Фільтрувати матеріали за датою: січня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Унікальний музичний проект ВІА "Лейся, Песня"! made in Ukraine створений відомим музикантом і продюсером, Геннадієм Федосовым в 2012 році спільно з останнім керівником ВИА Леонідом Смилянским.

Мета проекту - зберігати і пропагувати культуру ВІА в кращих традиціях. У програму гала-концерту входять кращі пісні естради XX століття : «Прощай», «Обручальное кольцо», «Клён», «Где же ты была», «Вот увидишь», «Кто тебе сказал», «Песенка про сапожника», «Верба», «Мій рідний край», «Червона рута», «Соколята» і багато інших.

Неповторні голоси учасників ансамблю впізнаються вже не одним поколінням шанувальників гарної пісні. Концерти проходять незмінно при повних залах і на високому емоційному підйомі. Створюється настільки тепла атмосфера, що концерт більше схожий на зустріч друзів. Артисти протягом всього часу активно спілкуються з глядачами, зал дружно підспівує ансамблю, зазвичай концерт триває набагато довше запланованого часу. Якісний живий звук і живі унікальні голоси просто не залишають глядачам шансу залишитися байдужими. Проект цікавий не лише зрілій аудиторії, але і молодому поколінню, у черговий раз підтверджуючи зростаючий інтерес до відроджуваної культури ВІА.

Опубліковано в Афіша

В основі програми українські народні та авторські казки, які знайшли своє друге життя в музиці й прозвучать у різних жанрах та стилях: від опери до мюзиклу, від класики до року.

Програма представлена у форматі ігрової театрально-сценічної постановки. Це: своєрідний калейдоскоп різноманітних сцен та образів: героїчних, ліричних, жартівливих і сучасних.

Захоплюючий світ української казки постане для дітлахів у виконанні провідних артистів Запорізької обласної філармонії. Вони виконають яскраві уривки з дитячих опер Миколи Лисенка «Зима і весна», Кирила Стеценка «Івасик Телесик» та Миколи Стецюна «Котигорошко», Юлії Рожавської за п’єсою С. Михалкова «Зайка-Зазнайка», музичні історії «Казка про чемодан» запорізького композитора Наталії Боєвої, рок-опери Володимира Назарова «Жив собі пес».

Безперечно, програма сприяє формуванню гарного естетичного смаку малят, розвитку фантазії та добрих почуттів, залученню до рідної культури.

 Виконавці:

Заслужений працівник культури України Алла ХОДАКОВА (музикознавець)

Лауреат премії ім.І.Паторжинського українського фонду культури Юлія ЯКСА (колоратурне сопрано)

Провідний майстер сцени Микола КВЄТКОВ (тенор)

Солісти філармонії Вікторія ШЕСТАКОВА (сопрано)

Поліна ГОНТАРЬ (сопрано)

Євген КОВАЛЕВСЬКИЙ (баритон)

Лариса ГНЕДИШ (концертмейстер)

Опубліковано в Афіша

Нарешті закінчився локдаун і Запорізька обласна філармонія з радістю відкрила свої двері для відвідувачів. 29 січня у концертному залі імені М.І. Глінки відбулася приголомшлива прем’єра програми «Казкова музика»! Можливо, казка – це саме те, чого нині бракує і маленьким, і дорослим. Світла, добра, сповнена надій на краще. У ній завжди звучить прекрасна музика, яка пробуджує найкращі почуття.

Цього вечора у залі панувала дійсно казкова атмосфера. У неперевершеному виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії під керуванням головного диригента, народного артиста України В’ячеслава Реді пролунали твори найвідоміших майстрів «казкової» музики.

Гості філармонії почули Оркестрові сюїти з опер «Ніч перед Різдвом», «Снігуронька» Миколи Римського-Корсакова, музику до п'єси О. Островського «Снігуронька» Петра Чайковського, казкову картину «Чарівне озеро» Анатолія Лядова, які одразу ж полонили серця всіх глядачів.

Завдяки Маестро та артистам у полотнах композиторів «ожили» казкові герої та фантастичні персонажі, стародавні народні повір'я, обряди та легенди. Музика занурила шанувальників симфонічного мистецтва у яскравий світ різдвяного дива, сповнений таємничості та чаклунства. Всі присутні у залі були просто у захваті від живого звучання та майстерного виконання дивовижних творів. Кожен слухач відчував шалену енергетику, яка зцілює душі та надає сил на нові звершення.

Перша музична програма академічного симфонічного оркестру у 2021 році пройшла «на одному диханні», адже публіка сумувала за такими зустрічами, тому насолоджувалася кожною нотою, а після завершення бурхливими оплесками дякувала музикантам за високий професіоналізм, позитивні емоції та святковий настрій. В свою чергу, артисти докладали максимум зусиль для створення такої чудової програми та висловили слова вдячності публіці за теплий прийом.

Запорізька обласна філармонія завжди з великою радістю дарує своїм шанувальникам чарівні побачення з витонченим мистецтвом. Чекаємо всіх вже 5 лютого о 18.00 на романтичній програмі «Хіти французької естради»!

Опубліковано в Новини

        "Дорослі мріють про казку більше, аніж діти", - такої думки припускаються філософи. Тема чарівного та фантастичного світу завжди приваблювала композиторів, але найвідомішими майстрами "казкової" музики вважаються М. Римський-Корсаков, П. Чайковський та А. Лядов.

         У музичних полотнах цих композиторів по-справжньому «оживають» казкові герої та фантастичні персонажі, стародавні народні повір'я, обряди та легенди. Саме в цій дивовижній музиці повною мірою проявився талант композиторів та майстерне володіння барвами оркестрового письма. В їх операх та симфонічних сюїтах розкрилося мальовничо-образотворче мислення, прагнення до чистої, щирої та споглядальної лірики.

         Дорогі друзі! Запрошуємо вас 29 січня о 18 годині до концертного залу імені Глінки Запорізької обласної філармонії на прем'єру концертної програми академічного симфонічного оркестру “Казкова музика”. Головний диригент - народний артист України В'ячеслав Редя.

         У програмі прозвучать:

Оркестрові сюїти з опер ”Ніч перед Різдвом”, “Снігуронька” Миколи Римського- Корсакова.

Музика до п'єси О. Островського “ Снігуронька” Петра Чайковського.

Казкова картина “ Чарівне озеро” Анатолія Лядова.

         До зустрічі на казковому концерті!

Опубліковано в Афіша

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 28.01.2021

31 января для детей в филармонии покажут новую программу «Музыкальный чемодан»

Первым концертом в Запорожской областной филармонии после жесткого карантина для маленьких зрителей станет премьера музыкально-познавательной программы «Музыкальный чемодан». Показ состоится в рамках художественного проекта «Филармония — детям».

В основе программы — украинские народные и авторские сказки, которые нашли «вторую» жизнь в музыке. И прозвучат в разных жанрах и стилях: от оперы до мюзикла, от классики до рока. Программа представлена в формате игровой театрально-сценической постановки. Это своеобразный калейдоскоп различных сцен и образов.

 Прозвучат яркие отрывки из детских опер Николая Лысенко «Зима и весна», Кирилла Стеценко «Ивасик Телесик», Николая Стецюна «Котигорошко», Юлии Рожавской по пьесе Сергея Михалкова «Зайка-Зазнайка». А также из музыкальной истории «Сказка о чемодане» запорожского композитора Натальи Боевой и рок-оперы Владимира Назарова «Жил-был пес». Об этом сообщили в филармонии.

Как писала «Индустриалка», После жесткого карантина филармония откроется сказочной музыкой.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/dlya-zaporozhskih-detey-v-filarmonii-prigotovili-muzyikalnyiy-chemodan?fbclid=IwAR2VO4PkM5H0jWPKnrdFEDoY3H4ZGVuEzREKR2xyJTyjel4URQmpPqyTVBM

Опубліковано в ЗМІ про нас

«Майстер і Маргарита» - справжній шедевр мистецтва театру двадцять першого століття.

Не так то це просто - внести досить великий твір в рамки вистави. Завдання ускладнюють тісно-тонкі переплетіння сюжетних ліній, та й взагалі роман сам по собі оповитий містичним ореолом. Головний режисер театру на «Південно-Заході» Валерій Белякович не побоявся здійснити постановку роману Михайла Булгакова. Булгакова.

Незвично, оригінально, блискуче. Такі емоції переповнювали глядачів, коли на сцені розігрувалося даний містичне дійство.

За допомогою постановки і гри акторів, глядачі ніби перенеслися в стару Москву 30-х років, з усіма її подробицями конкретного побуту, атмосферою, барвами і навіть запахом. Жива гра акторів, чарівні звуки музики, буквально притягують до себе і зачаровують.

Жанр вистави: драма про любов і зраду.

Опубліковано в Афіша

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 27.01.2021

В Запорожской областной филармонии покажут премьеру концерта «Сказочная музыка»

29 января филармония даст первый после жесткого карантина концерт — «Сказочная музыка» академического симфонического оркестра.

Тема волшебного и фантастического мира всегда привлекала композиторов, но самыми известными мастерами «сказочной» музыки считаются Николай Римский-Корсаков, Петр Чайковский и Анатолий Лядов, напомнили в филармонии. В музыкальных ппоизведениях этих композиторов по-настоящему «оживают» сказочные герои и фантастические персонажи, древние народные поверья, обряды и легенды.

На концерте прозвучат:

  • Оркестровые сюиты из опер «Ночь перед Рождеством», «Снегурочка» Николая Римского-Корсакова.
  • Музыка к пьесе Александра Островского «Снегурочка» Петра Чайковского.
  • Сказочная картина «Волшебное озеро» Анатолия Лядова.

Главный дирижер — народный артист Украины Вячеслав Редя.

Премьера концерта «Сказочная музыка» состоится в филармонии 29 января, начало в 18.00.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/posle-zhestkogo-karantina-filarmoniya-otkroetsya-skazochnoy-muzyikoy

Опубліковано в ЗМІ про нас
Сторінка 1 із 4