современные ритмы, гармония и оркестровка — все это ждет зрителей премьеры.

«Легенду про Отамана» посвятили 80-летию филармонии и 25-летию ансамбля «Запорожці». В филармонии ее называют премьерой года.

Руководитель проекта — генеральный директор Запорожской областной филармонии Ирина Конарева.

Фольк-рок оперу «Легенда про Отамана» смотрите в филармонии 13 октября, начало в 18.00.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/foto/v-zaporozhe-pokazhut-premeru-operyi

Опубліковано в ЗМІ про нас

     У концертному залі ім.М.І.Глінки 10 жовтня вітали працівників АТ «Запорізький завод феросплавів» з 85-річчям утворення заводу! Ювілей - це завжди вірні, щирі друзі, це - теплі слова вітань та багато музики. До святкування ювілею заводу колектив Запорізької обласної філармонії поставився з особливою увагою, бо колективи давно підтримують міцні творчі стосунки.

     Масштабність і значимість свята стало відчутно вже на підході до концертного залу, а шоу-барабанщиків «Drum power» зарядило всіх присутніх драйвом та настроєм.

     З вітальним словом до усіх присутніх звернулись голова Правління акціонерного товариства «Запорізький завод ферославів» Павло Кравченко та голова профспілки заводу Юрій Спиридонов. Стабільного виробника феросплавів прийшли привітати керівники обласної та місцевої влади: голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, Запорізький міський голова Володимир Буряк. Від імені усього колективу голова правління Павло Кравченко подарував очільникам пам’ятну булаву, оздоблену металами заводу, як символ влади і мужності.

    Президент Запорізької торгово-промислової палати Володимир Іванович Шамілов вручив колективу, який став справжньою кузнею високопрофесійних кадрів для України, нагороду «Могутність краю»

    Найбільший у світі завод за обсягами виробництва та за номенклатурою сплавів з подарунками та нагородами вітали й почесні гості: Народний депутат України Олександр Іванович Дубінін, Президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», голова Ради Запорізької обласної федерації роботодавців Олександр Степанович Головко, голова Центрального Комітету профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Сергій Петрович Комишев, голова Запорізького обласного комітету профспілки металургів і гірників України Валерій Миколайович Сєдов, голова Запорізької обласної ради профспілок Віктор Максимович Сластьон.

    Трудовий колектив підприємства - колектив майстрів і першокласних фахівців вітав академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Артисти виконали вокально-хореографічну композицію «Чорноморець іде» та танок зі списами.

    Оригінальне привітання підготував диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру із солісткою філармонії Поліною Гонтарь.

    Вітав ювілярівансамбль бандуристів «Божена», художній керівник - заслужена артистка України Ольга Беженарь, соло на пан-флейті - Сергій Новіков.

    Лауреат міжнародних конкурсів Ярослав Ніколаєв підкорював своєю віртуозною грою на саксофоні.

     Виконанням улюбленої композиції феросплавників «Мы - металлурги» порадував Богдан Хижняк. Лунали пісенні вітання від Германа Романченка, який виконав культову композицію «Все буде добре» та інші.

     У другому відділенні ювілейної програми представники Запорізького заводу феросплавів та почесні гості знову зібрались разом, щоб відчути радість мистецтва та поринути у атмосферу музики. Запорізька обласна філармонія порадувала виступом академічного симфонічного оркестру, художній керівник - народний артист України В'ячеслав Редя, а за диригентським пультом цього дня був спеціальний гість –   художній керівник та диригент Національного академічного духового оркестру України Михайло Мороз, місто Київ.

     За високий професіоналізм та багаторічну спільну працю, з побажаннями добробуту та подальших успіхів у всіх починаннях Павло Олександрович подарував квіти генеральному директору Запорізької обласної філармонії, заслуженому працівнику культури України Ірині Конаревій, художньому керівнику, заслуженій артистці України Ользі Беженарь,диригенту Національного академічного духового оркестру України Михайлу Морозу та усьому колективу академічного симфонічного оркестру.

Опубліковано в Новини