Фільтрувати матеріали за датою: квітня 2023 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
30
квітня
18:22

МИСТЕЦЬКА ГОРДІСТЬ УКРАЇНИ

30 квітня 2023 року в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» у Запорізькій обласній філармонії відбулась яскрава прем'єра вишуканої музичної програми «Генії оперної сцени»!

Серед почесних гостей на концерті була присутня депутат Запорізької обласної ради Елліна Позднякова – Кирбят’єва. Від імені голови обласної ради Олени Жук та депутатського корпусу пані Елліна привітала артистів з вдалою прем’єрою та побажала всьому колективу обласної філармонії на чолі із керівником, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою мирного неба, невичерпної енергії, творчого натхнення, здійснення найзаповітніших мрій та нових мистецьких відкриттів.

Музична програма «Генії оперної сцени»! присвячена творчості геніальних українських митців. Імена українських виконавців Соломії Крушельницької, Бориса Гмирі, Анатолія Солов'яненка та наших запорізьких земляків Марії Сокіл, Івана Паторжинського відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Своїм талантом вони підкорили концертні майданчики і серця слухачів багатьох країн.

Артисти філармонії презентували всесвітньовідомі твори, які входили до репертуару видатних співаків. Глядачі почули прекрасні композиції: «Мадам Батерфляй» Дж. Пуччіні, Пісенька Герцога із опери «Ріголетто» Дж. Верді, Пісня Тараса з опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, Арія Варвари з опери «Богдан Хмельницький» К. Данькевича, Каватина Лели з опери «Шукачі перлин» Ж. Бізе та інші. Ведучий програми Юлій Гаврилов розповів глядачам про життєвий і творчий шлях відомих співаків. Автор програми – музичний керівник Запорізької обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Оперні шедеври прозвучали у виконанні солістів обласної філармонії: Юлії Якси, Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова, Аліни Сліти та молодого виконавця Даниїла Риндіна. Партії фортепіано виконали Світлана Зеленська, Артур Остапчук та Ольга Семенець. А ще під час програми слухачі змогли насолодитися аудіозаписами виступів талановитих українських артистів і це було дуже зворушливо.

Концертна програма «Генії оперної сцени» пройшла у теплій, дружній атмосфері і залишила найкращі емоції у глядачів.

На благодійних засадах мистецький захід відвідали родини захисників країни та внутрішньо переміщені особи, які наразі проживають у Запоріжжі і знаходяться під опікою благодійних фондів «Карітас Запоріжжя», «Я-Маріуполь» міста Запоріжжя, а також переселенці із окупованих територій Запорізької області, а саме із Бердянська, Мелітополя, Поліг, Гуляйполя та інших.

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

30 квітня Запорізька обласна філармонія в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» представляє прем'єру музичної програми «Генії оперної сцени»!

Україна подарувала світу багато видатних митців, але серед славетних імен почесне місце займають Соломія Крушельницька, Борис Гмиря, Анатолій Солов'яненко та наші запорізькі співвітчизники – Марія Сокіл  та Іван Паторжинський.

Саме вони стали взірцем майстерності для всіх наступних поколінь співаків.  Та  шлях до визнання і світової слави у жодного з них не був легким. Так, ім'я Марії Сокіл було віддано забуттю на довгі роки, а Борис Гмиря почав займатися співом у 30-ти річному віці, коли багато співаків вже закінчують навчання.

Шлях до сцени, як і життя, у кожного був різним, але й було те, що об'єднувало їх – любов до української музики, до рідної мови. І кожен з них ніс в своєму серці Україну, і кожен із них – гордість країни.

Молодих шанувальників мистецтва музична зустріч познайомить із творчістю цих відомих майстрів, а досвідченим – подарує насолоду від чарівних мелодій. Гості почують всесвітньовідомі твори: «Мадам Батерфляй» Дж. Пуччині, Пісенька Герцога із опери «Ріголетто» Дж. Верді, Пісня Тараса з опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, Арія Варвари з опери «Богдан Хмельницький» К. Данькевича, Каватина Лели з опери «Шукачі перлин» Ж. Бізе.

Оперні шедеври прозвучать у виконанні солістів філармонії Юлії Якси, Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова, Аліни Сліти, Данила Риндіна. Партії фортепіано виконують Світлана Зеленська, Артур Остапчук, Ольга Семенець. Автор і ведуча програми – музичний керівник Запорізької обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка. Особливим подарунком стануть записи голосів справжніх майстрів, яким присвячено концерт.

Музика була, є та завжди буде потужною силою, яка дає надію та підтримує людей всюди, даруючи сили та емоції для життя!

Завітайте до філармонії 30 квітня о 16.00 і отримайте заряд позитивної енергії та натхнення від незрівнянної краси пісенної душі українського народу!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша
Субота
29
квітня
19:30

Запальний «Kozak Dance»

29 квітня 2023 року, з нагоди відзначення Міжнародного дня танцю, академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» презентував глядачам справжнє запальне свято - концертну програму «KozakDance».

Серед почесних гостей на святковому заході була присутня депутат Запорізької обласної ради Ірина Півень. Від імені голови обласної ради Олени Жук та депутатського корпусу пані Ірина привітала академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» із Міжнародним днем танцю, висловила слова подяки за професіоналізм та побажала колективу мирного неба, натхнення, подальших творчих злетів та перемог.

Артисти балету козацького ансамблю подарували глядачам прекрасні хореографічні композиції «Ой, лопнув обруч», «Танок з кушаками», «Чорноморець іде», «Класична полька» та багато інших.

Програма концерту була досить насиченою і різножанровою, пронизана національним колоритом, патріотичною тематикою та композиціями, що піднімають український дух. Також, у виконанні ансамблю прозвучали українські народні та сучасні пісні, відомі інструментальні композиції, джазові твори.

У концертній програмі брали участь дитячі хореографічні колективи: зразковий ансамбль танцю «Сузір’я» дитячої школи мистецтв №2 м.Запоріжжя, керівник – Алла Димова, зразковий ансамбль танцю «Дружба» ПНЗ ЦТДтаЮ Олександрівського району, керівник – Вікторія Оленяк, народний художній колектив хореографічної студії «Весняночка» Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості, керівник – Олена Скрипченко.

Глядачі насолоджувалися запальною українською енергетикою, яскравими та вишуканими національними костюмами, легкістю та віртуозністю артистів.

Кожен танець ансамблю супроводжували гучні оплески глядачів.Концертна програма подарувала гарний настрій, позитивні емоції, а головне – віру в Перемогу України, її єдність та силу.

На мистецький захід були запрошені представники територіальних громад, а також переселенці із міста Маріуполь та окупованих територій Запорізької області, а саме із Бердянська, Мелітополя, Поліг, Гуляйполя, Василівки, селища Якимівки та інших.

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

До Міжнародного дня танцю! Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» презентує креативну музично-хореографічну програму «KOZAK DANCE»!

Розмаїття танцювальної стилістики та жанровості, яскравий світ ритмів і мелодій, динамічні композиції та цікаві сюжетні замальовки в поєднанні зі звучанням багатоголосся хору та вишуканого вокалу.

Запальні хореографічні «па», харизматичні сучасні ритми з елементами класичного балету.

Відчуйте справжній запал енергії на концерті KOZAK DANCE!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Грандіозна прем'єра! Вистава "Венздей!"

Похмура і дуже розумна дівчинка Венздей народилася в вельми незвичайній родині Аддамс, яка відрізняється від простих людей своєю екстравагантністю та екстраординарними здібностями, а також своєрідним та лякаючим способом життя. Венздей підросла і тепер змушена вирушити на навчання в академію Nevermore, де студентка не стільки приділяє час навчанню, скільки розгадці жахливих давніх таємниць. Чарівні декорації, приголомшливі костюми, багатогранна та прониклива гра акторів перенесе вас в таємничу школу Nevermor та подарує незабутні емоції на довгий час.

Опубліковано в Афіша

 Шановна Ірино Іванівно!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає Вас із ювілеєм!

Кожна людина з моменту народження пише книгу свого життя, щодня перегортаючи сторінки власного часопису творить свою долю. Сторінки Вашої біографії сповнені нарисами років, які Ви присвятили натхненному служінню культурі Запорізького краю.

За роки сумлінної праці Ви здобули беззаперечний авторитет компетентного та досвідченого фахівця. Як адміністратор концертного відділу, Ви активно залучаєте громадян до прекрасного світу музики. Разом з творчим колективом філармонії сприяєте культурному вихованню та збагачення духовного світу молоді. Завдяки Вашій впевненій життєвій позиції, невичерпній енергії та комунікабельності   відвідувачі культурно-мистецьких заходів Запорізької обласної філармонії завжди почувають себе комфортно та затишно.

Бажаємо Вам міцного здоров'я, бадьорості духу, невгасимої жіночої краси, радісних подій та нових звершень на довгії літа!

 

За дорученням колективу,                      

з повагою

керівник Запорізької

обласної філармонії,

заслужений працівник

культури України                                     Ірина КОНАРЕВА

м. Запоріжжя

29 квітня 2023р.

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі! Шановні колеги!

Мистецький колектив комунального закладу «Запорізька обласна філармонія»

Запорізької обласної ради щиро вітає вас із

МІЖНАРОДНИМ ДНЕМ ТАНЦЮ!

Танець і музика – це вічна чудова краса, це ті титани, на яких тримається культура, історія та традиції кожного народу. Мовою рухів та мелодії передаються найпотаємніші почуття й розповідаються неймовірні історії життя – яскраві та зворушливі.

Дорогі колеги! Бажаємо усім щодня відкривати для себе нові грані творчого натхнення, приголомшувати неймовірною пластикою та вражати новітніми постановками. Нехай ваш талант підкорює найкращі міжнародні майданчики, а любов і підтримка численних шанувальників і надалі додають наснаги залишатися у вихорі танцю та захоплювати глядачів своєю чарівною хореографією! Зичимо міцного здоров'я, щастя, миру та злагоди! Живіть мрією і ніколи не зупиняйте енергію танцю!

Хай завжди бринить душа й танцює серце!

За дорученням колективу,

з повагою

керівник Запорізької обласної

філармонії, заслужений працівник

культури України                                                                   ІРИНА КОНАРЕВА

 

м. Запоріжжя

29 квітня 2023 р.

Опубліковано в Новини
П'ятниця
28
квітня
17:00

СВІНГЕРИ. Прем'єра вистави

Опубліковано в Афіша
Четвер
27
квітня
19:11

Вечір джазу у філармонії

30 квітня - Міжнародний День джазу

27 квітня музичною подією в Запорізькій обласній філармонії стала прем’єра концертної програми «Вечір джазу» у виконанні комбо-бенду «Music men».

Комбо-бенд «Music men» під керівництвом Юрія Крюкова вже неодноразово радували шанувальників джазу своїми виступами і професіоналізмом.  Неперевершений рівень виконання продемонстрували Тарас Пацернюк (труба, флюгельгорн), Іван Левченко (саксофон альт), Гліб Формальський (тромбон), Артем Крамаренко (бас гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), Юрій Крюков (фортепіано). Музиканти у кожній ноті передали слухачеві запал, драйв, по справжньому джазовий стан душі, з яким вони, власне, і грають. 

Харизма, магія, пристрасть та майстерність солістки філармонії, чарівної Анастасії Литвин зачарували усіх присутніх.

І навіть такий тендітний інструмент, як флейта, який не часто почуєш на джазовому концерті, у виконанні соліста академічного симфонічного оркестру Тимофія Фуклєва, додав емоційності, стилю та грайливості.

Наповнитись гарними емоціями допомогли легендарні композиції, перевірені часом та улюблені хіти від Стена Гетца, Декстера Гордона, Джо Семпла, Чета Бейкера та інших.

Оплесками та теплими словами дякували слухачі за чудовий музичний вечір.

А ми щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Опубліковано в Новини

Музична презентація!

27 квітня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми «Вечір джазу» у виконанні комбо-бенду «Music men»!

«Найважливіше у джазі – це імпровізація, і найвища її форма – це взаємодія музикантів. Діалог. Люди з музичними інструментами налаштовуються на одну хвилю та розмовляють музикою», - так говорять самі музиканти про джаз!

Протягом десятиріч джаз пережив багато трансформацій, набуваючи нових музичних відтінків. Мелодії у стилях соул, бі-боп, блюз та фанк об’єднаються у незабутньому концерті.

Чарівний вечір джазу вам подарують яскраві й талановиті музиканти: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), Іван Левченко (саксофон альт), Гліб Формальський (тромбон), керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Солістка – справжня чарівниця Анастасія Литвин (сопрано).

У програмі сучасні джазові композиції найвідоміших митців Джо Семпла, Чета Бейкера, Стена Гетца, Луіса Бонфа, Гері-Мак Фарланда та інших.

Запрошуємо стати частиною музичної культури світу і відчути справжню мистецьку насолоду.

Зустрінемось 27 квітня о 17:00  у Запорізькій обласній філармонії!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 3