Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 29 вересня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Музика відновлює енергетичну рівновагу, створює гармонію і позитивний настрій! Нині емоційний стан людини – це досить актуальна тема, і ми робимо все аби кожен почував себе добре.

Напередодні Міжнародного дня музики – 29 вересня Запорізька обласна філармонія подарувала своїм шанувальникампрем'єру вишуканої музичної програми «Старовинні мініатюри» в рамкахтворчого проєкту «Мистецькі зустрічі»!

Слухачів радували популярні інструментальні та вокальні композиції, такі як Мелодія з опери «Орфей» К.В. Глюка, «Менует» Л. Боккеріні, Арія з опери «Джюстіно» «Vedrdoconmiodiletto» А. Вівальді, «Amarilli» Дж. Каччіні, «Сіциліана» Дж. Перґолезі, «Тамбурін» Л. Обера, «Престо» Ж. Обера та ін.

Добре продумана програма складалася із контрасних за характером творів, включаючи композиторів бароко, галантного стилю та рококо. Як найкраще, відповідав концерту із мініатюр камерний склад ансамблю – інструнентальне тріо: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка) та Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас). Публіка відмітила їх філігранне проникливе виконання музики і тонке відчуття стилю й епохи. Прикрасили програму концерту й внесли свій особливий шарм вишуканості вокальні номера у виконанні солісток філармонії Поліни Гонтарь (сопрано) та Вікторії Шестакової (сопрано).

Гості із захопленням слухали цікаві відомості про композиторів, які розповідали ведучі програми – Юлія Дар'їна та Юлій Гаврилов. Вони влучно налаштовували слухачів на сприйняття музики та створювали теплу душевну атмосферу.

Глядачі щиро дякували виконавцям за програму, ділилися своїми враженнями та емоціями. 

Ми і надалі чекаємо на наші традиційні мистецькі зустрічі! Наступна відбудеться 13 жовтня о 17.00 душевною програмою «Сім відтінків музики».

У нас затишно, цікаво і безпечно!

Опубліковано в Новини
Середа
29
вересня
17:00

СТАРОВИННІ МІНІАТЮРИ

29 вересня Запорізька обласна філармонія представляєпрем'єру нового концертного сезону – вишукану музичну програму «Старовинні мініатюри» в рамкахтворчого проєкту «Мистецькі зустрічі»!

Музична мініатюра – це невеличка замальовка, в якій закладений певний настрій, образ, ідея, де в лаконічній формі відбивається ціла епоха й водночас яскраво розкривається індивідуальність автора.

Наша нова програма – це чудова нагода насолодитися шедеврами, створеними старовинними майстрами музичного мистецтва.
Надзвичайна гармонія та краса, втілені в творах композиторів бароко і раннього класицизму пробуджують кращі почуття й знаходять живий емоційний відгук у кожного, хто доторкнеться до  них.

Для всіх поціновувачів старовинної музики прозвучать популярні й маловідомі інструментальні та вокальні композиції Л. Боккеріні, А. Вівальді, Дж. Каччіні, Г.Ф. Генделя, Дж. Перґолезі, Л. Обера, Й. Гайдна та ін.

Свою творчість слухачам подарують: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка) та Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас), Вікторія Шестакова (сопрано), Поліна Гонтарь (сопрано), ведуча – заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Запрошуємо всіх відчути тендітну красу музики 29 вересня о 17.00 в камерній залі обласної філармонії. Ми, як і ви, з радістю чекаємо на наші традиційні мистецькі зустрічі!

Опубліковано в Афіша

29 вересня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії лунали привітання з професійним святом для працівників освіти. Цього дня вшановували не легку, самовіддану працю сотень освітян Запорізької області. На заході були присутні вчителі і викладачі, педагоги і вихователі, методисти й майстри, керівники всіх рангів.

З найщирішими словами вдячності та найтеплішими побажаннями до присутніх у залі звернулися голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, та заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів радиАнатолій Васюк. Представники влади привітали педагогів зі святом та за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу навчання і виховання підростаючого покоління і особливі заслуги нагородили кращих фахівців почесними відзнаками. З привітальним словом до своїх колег звернулися виконувач обов'язків директора Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Олена Сороченко, директор Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук та голова Запорізької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Надія Гринь. Очільники нагородили вчителів почесними відзнаками Міністерства освіти і науки України, Центрального комітету працівників освіти і науки України, Запорізької обласної ради профспілок.

Перед початком концерту в колонній залі гості змогли насолодитися різнобарвною виставкою квітів Міського ботанічного саду та вишуканою класичною музикою у виконанні інструментального ансамблю обласної філармонії лауреатів міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас).

Музичним привітанням для працівників освітянської ниви став концерт талановитої учнівської молоді міста й області. Діти подарували своїм наставникам хореографічні композиції, душевні пісні та теплі віршовані рядки.

Ведучі святкової програми – Анна Миронова та Юлій Гаврилов, звукорежисер – Михайло Надь, відеосупровід – Андрій Юрченко, художник по світлу – Андрій Ільєнко, куратори заходу – директор-розпорядник, заслужений працівник культури України Тетяна Тіліс та начальник художнього відділу Оксана Герман.

Концерт пройшов у піднесеному настрої. Глядачі отримали велике задоволення від концертної програми.

Колектив Запорізької обласної філармонії створив комфортні умови для всіх гостей заходу та проведення свята. Концерт відбувся із дотриманням усіх протиепідемічних заходів, передбачених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки.

Двері концертного залу імені М.І. Глінки завжди гостинно відкриті для наших найдорожчих вчителів!

Мистецький колектив філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх працівників освіти з професійним святом.Шановні освітяни, нехай у вашому житті завжди лунає мелодіє щастя, миру, злагоди та добробуту!

Опубліковано в Новини