• Академічний симфонічний оркестр

  • __Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

  • Джаз-квартет «Music men»

  • Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 27 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

27 травня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулася концертна програма в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Армія з народом». У 2021 році заходи проєкту присвячені відзначенню двох ювілейних дат: 30-ї річниці Незалежності України та 30-ї річниці Збройних Сил України! Мета – через засоби культури і мистецтва зміцнення авторитету та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, демонстрація єдності Українського війська та цивільного населення, військово-патріотичне виховання молоді. Програма відбулася за участю військово-музичного центру сухопутних військ збройних сил України. Начальник центру, художній керівник – підполковник Ігор Кішман, начальник оркестру – капітан Роман Павлів. Артисти виконали українські народні пісні, сучасні популярні твори та хореографічні композиції. Благодійний концерт відвідали друзі філармонії – бійці військової частини № 3029 Національної гвардії України, військової частини № 3026 Національної гвардії України, 55 бригади, учасники АТО, ветерани-афганці, учасники локальних війн, благодійний фонд «Карітас». Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою з радістю долучився до втілення проєкту та доклав максимум зусиль аби створити комфортні умови для всіх учасників заходу. Гості подякували за теплий прийом та гостинність, висловили своє захоплення величністю концертного залу та залишили теплі враження у Книзі відгуків філармонії. Подібні акції об'єднують народ, а мистецтво дарує духовне збагачення й віру у світле майбутнє!

Опубліковано в Новини

    27 травня 2021 року о 18.00 у концертному залі імені М.І.Глінки відбудеться концертна програма творчих колективів – учасників Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Армія з народом».

Мета проєкту – через засоби культури і мистецтва зміцнення авторитету та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, демонстрація єдності Українського війська та цивільного населення, військово-патріотичне виховання молоді.

   У проекті беруть учать; заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України (м.Київ), заслужений академічний зразково – показовий оркестр Збройних Сил України (м.Київ), військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Чернігів), Центр військово – музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України (м. Вінниця), Центр військово – музичного мистецтва Військово – Морських Сил Збройних Сил України (м. Одеса), концертний оркестр Військової академії (м. Одеса).

Опубліковано в Афіша

27 травня у Запорізькій обласній філармонії відбулася прес-конференція з нагоди підбиття підсумків 81-го концертного та 64-го симфонічного сезонів.

З привітальним словом до присутніх звернулася керівник частини літературно-драматургічної філармонії Юлія Дар'їна та представила присутнім спікерів заходу. Це:

Редя В'ячеслав Васильовичголовний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, народний артист України;

Вікторія Лук’янець (Австрія) – солістка Віденської опери, народна артистка України;

Олександр Михайлов (Швейцарія) – лауреат міжнародних конкурсів;

Геннадій Мусін – директор концертної агенції «Мусін. Арт. груп», заслужений працівник культури України;

В рамках зустрічі головний диригент академічного симфонічного оркестру, народний артист України В'ячеслав Редя розповів, що закриття симфонічного сезону – це завжди хвилююча подія і хочеться запропонувати публіці щось дуже красиве й оригінальне. Для першого відділу програми було обрано Симфонію № 2 Йоганесса Брамса, а другий відділ буде відрізнятися. 28 травня на сцені філармонії з симфонічним оркестром виступить оперна діва, народна артистка України Вікторія Лук'янець. Прозвучать арії із опер Дж. Россіні, Дж. Верді, П. Маскан'ї, Дж. Пуччіні та інші. Через пандемію, майже два роки не вдавалося провести концерт співачки з симфонічним оркестром, і от, нарешті, цей виступ відбудеться. Вячеслав Васильович додав, що разом із Вікторією (хоч і у різні роки) вони разом навчалися у Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського. 29 травня у другому відділі своєю майстерністю гостей програми радуватиме гість із Швейцарії – віолончеліст Олександр Михайлов. Разом з оркестром він виконає Концерт для віолончелі з оркестром А. Дворжакаодин із найулюбленіших творів композитора. З гордістю, Маестро, зазначив що дуже почесно давати дорогу в життя юним музикантам. І Олександр – яскравий тому приклад. Майже 10 років тому, він став переможцем Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», який проходив саме у концертному залі імені М.І. Глінки. До того ж, вже 12 червня у філармонії відбудеться гала-концерт цьогорічних переможців конкурсу-фестивалю.

Всесвітньовідома співачка Вікторія Лук'янець поділилася враженнями від м. Запоріжжя та охайної концертної зали імені М.І. Глінки обласної філармонії. У нашому місті вона вперше, хоча багато чого її поєднує із Запоріжжям, тому виступити тут дуже почесно й символічно. Для артистки було проведено екскурсію містом, яка її вразила і за короткий час воно стало для неї рідним. Вікторія розповіла, що після отримання запрошення заспівати в Запорізькій обласній філармонії з одним із кращих симфонічних оркестрів та в одній із кращих філармоній України, ретельно готувалася і підбирала разом із В'ячеславом Васильовичем репертуар.

Музикант-віртуоз Олександр Михайлов повідомив, що його дебют відбувся на «Акордах Хортиці» і саме після перемоги на фестивалі почалася його кар'єра в музиці як професійного музиканта. Він щиро подякував за запрошення на концерт і висловив сподівання, що співпраця продовжуватиметься і надалі.

Директор концертної агенції «Мусін. Арт. груп», заслужений працівник культури України Геннадій Мусін подякував генеральному директору Запорізької обласної філармонії, заслуженому працівнику культури України Ірині Конаревій за підтримку в реалізації такого визначного проєкту та головному диригенту академічного симфонічного оркестру В'ячеславу Реді – за довготривале очікування та кропітку співпрацю над концертом. Геннадій Григорович наголосив на тому, що можливість запросити до виступу у Запоріжжя артиста такого високого рівня, як Вікторія Лук'янець – дуже рідкісна. Часто обставини складалися, так, що доводилося багато разів переносити дату проведення концерту. Це було пов'язано не тільки з карантинними обмеженнями, а й з тим, що попри свою артистичну діяльність, Вікторія – ще й професор Віденської консерваторії і її викладацька діяльність займає багато часу. До речі, перебуваючи у Запоріжжі, вона з радістю провела майстер-класи з вокалу для юних талантів.

Юлія Дар'їна розказала про досягнення обласної філармонії за 81 концертний сезон. Він, хоч і був дещо меншим, ніж звичайно, але усі мистецькі події, публіка згадує й досі. . У дружній філармонійній родині у цьому сезоні з’явився новий колектив – джаз-квартет під керівництвом Юрія Крюкова. Виступ якого можна почути вже 30 червня о 18.00 на концерті «AllaboutJazz».

Чудовими програмами своїх прихильників радували провідні майстри сцени: лауреат конкурсу ім. І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса, яка представила концерт «Showmustgoon» і соліст філармонії Микола Квєтков – з програмою «До вас з піснями Булата Окуджави». Лауреати міжнародних конкурсів Іоланта Дамаскіна та Володимир Галіченко – радували концертами «Магія скрипки» та «Таємниці скрипки». Заслужена артистка України Ілона Турчанінова та лауреат міжнародних конкурсів Андрій Нетреба не так давно представили один з найяскравіших проєктів цього сезону «Love&Jazz».

Попри усі карантинні негаразди, було проведено понад 180 концертних заходів, у тому числі майже 50 – в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям», понад 30 спільних культурно-мистецьких проєктів, понад 100 – за участю творчих колективів та артистів філармонії. Всього завітало понад 20,0 тис. глядачів.Презентовано понад 40 премєрних програм колективів та солістів філармонії.

Особливо приємно відзначати, що глядацька аудиторія філармонія постійно розширюється. Творчий проєкт «Мистецькі зустрічі», де звучить класична музика, відгукнувся у серцях глядачів, та з успіхом проходить у камерній залі по середах.

І вже традиційно, щонеділі, мистецький проєкт «Філармонія-дітям» збирає на музично - пізнавальних програмах зали юних меломанів.

Вже, 4 червня Запорізька обласна філармонія закриває 81-й концертний сезон яскравим концертом «НА БІС» за участю академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь, джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова, струнного квартету під орудою Володимира Галіченка та провідних солістів обласної філармонії.

На завершення прес-конференції Юлія Дар'їна подякувалаза прихильність та любов до мистецтва всім гостям і запросила на концерти філармонії: 28 та 29 травня – закриття 64-го симфонічного сезону, 4 червня – закриття 81-го концертного сезону.

Вікторія Лук'янець та Олександр Михайлов із радістю щиро відповідали на цікаві запитання представників засобів масової інформації та висловили вдячність за гостинність адміністрації філармонії.

Опубліковано в Новини

В рамках пізнавального проєкту для дітей – екскурсії концертним залом імені М.І. Глінки, напередодні літніх канікул – 27 травня до Запорізької обласної філармонії завітали учні гімназії № 8 міста Запоріжжя.

Директор-розпорядник філармонії, заслужений працівник культури України Тетяна Тіліс познайомила юних меломанів із величною архітектурою будівлі та її унікальними акустичними можливостями. Розповіла про історію створення філармонії, її досягнення, нові творчі проєкти та цікаві факти з життя всесвітньовідомих артистів, які виступали на її сцені. Екскурсійна група пройшлася коридорами й гримерними, завітала до звукооператорської, побувала у колонній та великій залах. Маленькі гості випробували нові сучасні та комфортні крісла й залюбки фотографувалися на фоні дивовижної кришталевої люстри у великій залі.

Школярі спостерігали за репетиціями академічного симфонічного оркестру, диригент – народний артист України Вячеслав Редя та академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Також дітки відвідали експозицію музичних інструментів, яка користується великою популярністю серед відвідувачів обласної філармонії.

В рамках екскурсії у камерній залі для учнів відбувся показ музично-пізнавальної програми «Рятівники планети». В контексті сучасних популярних композицій малят навчили жити в мирі з природою, берегти та примножувати ресурси Землі, відчувати себе частиною екосистеми.

Свою творчість і яскраві враження маленьким друзям дарували артисти філармонії: Анна Миронова, Герман Романченко, Юлій Гаврилов та Анастасія Литвин.

Гості щиро дякували за корисно й цікаво проведений час.

Опубліковано в Новини