Фільтрувати матеріали за датою: липня 2020 — Запорізька обласна філармонія


     27 липня Запорізька обласна філармонія взяла участь у масштабному проєкті Радіо Культура (м.Київ), присвяченому 24 філармоніям України!
     Ведучий Олександр Пірієв відкрив програму «Музична сієста» цікавими фактами про історію створення та становлення Запорізької обласної філармонії. В межах «Філармонійного маратону» журналіст поспілкувався з генеральним директором Запорізької обласної філармонії, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою. Очільниця, перш за все, подякувала організаторам за прекрасну ініціативу проведення прямих ефірів, за допомогою яких всі охочі можуть ближче познайомимось з діяльністю філармоній країни. Ірина Едуардівна зазначила, що не дивлячись на умови сьогодення, плани в колективу дуже амбіційні: «Філармонійні концерти продовжують набирати обертів - масштаби стають більшими, імена гучнішими, зростає кількість концертів, урізноманітнюється їхня тематика, ведеться пошук нових режисерських підходів. Ми завжди з величезною любов'ю і повагою ставимось до інтересів слухачів, дивуємо, пропонуємо нові проєкти. В умовах карантину всі працівники доклали максимум зусиль, щоб зберегти інтерес публіки до мистецтва та творчості закладу. Так, 2 липня, після вимушеної карантинної зупинки, філармонія продовжила концертну діяльність, треба відмітити, що приємно порадувала кількість людей в залі. Дякуємо всім нашим прихильникакм за увагу, любов та підтримку! Особливі слова подяки хочеться висловити органам влади - Запорізькій обласній державній адміністрації та Запорізькій обласній раді за всебічну підтримку колективу філармонії».
    Спікером Запорізької обласної філармонії також виступив головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, народний артист України В'ячеслав Редя. Художній керівник оркестру детально зупинився на знакових мистецьких подіях та найяскравіших заходах за участі оркестру, а також розповів про плани на наступний симфонічний сезон. «Оркестр наразі у чудовій формі. У нашому репертуарі є не тільки твори золотої класики, ми активно пропагуємо музику сучасних українських митців. Великою популярністю користуються традиційні концерти у рубриці «Композитори Запоріжжя запрошують». Українська музика та українська культура є і буде до тих пір, поки митці продовжують впроваджувати її в життя» - зауважив Маестро.
     У прямому ефірі були і вдячні слухачі, серед яких опинились прихильники творчості Запорізької обласної філармонії. Киянин Володимир пригадав яскравий концерт академічного симфонічного оркестру у Національній філармонії, солістом якого виступив народний артист України Олексій Ботвінов «Не дивлячись на те, що Запоріжжя вважають індустріальним містом, рівень професіоналізму оркестру вражає!» - поділився слухач.
     До унікальної події на радіо ефірі долучилася і художній керівник Запорізької обласної філармонії, заслужена артистка України Ольга Беженарь. Ольга Петрівна розповіла: «Зараз ми активно готуємось і надалі радувати своїх прихильників прем’єрами та концертними програмами, які вже стали улюбленими. 4 вересня відбудеться Гала-концерт колективів та артистів обласної філармонії, присвячений відкриттю 81 концертного сезону. А 10 та 11 вересня - відкриття 64-го симфонічного сезону у Запоріжжі. Ансамбль бандуристів «Божена» пропонує нову концерту програму «Бароко and bandura», де прозвучать твори Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя, Георга Філіпа Телемана, Жана-Батиста Люллі, Мішеля Рішара Делаланде, Жан Філіпа Рамо, Луі Куперена».
     Передача проходила під гаслом «Все про музику», тож, без якісних музичних творів не обійшлось, прозвучав безсмертний твір світової джазової музики: «Sweet Georgia Brown» у виконанні Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру та провідної артистки філармонії, лауреата премії імені Івана Паторжинського українського фонду культури Юлії Якси. У виконанні академічного симфонічного оркестру слухачам представили фрагмент симфонії №2 Рейнольда Глієра, який, до речі, був у програмі відкриття 63-й симфонічного сезону. Всі, хто приєднався до прямого ефіру, змогли почути твір запорізького композитора Наталії Боєвої на слова Григорія Лютого «Благословення» у виконанні академічного симфонічного оркестру та солістів Юлії Якси та Миколи Квєткова.
     Наскільки багата музична культура козацького краю, аудиторія змогла оцінити прослухавши «Думи мої думи» та «Чорноморець іде» академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці". Всі охочі прослухали композицію Мирослава Скорика «Намалюй мені ніч», яку виконав ансамбль бандуристів «Божена».
     Підсумовуючи цікавий мистецький діалог Києва та Запоріжжя, Олександр Пірієв високо оцінив діяльність Запорізької обласної філармонії та зазначив: «Пишаємося, що за концертний сезон заклад проводить більше 700 мистецьких заходів та обслуговує близько 100 тис слухачів. Не треба їхати до столиці аби послухати висококласні колективи, у місті Запоріжжя є академічний симфонічний оркестр, який не поступається професіоналізмом колективам Національного значення, а також академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», який несе вокально-хореографічне багатство нашого народу, і по-праву вважається духовним обличчям і своєрідною візитною карткою славного Запорізького краю. Філармонії країни об’єднує невичерпний оптимізм і безмежне бажання працювати на благо розвитку мистецтва!».

Опубліковано в Новини

Сайт Индустриалка

80-й концертный сезон в филармонии получился необычным
Концертный сезон-2019-2020 стал самым коротким в истории Запорожской областной филармонии, из-за коронавируса. Но все-таки со смягчением карантинных мер запорожские меломаны успели насладиться живой музыкой. В филармонии возобновили концерты 2 июля. 10 июля феерически закрыли симфонический сезон.

А недавно, концертом «Хиты киноэкрана», закрыли и концертный сезон, 80-й. Естественно, с соблюдением противоэпидемиологических мер безопасности.

Закрытие сезона — всегда праздник для артистов и для зрителей. По традиции, музыканты с особым вдохновением готовятся к «крайнему» концерту сезона. Ведь публика по этому случаю всегда ожидает чего-то особенного. Программа «Хиты киноэкрана» — одна из любимых зрителями. И в этот вечер академический симфонический оркестр филармонии под руководством главного дирижера, народного артиста Украины Вячеслава Реди подарил присутствующим час музыки, улыбок и летнего настроения.

Программа началась музыкой Исаака Дунаевского. Оркестр под управлением Вячеслава Реди исполнил композицию из кинофильма «Дети капитана Гранта». За дирижерским пультом в этот вечер радовала зрителей и дирижер оркестра, лауреат международных конкурсов Надежда Другова. Она работает в нашей филармонии с нынешнего сезона. Приехала из Киева. Подробности читайте здесь.

Звучали популярные композиции из фильмов «Свой среди чужих», «Шербургские зонтики», «Высокий блондин в желтом ботинке», «Пираты Карибского моря» и другие.

Выступали солисты Игорь Небогин, Анатолий Потеряйко, Елена Кочерга, Андрей Нетреба и заслуженная артистка Украины Илона Турчанинова. Музыканты подарили слушателям незабываемые впечатления, которых хватит на время летнего отпуска.

Условия нынешнего времени не препятствуют созданию нового репертуара, новых идей и проектов, сообщили «Индустриалке» в филармонии. Ее коллектив тщательно готовится и в дальнейшем радовать своих поклонников премьерами и концертными программами, которые уже стали любимыми. 4 сентября планируют открыть новый концертный сезон гала-концертом коллективов и артистов филармонии.

ссылка на сайт:
http://iz.com.ua/zaporoje/kak-v-zaporozhskoy-oblastnoy-filarmonii-zakryili-kontsertnyiy-sezon-foto

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорожской областной организации Национального союза журналистов Украины

В залі обласної філармонії відбулася довгоочікувана зустріч прихильників музики з Запорізьким академічним симфонічним оркестром під керуванням головного диригента, народного артиста України Вячеслава Реді.

На першій зустрічі після довгої карантинної перерви, на яку були запрошені журналісти, оркестр представив публіці нову вражаючу програму, в якій слухачі змогли почути Концерт №1 Н. Розауро для маримби та струнного оркестру, соліст заслужений артист України Віталій Соломянчук, та всесвітньовідому перлину світової балетної та симфонічної скарбниці – «Кармен- сюїту» Ж. Бізе та Р. Щедріна.

Обидва твори дуже цікаві та несподівані, насиченні ніжністю скрипок та могутністю ударних інструментів.

Музиканти та слухачі, мовби одне ціле, віддалися величі музики, яка заполонила залу та зачарувала, вразила і збентежила.

Емоції зашкалювали не лише в глядачів, але і у музикантів. Оркестр був «в ударі», а слухачі занурені в яскравий світ палаючих іспанських пристрастей та натхнення виконавців, яке відчувалось у кожній ноті та пасажі.

Скандування «браво» довго лунало в залі.

Браво кажемо і ми, журналісти Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України, які з задоволенням завітали в гості до філармонії, в стінах якої забуваються і пандемія, і спека, та нарешті змогли послухати чарівні мелодії класичної музики та переконатися, що мистецтво вічне.

Олена Морозова

ссылка на сайт:
https://nsju.zp.ua/poslednie-novosti/2337-yaskravij-svit-muziki-proti-pandemiji

Опубліковано в ЗМІ про нас

    Літо у розпалі, саме в такі спекотні дні відзначають своє професійне свято представники гарячої професії - працівники металургійної та гірничодобувної промисловості! Це свято, безсумнівно, можна вважати справді всенародним. Адже праця металургів - величезний внесок у створення надійного фундаменту розвитку всіх галузей народного господарства, всієї економіки України.
   Доброю традицією для Запорізької обласної філармонії стало привітання дорогих друзів - працівників акціонерного товариства «Запорізький завод феросплавів» на морському узбережжі на території затишної бази відпочинку у місті Приморську. Адміністрація заводу віддає багато сил і коштів для того, щоб металурги добре відпочивали, набирались сил та заряджались гарними емоціями. Так, рік за роком, завдяки ініціативі керівництва підприємства, всі відпочиваючі комфортної бази «Феросплавник» отримують мистецький подарунок на честь професійного свята від артистів Запорізької обласної філармонії.
   20 липня трудівники заводу та їхні родини із задоволенням провели час у теплого і ласкавого моря під запальні пісні від лауреата премії імені Івана Паторжинського українського фонду культури, провідного майстра сцени Запорізької обласної філармонії Юліі Якси, солістів філармонії Поліни Гонтарь, Анастасії Литвин та Германа Романченка. Новою шоу-програмою зачаровувала член Міжнародної асоціації ілюзіоністів, учасниця шоу «Україна має талант» Марина Євченко! Ведучий заходу Юлій Гаврилов зі словами привітання подякував всім тим, хто по-праву є вірною опорою для країни! Зіркова команда філармонії подарувала найщиріші емоції, адже артисти дуже скучили за щирими оплесками та вдячними глядачами. Дівчат та хлопчиків заряджали енергією та бадьорістю красуня Лялька Лол та кумедний Міньйон. Діти радо веселились та фотографувались із улюбленими героями.
   Працівники акціонерного товариства «Запорізький завод Феросплавів» стали палкими поціновувачами творчості колективу Запорізької обласної філармонії. Натомість артисти продовжують дивувати, зачаровувати, вражати та закохувати в себе все сильніше та сильніше!

Опубліковано в Новини

17 липня у Запорізькій обласній філармонії закриття концертного сезону! 

На сцені – академічний симфонічний оркестр, за диригентським пультом – головний диригент, народний артист України Вячеслав Редя з популярною програмою «Хіти кіноекрану»! 

З самого початку зародження кінематографу музика та кіно нерозривно пов’язані між собою. Саме музика створює настрій кінокартини,  насичує її красою, пробуджує людські почуття, додає живого подиху та підкорює серця глядачів. Музика підкреслює емоційний стан фільму, наповнює сюжет додатковими фарбами, а іноді, відіграє головну роль!   

Концертна програма академічного симфонічного оркестру складається з відомих шедеврів кіномузики та саундтреків. Пропонуємо насолодитися музикою кіно:

"Тілоохоронець",

"Шербурзькі парасольки",

"Іграшка", "Пірати Карибського моря" та багато інших.

 

Ціна квитка від 100 грн

Квитки продаються в касах філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

       Каса: 236-44-67

       Довідки: 236-44-85

 

Опубліковано в Афіша

     Концертний сезон 2019-2020 років багатьом запам’ятається як найкоротший сезон в історії Запорізької обласної філармонії, але деякі концертні заходи публіка згадує й досі.
    Мистецький загал філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою дякує всім за увагу та любов до мистецтва, а також за підтримку у таких непростих умовах! Цього року, попри всесвітній карантин - всі ми спостерігали цікавий феномен: музика об’єднала світ. Співом італійців на балконах, серенадами іспанських полісменів, онлайн концертами з будинків зірок і простих музикантів, мільйонами переглядів архівних концертів, зворушливими он-лайн виступами артистів Запорізької обласної філармонії. Пошуки нових форматів інколи дають доволі гарний результат! Разом ми переконались, що музика – це своєрідний порятунок від негараздів, синонім Надії, Віри в Життя та Любові до близьких!
     17 липня у Запорізькій обласній філармонії відбувся концерт «Хіти кіно екрану», присвячений закриттю 80-го концертного сезону. Закриття сезону завжди свято як для артистів, так і для глядачів. Згідно з традицією, музиканти з неабияким натхненням готуються до крайнього концерту сезону, адже публіка з цієї нагоди завжди очікує на щось особливе.
    Тож, цього вечора годину музики, посмішок та літнього настрою подарував присутнім академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії, художній керівник та головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя. На глядачів чекала цікава зустріч з улюбленими хітами кіно естради. Відкривала програму музика видатного композитора Ісаака Дунаєвського, оркестр під орудою маестро Вячеслава Реді виконав композицію з кінофільму «Діти Капітана Гранта». За диригентським пультом цього вечора радувала глядачів і диригент - лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова. У програмі прозвучали популярні композиції з фільмів «Свій серед чужих», «Шербургські парасольки», «Високий блондин у жовтому черевику», «Пірати Карибського моря» та інші. Солістами виступили – Ігор Небогін, Анатолій Потеряйко, Олена Кочерга, Андрій Нетреба та заслужена артистка України Ілона Турчанінова. Музиканти подарували слухачам незабутні враження, яких, безсумнівно, вистачить на весь час літньої відпустки!
     Закриття сезону пройшло в концертному залі імені Глінки, де нещодавно встановили чиллер, який створює більш комфортні умови для перебування у приміщенні філармонії.
    Грандіозна культурна подія, з урахуванням протиепідеміологічних заходів, відбулась при повному залі. Заздалегідь відвідувачі заходу були попереджені про ряд правил, яких всі беззаперечно дотримувались. Отриманих емоцій вистачить, щоб провести літні канікули у чудовому дусі!
    Умови теперішнього часу не стають на заваді для створення нового репертуару, нових ідей та проєктів. Колектив Запорізької обласної філармонії ретельно готується і надалі радувати своїх прихильників прем’єрами та концертними програмами, які вже стали улюбленими. Так, 4 вересня чекаємо на вас, наші любі глядачі, на Гала-концерті колективів та артистів обласної філармонії, присвяченому відкриттю 81 концертного сезону.

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі!
Шановні працівники
металургійної промисловості!
Колектив Запорізької обласної філармонії
з глибокою повагою вітає вас із професійним святом –


ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ МЕТАЛУРГІЙНОЇ
ТА ГІРНИЧОДОБУВНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ!

Металургія є найважливішою промисловою галуззю нашої країни, без неї неможливе функціонування сучасної техніки, розвиток науки чи просте повсякденне життя. Це – потужний локомотив економіки України.
Запоріжжя, по-праву, має славу міста металургів, тому для його мешканців – це загальноміське свято. Історія кожної сім'ї нашого краю тісно пов'язана із розвитком металургії та становленням гірничодобувної промисловості регіону. Нині, як і раніше, на підприємствах працюють цілі династії підкорювачів металу, в яких неоціненний досвід передається з покоління в покоління.
Професія металурга – одна з найважчих і почесних. Завдяки характеру, загартованому нелегкою працею, відданості своїй справі, металурги у всі часи були прикладом професіоналізму й мужності.
Висловлюємо подяку за ваше залізне терпіння, невичерпну працьовитістю, стійкість та відданість обраній справі. Щиросердно бажаємо вам міцного, як сталь здоров’я, подальших життєвих досягнень, невичерпної енергії, стрімкого розвитку галузі, а вашим сім’ям – добробуту, злагоди, благополуччя, оптимізму та мирного неба над головами.
Нехай у ваших серцях завжди звучить симфонія металу та пломеніє надія на краще, як впевненість у світлому майбутньому України!

Пишаємося вами!

За дорученням колективу,
з повагою до вашої праці
генеральний директор,
заслужений працівник
культури України                                                 ІРИНА КОНАРЕВА

Опубліковано в Новини

     10 липня у концертному залі імені М.І. Глінки відбувся перший, після послаблення карантину, концерт академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керуванням головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді. Шанувальники філармонійного мистецтва насолоджувалися визнаним хітом світової балетної та симфонічної скарбниці – «Кармен-сюїтою» за мотивами опери Жоржа Бізе в обробці Радіона Щедріна!
      У неперевершеному виконанні академічного симфонічного оркестру пролунала яскрава, захоплююча, неймовірна і, водночас, трагічна історія кохання солдата Хозе та волелюбної Кармен. Запорізькі цінителі музики були вражені чудовим виконанням музичного твору.
Яскравою сторінкою музичної програми стало звучання Концерту №1 для маримби та струнного оркестру сучасного бразильського композитора Нея Розауро. Соліст – заслужений артист України Віталій Солом'янчук. На своєму музичному інструменті – маримбі, яка володіє густим, багатим, виразним тембром, музикант передав всю повноту почуттів і образів, які так старанно створив автор.
      Цього вечора у залі панувала атмосфера захоплення й справжнього духовного відпочинку.
     Свято музики відбулося «на одному диханні», адже публіка насолоджувалася кожною нотою, а після завершення бурхливими оплесками дякувала музикантам і маестро за високий професіоналізм, позитивні емоції та святковий настрій.
       Запорізька обласна філармонія завжди з великою радістю дарує своїм гостям такі чарівні зустрічі з музичним мистецтвом. Тож, чекаємо всіх вже 17 липня о 18.00 на концертній програмі «Хіти кіноекрану» академічного симфонічного оркестру!

Опубліковано в Новини

   Тільки один день і тільки для Вас!

    10 липня академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді презентує визнаний хіт світової балетної та симфонічної скарбниці - найвідомішу “ Кармен-сюіту”!
    Вже багато років загадковий та фатальний образ Кармен не сходить зі сцен провідних музичних театрів. Вона- вражає, хвилює, полонить та бентежить.
    Неперевершена музика двох великих композиторів Ж.Бізе-Р.Щедріна, занурить  у яскравий світ палаючої іспанської пристрасті.

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
03
липня
10:10

КОНЦЕРТ НА ЯКИЙ ЧЕКАЛИ УСІ!

      Весь світ по трошку вчиться жити в умовах карантину. От і Запорізька обласна філармонія нарешті відкрила двері для глядачів! 2 липня, після більш трьох місяців вимушеного карантину, відбувся довгоочікуваний «Концерт на біс».
     Протягом всього часу колектив не припиняв роботу, радував прихильників онлайн-концертами, але артисти дуже скучили за живим спілкуванням, сценою та енергетикою публіки, тому з великим нетерпінням очікували на зустріч.
     Щасливою нагодою відчути неповторну ауру справжнього, «живого концерту» скористались багато запоріжців. Зокрема, на концерт завітав перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков. З найкращими побажаннями очільник звернувся до присутніх у залі та привітав із першим концертом після послаблення карантинних заходів, на який чекали усі!
      Музика лікує душу та тіло. Це доведено і науковими дослідженнями і всією історією людства. Тож, програму концерту відкрив вишуканий ансамбль солістів академічного симфонічного оркестру під орудою головного диригента, народного артиста України В’ячеслаав Реді. У їх виконанні глядачі насолоджувалися найяскравішими перлинами світової, вітчизняної класики та популярними культовими композиціями. Щирими оплесками слухачі зустрічали драйвовий Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру, керівник – Дмитро Мітнік. Колектив виконав відомі джазові композиції та обробки народних пісень. Неперевершеним вокалом чоловічий колектив доповнила солістка філармонії, провідний майстер сцени чарівна Юлія Якса.
Заслужена артистка України Ілона Турчанінова майже кожного концертного сезону радує сольним концертом. І навіть цей, доволі складний для музикантів рік, не став виключенням. Всім поціновувачам музики піаністка зробила справжній подарунок – яскравий онлайн концерт «Piano forever» і у програмі «Концерту на біс» виконавиця презентувала дві композиції із цього проекту.
     Виключний талант, блискучу хореографію та зворушливий хоровий спів подарував академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Колектив дивував гостей поєднанням народної та джазової музики, продемонстрував яскравий світ фольклору й національних традицій.
     Впродовж всього вечора артисти з високою професійною майстерністю виконували прекрасні твори, наповнюючи публіку теплом, яскравими враженнями та радістю.
     Мистецький захід проходив з дотриманням всіх запобіжних карантинних заходів: на вході проводився температурний скринінг і дезінфекція рук, глядачі у залі сиділи з дотриманням відповідної дистанції. Персонал філармонії і гості суворо дотримувалися маскового режиму.
     Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою дякує гостям концертної програми за увагу та любов до мистецтва. Висловлюємо слова щирої вдячності медичним працівникам, працівникам громадського транспорту, харчової промисловості та торгівлі, комунальних служб, органів правопорядку та всім, хто сумлінно і гідно виконував свої професійні обов'язки не зважаючи на складний для країни час. Низький вам уклін! Зичимо міцного здоров’я, добробуту та злагоди!
    А свято музики у філармонії триває. І вже 10 липня чекаємо всіх на концерті академічного симфонічного оркестру, де прозвучить визнаний хіт світової балетної та симфонічної скарбниці – «Кармен- сюїта».

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 2