Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 17 грудня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Музика ХХ століття — це строката палітра різноманітних композиторських стилів та епоха вдалих музичних експериментів.

17 грудня на сцені концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії улюблений колектив тисяч меломанів – академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України В'ячеслава Реді даруватиме слухачам справжню мистецьку насолоду!

У новій концертній програмі з циклу «Симфонічні контрасти» прозвучать справжні музичні шедеври, серед яких - яскрава оркестрова сюїта І. Стравінського до балету «Жар Птиця». Палкі ритми, самобутній фольклор і неперевершена магія Андалузії стали провідною темою «Севільської симфонії» Х. Туріни, а особливий звукопис, східна медитативність та авангардні прийоми обов'язково вразять меломанів у Симфонії «Еллора» японського композитора Я. Акутагави. Пристрасне аргентинське танго, що трансформувалося у А. П'яццолли в окремий напрямок «tango nuevo» на межі класики та джазу, буде представлено у програмі двома частинами з циклу «Пори року» - «Осінь» та “ Зима».

Разом із артистами оркестру свою творчість на сцені даруватиме гість концертної програми - відомий скрипаль, лауреат міжнародних конкурсів, заслужений артист України Назарій Пилатюк.

Опубліковано в Афіша