Фільтрувати матеріали за датою: вересня 2022 — Запорізька обласна філармонія

Колектив Запорізької обласної філармонії

на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною КОНАРЕВОЮ

 щиро вітає бібліотекарів та усіх, хто любить і шанує книгу із Всеукраїнським днем бібліотек!

  Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства. Служителі бібліотек – вірні зберігачі і популяризатори національних скарбів, провідники у світ нового, захоплюючого і непізнаного. Ваша шляхетна праця відкриває нам дорогу до книги – джерела знань, добра і споконвічної мудрості.

  Нині на вас відповідальна місія – зберегти для нащадків реальну історію, створити всі умови аби кожен українець мав доступ до достовірної інформації.  

  Від праці бібліотекарів залежить інтелектуальне майбутнє нашої держави, а отже, і її успішний розвиток.

  Бажаємо вам міцного здоров'я, довголіття, творчої наснаги, процвітання та достатку. Щиро зичимо вдячних читачів, добра і нових успіхів у  благородній просвітницькій справі!

Хай щастя буде без тривоги і у вашому житті завжди лунає мелодія миру!

 

За дорученням колективу,

з повагою

генеральний директор,

заслужений працівник

культури України                        ІРИНА КОНАРЕВА

 

м. Запоріжжя

30 вересня 2022 р.

Опубліковано в Новини

       Дорогі друзі!

Колектив Запорізької обласної філармонії

щиро вітає вас – людей з великим серцем і відкритою душею зі святом

Днем усиновлення!

    30 вересня вже стало традиційним днем вшанування одвічних людських цінностей: людяності, милосердя, доброти та любові.

   Усиновлення – це особливе батьківство, яке поєднує в собі велике щастя, і разом з тим безмежну відповідальність, це благородний і непростий шлях до щасливої родини.

    У 2022 році через повномасштабне вторгнення ворога до України кількість малят, які залишилися наодинці із жорстоким світом, сильно зросла. Ці дітки потребують особливої допомоги, розуміння і підтримки. На щастя, багато українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Тому, День усиновлення став святом здійснення найзаповітніших дитячих мрій, порятунку та народження щасливих українських родин!

   Дорогі друзі, своєю щоденною працею ви допомагаєте тисячам малюків і сімей знайти щастя родинного затишку й тепла.

   Щиро бажаємо вам міцного здоров׳я, добробуту, злагоди та нових звершень на благо соціального розвитку!

   Хай завжди у домівках кожного з вас панує мир, благодать і гармонія, а в серці – Віра, Надія та Любов!

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                      Ірина КОНАРЕВА

 

м. Запоріжжя

30 вересня 2022р.

Опубліковано в Новини
Четвер
29
вересня
14:40

ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ!

Традиційно 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. Через повномасштабне вторгнення ворога до країни кількість малят, які залишилися без батьків зросла. На щастя, багато українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, адже чужих дітей не буває. Напередодні свята – 29 вересня у Запорізькій обласній філармонії пройшли обласні урочистості та святковий концерт з нагоди Дня усиновлення.
Участь у заході взяли усиновителі, прийомні батьки, батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу та опікуни з міст і районів області. Зі словами щирої вдячності за особливе батьківство, яке поєднує в собі велике щастя і разом з тим безмежну відповідальність, до усиновлювачів звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації, начальник обласної військової адміністрації Олександр Старух та начальник Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації, заслужений працівник соціальної сфери України Антоніна Матвєєва. Очільники вручили фахівцям соціальних служб почесні нагороди Запорізької обласної державної адміністрації та пам'ятні подарунки, а опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям подарункові сертифікати.
Висловлюючи повагу і шану людям, які своїм життям і вчинками уособлюють одвічні людські цінності: людяність, милосердя, доброту та любов колектив Запорізької обласної філармонії підготував святкову концертну програму. Музичним подарунком глядачів вітали улюблені артисти та колективи Запорізької обласної філармонії
В концертній програмі звучали душевні українські пісні «Малесенькі долоньки», «Сину, сину ангел мій» та «Мамина черешня» від Поліни Гонтарь Юлії Якси, Юрія Дячука, які доторкнулися до серця кожного слухача. У виконанні харизматичних солістів академічного симфонічного оркестру – заслуженої артистки України Ілони Турчанінової (піаніка) та лауреата міжнародних конкурсів Андрія Нетреби (електропіано) пролунала популярна на всі часи українська мелодія «Я піду в далекі гори». Джазову композицію «Girl from ipanema» на саксофоні подарував гостям віртуоз Іван Левченко, а композицією «Шторм» А. Вівальді підкорювали серця гостей яскравий дует – заслужений артист України Олег Кугаєвський (акордеон) та Вікторія Терещенко (бандура).
Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник та головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор із притаманною їм майстерністю й колоритом виконав національний «Гопак» та українські народні пісні «Ой, у полі стоїть верба», «Їхали козаченьки».
Фінальна композиція «Ой, у лузі червона калина» згуртувала всіх присутніх, наповнюючи патріотизмом і впевненістю у світлому майбутньому, адже ми – українці, ми – сильні й сповнені добра! В цей день на адресу гостей звучало багато щирих слів привітань від ведучих заходу Юлії Дар׳їної та Юлія Гаврилова.
Концерт пройшов у теплій атмосфері. Глядачі отримали велике задоволення від концертної програми, дякували артистам і організаторам за чудовий святковий подарунок та гарний настрій. Кожен номер програми супроводжувався бурхливими оплесками. Сьогодні так важливо хоч трішки відволіктися від стрічки новин і отримати позитивні емоції.
Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з в.о. генерального директора, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою приєднується до привітань зі святом, дякує всім, хто допомагає знайти родинне щастя, і бажає, щоб у серцях кожного панували Віра, Надія та Любов, а у домівках – мир, злагода і благополуччя!

Опубліковано в Новини

Всі ми живемо із музикою в серці, адже в музиці наша сила, воля і наснага! Вона виражає те, що не може бути сказано і те, про що неможливо мовчати.У часи війни музика допомагає на своєму фронті – вона підбадьорює, надихає і створює гармонію.

Творчий проєкт «Мистецькі зустрічі» триває, відрадно, що запоріжці й гості міста мають можливість насолоджуватися вишуканою музикою. 21 вересня у Запорізькій обласній філармонії відбулася музична програма «Портрет, написаний голосом», автором якої є лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Концерт пронизаний високими почуттями, ліричним настроєм і безмежною любов'ю. Слухачі почули твори Л. Деліба, В.А. Моцарта, К. Сен-Санса, Г. Доніцетті, Р. Штрауса, С. Франка та інших відомих композиторів. Свою витончену майстерність слухачам дарували провідні солісти філармонії Юлія Якса, Вікторія Шестакова й Микола Квєтков. Партії фортепіано виконували Світлана Зеленська та Ольга Семенець, ведучий програми – Юлій Гаврилов. У кожен номер виконавці вкладали душу й ділилися своїми емоціями із публікою.

За доброю традицією, серед постійних глядачів і шанувальників творчого проєкту «Мистецькі зустрічі у камерній залі» у Запорізьку обласну філармонію завітали майбутні професіонали сцени – студенти Запорізького музичного коледжу. Публіка відчувала музику усім серцем, дякувала виконавцям і організаторам за чудовий вечір і висловлювала побажання завітати на наступні музичні програми. Хоч на короткий час, гості змогли відволіктися від буденних справ і перенестися у спокійний світ мистецтва й краси.

Своїми виступами артисти дякують нашим захисникам, які б’ються за мирне життя країни. Обіймаємо кожного і чекаємо на зустріч у нашій затишній залі.

Опубліковано в Новини

Мистецькі зустрічі  у камерній залі

ПОРТРЕТ, НАПИСАНИЙ ГОЛОСОМ

Музична програма артистів обласної філармонії

   Мистецтво у всіх своїх проявах – це можливість творців розкрити себе та доторкнутися до найтонших струн душі глядача, а Музика – один з найяскравіших виглядів мистецтв, яка спроможна розраджувати, надавати сили та надихати. І як художник малює пензлем портрети на полотні, так і композитори створюють неповторні образи у своїх музичних творах.

   21 вересня у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра програми «Портрет, написаний голосом». Ця музична зустріч з поціновувачами справжнього мистецтва – перший концерт великого циклу під одноіменною назвою «Портрет, написаний голосом». У програмі слухачі почують твори А. Дворжака, Фр. Шуберта, Г. Доніцетті, Й. Штрауса та майже невідому вокальну лірику Е. Шоссона, Г. Вольфа, Р. Франца та інших.

   Авторка проєкту – лауреат міжнародних конкурсів, музичний керівник Запорізької обласної філармонії Оксана Гопка.

   Кохання, віра, роздуми про буденність життя, пристрасть, внутрішні переживання ліричних героїв – така різнобарвна палітра емоцій у програмі концерту, тож кожен гість знайде щось близьке для себе в цих музичних виступах.

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

У Запорізькій обласній філармонії тривають цікаві музичні зустрічі для малят. Цієї неділі вони знайомилися із джазом!

18 вересня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбулася прем'єра концертної програми для найменших меломанів «Джаз Smile» джаз-квартету «Music men» під керуванням Юрія Крюкова!

Це було яскраво, цікаво й віртуозно! Дітлахи дізналися багато нової інформації про джаз, познайомилися із різними музичними інструментами, а також взяли участь у пізнавальній музичній вікторині.

Завзятим ведучим став приголомшливий Капелюшник у виконанні Юлія Гаврилова! Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо правильно його піднести. У програмі здебільшого звучали мелодії із мультфільмів студії Дісней, яка активно використовує джаз як музичний супровід до своїх мультстрічок. «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші мультфільми згадувалися цього дня у програмі. Кожна композиція подавалася у цікавій формі  в супроводі інформативних історій.

В образі загадкової і непередбачуваної Джини у гості до малюків завітала майстриня магії – членкиня Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марина Євченко та порадувала присутніх захоплюючим номером оригінального жанру.

Гарну музику й веселий настрій маленьким гостям подарували учасники бенду – Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні), Юрій Крюков (фортепіано). Вокальні композиції виконала провідний майстр сцени Поліна Гонтарь, яка постала перед слухачами у яскравих мультиплікаційних образах. Особливого шарму й віртуозного звучання в програму додав виступ артиста академічного симфонічного оркестру Тимофія Фуклєва (флейта).

Під час та по закінченню програми на обличчях маленьких гостей сяяли усмішки, а це – найкраща нагорода для артистів. У такий не простий час, кожного дня ми намагаємося навчати новому наших слухачів, дарувати радість і дорослим, і маленьким, адже гарний настрій це – запорука високого морального духу впевненої і сильної нації!

Опубліковано в Новини

Джаз Smile

Музично-пізнавальна програма для дітей

Увага! Супер новина!

Відтепер у Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

18 вересня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться прем'єра концерту «Джаз Smile» від джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможутьосягнути багато нюансів цього жанру.

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики! 

Програма рекомендована для учнів музичних шкіл та закладів естетичного виховання.

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

 Важко уявити життя без музики, адже музика – це не тільки те, що ми слухаємо, а й те, що відчуваємо. Наразі в українців численна кількість емоцій, які найкраще відзеркалюються саме у музиці.

16 вересня у Запорізькій обласній філармонії відбулося насправді потужне відкриття 83-го концертного сезону! Та це відкриття символічне, адже колектив не зупиняв свою роботу й працював заради Перемоги. На Гранд-концерт завітав заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко, привітав колектив зі святом і поділився своїми емоціями: «На концерт завжди іду із найкращими передчуттями, адже впевнений, що програма буде чудовою і подарує тільки гарний настрій. Радий, що навіть у таких умовах культура продовжує працювати і підтримувати моральний дух українців. Філармонія – це завжди професійно, майстерно і витончено».

Культура – наша зброя, якої у нас багато. Війна стала несподіваним болем для всієї нації. Ведучі програми Юлія Дар'їна і Юлій Гаврилов подякували нашим захисникам і захисницям, які зараз боронять кордони країни за щасливу можливість зібратися у цьому залі.

Радість, щастя, натхнення, пристрасть, величезна позитивна енергетика – саме такі емоції були у всіх гостей концерту. Цього вечора слухачі насолоджувалися перлинами світової класики та популярними композиціями зарубіжних і вітчизняних авторів. Улюблені Юлія Якса, Вікторія Шестакова та Микола Квєтков подарували цінителям вишуканої музики натхненні композиції Ф. Лонгаса,Дж.Пуччіні, Д.Будеята інших.

Нині українська культура, як великий птах летить по всьому світу, чаруючи людей своєю красою. У виконанні солістів філармонії Поліни Гонтарь, Юрія Дячука та Анастасії Литвин прозвучали українські пісні, сповнені любов'ю до Батьківщини, тугою і світлою надією на мирне майбутнє.

Щирими оплесками запоріжці зустрічали мистецьке відкриття цього року – драйвовий молодіжний Sympho-bendартистів академічного симфонічного оркестру, керівник – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова. Колектив виконав сучасні зарубіжні композиції, які прийшлися до смаку гостям.

Харизматичний джаз-квартет «Musicmen» під керуванням Юрія Крюкова презентував мелодійні джазові твори, які перенесли слухачів у світ босанови і фанку.

Опубліковано в Новини

Запорізька обласна філармонія запрошує всіх на відкриття 83-го концертного сезону!

Кожного року ми радуємо глядачів вишуканими програмами, захоплюючими прем'єрами та новаторськими підходами. Це завжди в пріоритеті, і особливо зараз, для вас, дорогі друзі, ми створюємо концертні програми, які підіймають моральний дух і дарують гарний настрій!

Зберігаючи найкращі традиції класичної музики та народної творчості, ми поєднуємо сучасні тенденціїї та враховуємо побажання найвідданіших слухачів. Тож, цінителі високого мистецтва і найвибагливіші меломани сучасної музики будуть у захваті.

16 вересня о 17.00 із радістю чекаємо вас на першому святковому Гранд концерті сезону!

У програмі прозвучать найулюбленіші класичні інструментальні та вокальні твори різних епох, зарубіжні хіти, сучасні українські пісні, джазові композиції, танцювальні номери, а також несподівані та яскраві музичні сюрпризи.

Своїм талантом слухачів підкорюватимуть академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»,художній керівник та головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор; джаз-квартет артистів філармонії, керівник – Юрій Крюков; молодіжний гурт академічного симфонічного оркестру, керівник – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова та солісти філармонії – лауреат премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса, лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, Поліна Гонтарь, Анастасія Литвин, Вікторія Шестакова, концертмейстери – Іоланта Дамаскіна, Світлана Зеленська.

Ведучі концерту – Юлія Дар׳їна та Юлій Гаврилов.

Відкриття концертного сезону – це яскрава музична подія, яку обов'язково варто відвідати!

МИСТЕЦЬКИЙ ФРОНТ ПРАЦЮЄ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!

    Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбуваються  із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає безмежно творчу людину режисера-постановника

АНДРІЯ РОМАНОВА із ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановний Андрію Васильовичу!

Ви – невід'ємна частина нашої великої мистецької родини, наша гордість, а нині – ще й надія, опора та захист країни.

Щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, життєвих сил і наснаги. Нехай кожен день буде успішним, кожна ідея – відмінною, кожна дія – виваженою і впевненою, а кожна ціль – досягнутою. Зичимо аби на Вашому життєвому шляху були тільки приємні зустрічі, поруч - вірні друзі та рідні люди.

Дякуємо за професіоналізм, любов до мистецтва, мужність і відвагу! Впевнені, разом ми подаруємо слухачам ще багато феєричних музичних свят.

Хай мир, злагода, спокій і добробут панують у Вашій домівці, а любов і радість надихають на творчі звершення!

Мирного неба, людського щастя, процвітання та достатку!

Чекаємо, віримо в Перемогу!

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 3