Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 29 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Закриття 64 симфонічного сезону

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія)

Головний диригент – народний артист України

ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Закриття симфонічного сезону – це завжди яскрава та визначна подія!

         Цьогоріч академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді завершує 64 симфонічний сезон справжніми музичними перлинами.

У першому відділі програми прозвучить Симфонія № 2 Йоганнеса Брамса. Твір написаний у найкращих традиціях віденського класицизму, однак музика твору настільки насичена романтичними, світлими та пейзажними образами, що її називають справжньою “симфонією радості”.  

У другому відділі програми прозвучить Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака - один з найяскравіших зразків цього жанру.

         Сам композитор сказав про нього так: «Цей концерт значно перевершує обидва мої концерти, як скрипковий, так і фортепіанний. Він приносить мені величезну радість, і, думаю, я не помилюся в його оцінці». Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Олександр Михайлов-випускник спеціалізованої музичної школи імені Столярського в Одесі, Вищих шкіл мистецтв м. Берн та Цюріх (Швейцарія), лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії, Україні та інших країнах.

Цікаво, що зірковий шлях музиканта розпочався саме у Запоріжжі. Юний музикант завоював Гран-прі міжнародного конкурсу-фестивалю “Акорди Хортиці”.

Наразі, Олександр веде активну гастрольну діяльність, концертує як соліст з відомими оркестрами світу, є учасником багатьох ансамблів та джазових колективів.

         Шановні друзі! Запрошуємо вас  29 травня о 18.00 до концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на Закриття 64 симфонічного сезону!

ПРОГРАМА

Закриття 64 симфонічного сезону

29 травня 2021

1 відділ

Й. Брамс. Симфонія №2

2 відділ

А.Дворжак. Концерт для віолончелі з оркестром

Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов(Швейцарія).          

Опубліковано в Афіша