Фільтрувати матеріали за датою: травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

   Запорізька обласна філармонія продовжує експериментувати і радувати своїх друзів музичними сюрпризами.

  Так, у дружній філармонійній родині знову поповнення – новий яскравий колектив! 30 травня у концертному залі імені М.І. Глінки відбулася музична презентація творчого формування – джаз-квартету. До складу колективу увійшли музиканти філармонії: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (контрабас), Віталій Мартиненко (ударні), керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано).

   Всім поціновувачам джазу музиканти підготували прем'єру музичної програми «ALL ABOUT JAZZ»! Колектив хоча й молодий, але вже здобув своїх шанувальників. Яскраві й талановиті музиканти подарували присутнім чарівний вечір джазу. У програмі прозвучали сучасні композиції Телоніуса Монка, Дюка Еллінгтона, Чика Коріа, Ерні Крівда, Фредді Хаббарда та інших. Музика у стилях свінг, бі-боп та сальса об’єдналася у незабутньому концерті. Артисти продемонстрували спільне виконання і складні сольні фрагменти імпровізаційного характеру, показали професійну майстерність, довершену техніку, витонченість звуку та інтонації, тембральні фарби інструментів.

   Прикрасила відомі композиції професійним вокалом – провідний майстер сцени Юлія Якса (сопрано), соло на флейті – артист академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта). Цікаві, пізнавальні факти з історії зародження джазу, його головних героїв – композиторів та виконавців, а також походження композиції розповів ведучий Юлій Гаврилов. Присутні у залі як професійні музиканти, так і прості любителі оцінили високий рівень виконання. Оплесками та теплими словами дякували слухачі за чудовий музичний вечір.

   Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою вітає музикантів із прем'єрою та зиче подальших творчих успіхів.

Опубліковано в Новини

30 травня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми «ALL ABOUT JAZZ» у виконанні   джазового квартету! До складу колективу увійшли артисти філармонії: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (контрабас), Віталій Мартиненко (ударні), керівник Юрій Крюков (фортепіано, електропіано).Солісти – справжня чарівниця, провідний майстер сцени Юлія Якса (сопрано) та харизматичний артист академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта). Колектив має індивідуальну манеру виконання та з успіхом популяризує джазову культуру.

Джаз – унікальний музичний напрямок із більш ніж сторічною історією. Ще на початку свого зародження він швидко увійшов у моду, завоював популярність і підкорив меломанів по всьому світу. Сьогодні джаз найшов своє місце і в серцях тисяч українців. Запальний і ритмічний, вишуканий і стильний, загадковий і непередбачуваний – він поєднує у собі цілий світ.У ньому злилися європейська гармонія, європейсько-африканська мелодія і африканський ритм.

Яскраві й талановиті музиканти подарують вам чарівний вечір джазу. У програмі сучасні джазові композиції Телоніуса Монка, Дюка Еллінгтона, Чіка Коріа, Ерні Крівда, Фредді Хаббарда та інших. Музика у стилях свінг, бі-боп та сальса об’єднається у незабутньому концерті.

Запрошуємо стати частиною музичної культури світу і відчути справжню мистецьку насолоду.

Зустрінемось 30 травня о 18:00 у концертному залі імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Афіша
Неділя
30
травня
14:14

МРІЯТИ ТАК ВАЖЛИВО!

Дитинство – найсвітліша пора життя кожної людини, час мрій та радісних миттєвостей. Та не тільки в дитинстві, а й навіть дорослим, важливо мріяти!

30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Запорізька обласна філармонія запросила малят та їх батьків до чарівної Країни мрій!

В рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, презентував маленьким глядачам сучасну дитячу музично-розважальну програму «Країна Мрій».

В ній на дітлахів чекало багато приємних зустрічей – популярні українські пісні, запальні танці та цікаві несподіванки. Програма була пронизана любов'ю, патріотизмом, теплом та щирістю. Приємним сюрпризом для глядачів став номер оригінального жанру від члена Міжнародної асоціації ілюзіоністів Марини Євченко.

Цього дня дітки мали змогу продемонструвати різнобар'я талантів. У паркетній залі концертного залу імені М.І. Глінки на гостей програми чекала тематична виставка художніх робіт учнів мистецьких шкіл міста та дефіле від юних акторів і моделей театру моди, таланту та успіху «Inspiration» позашкільного навчального закладу Міського Палацу дитячої та юнацької творчості, керівник – Ірина Борщ.

Разом із професійними артистами на сцені концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії виступали юні таланти із Запорізької дитячої музичної школи № 1, Запорізької дитячої школи мистецтв № 1, зразкового ансамблю танцю «Сузір'я» Запорізької школи мистецтв № 2, керівник – Алла Димова, ансамблю народного танцю «Дружба» центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району, художній керівник – Вікторія Оленяк. До речі, співведучими програми також були маленькі артисти.

Приємні враження та позитивні емоції залишаться в серці кожної дитинки та батьків ще надовго.

Любі малята, колектив Запорізької обласної філармонії завжди з радістю чекає на вас у нашому затишному концертному залі імені М.І. Глінки, щонеділі о 12.00 на заходах мистецького проєкту «Філармонія - дітям! З нами ваше життя наповниться яскравими музичними фарбами!

Опубліковано в Новини

Шановні глядачі!

Музичну програму "Весняні розваги"

Академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці"

30 травня 2021 року, 12.00

ВІДМІНЕНО

Придбані квитки можна повернути у касу концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша

Дитинство – найсвітліша пора життя кожної людини, час мрій та радісних миттєвостей! Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство, в якому поруч з ним найрідніші люди, які дарують багато любові, щастя, добра, щедрості та ласки! Дорослі повинні щодня зігрівати дітлахів теплом і робити все можливе аби їх мрії втілювалися у життя.

Тож, 30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Запорізька обласна філармонія запрошує малят до чарівної Країни мрій!

В рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, за участю дитячих творчих колективів міста, презентує маленьким глядачам дитячу музично-розважальну програму «Країна Мрій». Вона межує з Країною Казок, Країною Чудес, омивається океаном бурхливої Фантазії. Країна Мрій - це планета Дитинства. Діти усього світу населяють цю планету, а столиця Країни Мрій - Місто Друзів!

В програмі на дітей чекає багато приємних зустрічей - тут улюблені пісні й запальні танці, сюрпризи та цікаві несподіванки, а приємні враження та позитивні емоції залишаться в серці кожної дитинки.

Чекаємо на тебе 30 травня о 12.00 в «Країні Мрій» Запорізької обласної філармонії, наш маленький глядачу!

Опубліковано в Афіша

Ось і добіг кінця 64-й симфонічний сезон у Запорізькій обласній філармонії.

Для академічного симфонічного оркестру, це був сповнений різнопланових мистецьких проєктів і незабутніх моментів сезон.

Протягом року колектив на чолі з Маестро співпрацював із запрошеними всесвітньовідомими солістами, дивував новими програмами та дарував запоріжцям чимало неперевершених святкових концертів.

Не зраджуючи традиціям, на закриття симфонічного сезону академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді підготував для своїх  шанувальників музику незрівнянної краси, витонченості та емоційного піднесення.

У першому відділі прозвучала Симфонія № 2 Йоганна Брамса, а у другому відділі програми пролунав Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака. Соліст — музикант-віртуоз, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Запорізька публіка у березні цього року вже зустрічалася із талановитим музикантом. Зустріч настільки вразила і слухачів, і Маестро, що було прийняте рішення:  обов'язково повторити цей тріумф.

За підтримки генерального директора Запорізької обласної філармонії, заслуженого працівника культури України Ірини Конаревої, головний диригент академічного симфонічного оркестру В’ячеслав Редя продовжив співпрацю з талановитим віолончелістом.

Знаменне те, що зірковий шлях Олександра до вершин музичного Олімпу розпочався саме у Запоріжжі, адже у 2007 році він став володарем гран-прі Міжнародного фестивалю «Акорди Хортиці». Після цього кар’єра музиканта почала стрімко розвиватися – навчання у Вищих музичних школах Берна та Цюриха, співпраця з відомими європейськими оркестрами, гастролі світом.

Концерт для віолончелі з оркестром А. Дворжака – один з найпрекрасніших та найскладніших творів у цьому жанрі. В ньому композитор переосмислив саму суть інструменту. Завжди віолончель була суто ліричним інструментом, але Дворжак, окрім традиційної кантилени, доручив їй і героїчні теми, і віртуозні прийоми. Зі всіма можливими складнощами Олександр впорався блискуче. Більш того, вкотре вразив поціновувачів класики своєю неповторною манерою гри. Бездоганна технічна майстерність, шляхетна краса звуку, артистизм, стилістична культура, драматургічна вивіреність, емоційність, віртуозність та натхненність - це далеко не повний перелік епітетів, які притаманні манері гри Олександра Михайлова. То ж, сподіваємося, що співпраця з талановитим музикантом триватиме у наступних концертних сезонах.

Всі, без виключення, присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми, довго не відпускали виконавця, дякуючи гучними оплесками.

З радістю чекаємо на нові зустрічі у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії! 4 червня о 18.00 запрошуємо на «Концерт на біс» до закриття 81-го концертного сезону!

Опубліковано в Новини

Закриття 64 симфонічного сезону

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія)

Головний диригент – народний артист України

ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Закриття симфонічного сезону – це завжди яскрава та визначна подія!

         Цьогоріч академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді завершує 64 симфонічний сезон справжніми музичними перлинами.

У першому відділі програми прозвучить Симфонія № 2 Йоганнеса Брамса. Твір написаний у найкращих традиціях віденського класицизму, однак музика твору настільки насичена романтичними, світлими та пейзажними образами, що її називають справжньою “симфонією радості”.  

У другому відділі програми прозвучить Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака - один з найяскравіших зразків цього жанру.

         Сам композитор сказав про нього так: «Цей концерт значно перевершує обидва мої концерти, як скрипковий, так і фортепіанний. Він приносить мені величезну радість, і, думаю, я не помилюся в його оцінці». Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Олександр Михайлов-випускник спеціалізованої музичної школи імені Столярського в Одесі, Вищих шкіл мистецтв м. Берн та Цюріх (Швейцарія), лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії, Україні та інших країнах.

Цікаво, що зірковий шлях музиканта розпочався саме у Запоріжжі. Юний музикант завоював Гран-прі міжнародного конкурсу-фестивалю “Акорди Хортиці”.

Наразі, Олександр веде активну гастрольну діяльність, концертує як соліст з відомими оркестрами світу, є учасником багатьох ансамблів та джазових колективів.

         Шановні друзі! Запрошуємо вас  29 травня о 18.00 до концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на Закриття 64 симфонічного сезону!

ПРОГРАМА

Закриття 64 симфонічного сезону

29 травня 2021

1 відділ

Й. Брамс. Симфонія №2

2 відділ

А.Дворжак. Концерт для віолончелі з оркестром

Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов(Швейцарія).          

Опубліковано в Афіша

64 симфонічний сезон завершено. Вже вдруге він був нетипово коротким внаслідок пандемії, але колектив академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керуванням народного артиста України В’ячеслава Реді, як завжди, дарував своїм шанувальникам яскраві та позитивні музичні програми.

       Цьогоріч лунали не тільки шедеври класики. Чимало було виконано творів видатних романтиків. Взимку, окрім традиційних новорічних шоу-програм, звучали яскраві сторінки казкової музики М.Римського-Корсакова та А.Лядова. Оркестр «шуткував» на початку квітня у «Симфонії жартів» і говорив мовою музики про кохання у березні.

       У завершальному концерті 64 симфонічного сезону академічний симфонічний оркестр дарував меломанам   чарівні та романтичні емоції. У виконанні музикантів прозвучав   справжній шедевр Й.Брамса - Симфонія №2. Масштабний симфонічний твір полонив слухачів дивовижним поєднанням пейзажної лірики та бурхливих,емоційно насичених драматичних епізодів.

       У другому відділі концерту відбулася довгоочікувана зустріч публіки та музикантів з видатною оперною співачкою сучасності – народною артисткою України Вікторією Лук’янець. Її чарівне бельканто порівнюють з голосами примадонн минулого століття. В репертуарі Вікторії понад пів сотні провідних партій на семи мовах, а гастрольний графік складено на роки вперед.

       В програмі виступу співачки з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії  прозвучали номери із «золотої колекції» оперної музики: арії опер «Севільський цирюльник» Дж. Россіні, «Сицилійська вечірня» Дж. Верді, відомий «Вальс Мюзетти» з опери Дж. Пуччіні «Богема» та ін.   Одна з «трьох найкращих Віолет світу», (як називав вокалістку режисер Франко Дзеффіреллі ) здивувала шанувальників нескінченною різноманітністю емоційних відтінків, соковитою життєвістю сценічної поведінки у відомій арії Віолетти з опери «Травіата».  

Дивовижний тембр голосу Вікторії Лук’янець, досконала техніка та майстерність, акторські здібності та природна харизматичність підкорили запорізьку публіку.

Опубліковано в Новини

Солістка Віденської опери ВІКТОРІЯ ЛУК'ЯНЕЦЬ

Академічний симфонічний оркестр

Головний диригент - народний артист України ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Концерт академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії — завжди яскрава та грандіозна подія у мистецькому житті Запоріжжя. На сцені концертної зали імені Глінки Запорізької обласної філармонії виступить народна артистка України, солістка Віденської опери Вікторія Лук’янець.

Вже багато років співачка виступає на головних оперних сценах світу: Метрополітен-опера в Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані, Королівський театр Ковент-Гарден у Лондоні, Опера Бастилія в Парижі та ін. У репертуарі співачки — шедеври світової класики та твори українських композиторів.

Відомий італійський режисер Франко Дзефіреллі назвав імена «трьох великих Травіат». Одна з них - Вікторія Лук'янець.

В концертній програмі у виконанні Вікторії Лук'янець та академічного симфонічного оркестру прозвучать арії з опер В. А. Моцарта, Дж. Россіні, Дж.Верді.

Опубліковано в Афіша

27 травня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулася концертна програма в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Армія з народом». У 2021 році заходи проєкту присвячені відзначенню двох ювілейних дат: 30-ї річниці Незалежності України та 30-ї річниці Збройних Сил України! Мета – через засоби культури і мистецтва зміцнення авторитету та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, демонстрація єдності Українського війська та цивільного населення, військово-патріотичне виховання молоді. Програма відбулася за участю військово-музичного центру сухопутних військ збройних сил України. Начальник центру, художній керівник – підполковник Ігор Кішман, начальник оркестру – капітан Роман Павлів. Артисти виконали українські народні пісні, сучасні популярні твори та хореографічні композиції. Благодійний концерт відвідали друзі філармонії – бійці військової частини № 3029 Національної гвардії України, військової частини № 3026 Національної гвардії України, 55 бригади, учасники АТО, ветерани-афганці, учасники локальних війн, благодійний фонд «Карітас». Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою з радістю долучився до втілення проєкту та доклав максимум зусиль аби створити комфортні умови для всіх учасників заходу. Гості подякували за теплий прийом та гостинність, висловили своє захоплення величністю концертного залу та залишили теплі враження у Книзі відгуків філармонії. Подібні акції об'єднують народ, а мистецтво дарує духовне збагачення й віру у світле майбутнє!

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 6