Фільтрувати матеріали за датою: вересня 2023 — Запорізька обласна філармонія
Субота
30
вересня
18:00

ПРО ЩО МОВЧАТЬ ЧОЛОВІКИ?

ЧОМУ ЩЕ ВАРТО ПІТИ НА ВИСТАВУ "ПРО ЩО МОВЧАТЬ ЧОЛОВІКИ, АБО ДИКУН FOREVER"?

1. Найбільш довгограюча постановка Бродвею.

2. Небанальний жанр моновистави в стилі стендап.

3. Дмитро Танкович у головній ролі.

Багато століть жінки задаються питанням: про що, насправді, думають чоловіки? Відповідь знайдено! Але ви дуже здивуєтесь її неоднозначності. А про що чоловіки мовчать - це взагалі окрема розмова!

"Про що мовчать чоловіки" - це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на запитання, що турбують нас найбільше. Американський актор, а за сумісництвом сімейний психолог, настільки близько дістався істини, що його п’єса не тільки протрималась рекордний час на сценах Бродвею та Вегаса, але і була нагороджена "Olivier Awards" і навіть потрапила до сторінок Книги театральних рекордів.

Унікальна моновистава у жанрі стендап - захоплюючий монолог, в якому обіграна вся абсурдність конфліктів у стосунках. Постановка, незважаючи на легкість та веселість, переслідує важливу мету - примирення представників протилежної статі та можливість зробити їх життя хоча б трошки веселішим і гармонійнішим

Опубліковано в Афіша

Прем'єра сезону!

30 вересня у Запорізькій обласній філармонії артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» подарують юним глядачам нову музичну програму «Козацькі забави»!

З незапам'ятних часів в Україні козаки славилися своєю міццю, спритністю, кмітливістю та бажанням завжди прийти на допомогу. Артисти познайомлять дітей із історією козацтва, звичаями, традиціями козаків та їх найцікавішими забавами. Глядачі дізнаються звідки береться їх легендарна сила, витривалість та неймовірна жага до волі. А ще малюки разом зможуть заспівати бравих козацьких пісень.

Яскрава та колоритна, сповнена різнобарвних мелодій програма порадує й приємно здивує маленьких і дорослих. В «Козацьких забавах» воєдино поєднуються запальні танці та ліричні хороводи, театральні замальовки та веселі інтерактиви.

Програма водночас розважальна і повчальна, адже дітки зможуть розширити свої знання про запорозьких козаків, сповнитися бажанням до наслідування їх кращих рис характеру: щирості, безкорисливості, товариськості, бути сміливими, спритними.

Запорізька обласна філармонія запрошує всіх у світ козацьких забав! Народні ігри, спів та акторське виконання не залишать глядачів байдужими і подарують багату палітру незрівняних емоцій!

Козацькому роду – нема переводу!

        Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану. 

Опубліковано в Афіша

       Анімаційна програма, веселі пісні, запальні танці, цікаві сюжетні замальовки,інтерактивні ігриу яскравій, динамічній програмі "Будьмо козаками"!

       Юні глядачі відчують себе справжніми козаками та козачками, поринуть в атмосферу національного духу і стануть безпосередніми учасниками театралізованого дійства.

       Гарний святковий настрій та позитивні емоції гарантовані усім: батькам, бабусям, дідусям та звичайно ж - дітлахам!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

СВЯТО ДЛЯ МАЛЕНЬКИХ КОЗАКІВ І КОЗАЧОК У ФІЛАРМОНІЇ

30 вересня до Дня українського козацтва, Дня захисників та захисниць України та Свята Пресвятої Богородиці у Запорізькій обласні філармонії відбулася дитяча музична програма «Козацькі забави» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці». Концерт відбувся у рамках Всеукраїнського козацького фестивалю «Покрова на Хортиці».
«Козацькі забави!» - це яскраве свято козацтва й народних звичаїв, що поєднує в собі вокальну майстерність, музичне мистецтво та традиції класичної й народної хореографії
Під час програми діти почули захоплюючі розповіді про відомий на весь світ острів Хортиця, дізналися багато нового про життя славних козаків, їх героїчні подвиги та пограли в цікаві ігри.
Знаний ансамбль завжди з великим задоволенням виступає для дітей, адже розповідаючи малятам про їх національне походження, артисти прививають їм любов і повагу до своєї країни.
Разом із знаними артистами свою майстерність бойового танцю на сцені продемонстрували вихованці ДЮСШ «Спас», тренер – Жаклін Літава.
Серед глядачів у залі були присутні родини захисників країни
та внутрішньо переміщені особи, які наразі проживають у Запоріжжі і знаходяться під опікою благодійних фондів «Карітас Запоріжжя», «Я-Маріуполь», члени Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Українська спілка інвалідів - УСІ».
Музична програма наповнила серця слухачів гордістю, національним духом і патріотизмом. Діти та дорослі отримали велике задоволення та гарний настрій від концерту.
Тож, завдяки артистам та міці захисників ми вкотре переконалися, що козацькому роду – нема переводу!

Більше фото на нашій сторінці у Facebook: https://cutt.ly/IwbYutlZ

Опубліковано в Новини

ВІТАЄМО З ВСЕУКРАЇНСЬКИМ ДНЕМ БІБЛІОТЕК!

 

    Служителі бібліотек – вірні зберігачі і популяризатори національних скарбів, провідники у світ нового, захоплюючого і непізнаного. Шляхетна праця бібліотекарів відкриває дорогу до книги – джерела знань, добра і споконвічної мудрості.

   Наразі у працівників бібліотечної сфери відповідальна місія – зберегти для нащадків реальну історію, створити всі умови аби кожен українець мав доступ до достовірної інформації.  Від праці бібліотекарів залежить інтелектуальне майбутнє нашої держави, а отже, її духовна сила і успішний розвиток.

   Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, міцного здоров'я, довголіття, творчої наснаги, процвітання та достатку. Щиро зичимо вдячних читачів, добра і нових успіхів у  благородній просвітницькій справі!

    Миру, щастя, благополуччя та гармонії!

 

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                     ІРИНА КОНАРЕВА

30 вересня 2023 р.

Опубліковано в Новини

Дорогий Микито!

Ти – неймовірно талановитий, харизматичний артист і гордість великої творчої родини філармонії, а нині – надія, опора та честь країни. Нині ти виконуєш надвідповідальну місію - стоїш на захисті територіальної цілісності держави та нашого життя і з гідністю виконуєш цей обов'язок.

Щиро бажаємо тобі міцного здоров’я, життєвих сил і наснаги щодня. Хай здійсняться всі задуми і плани, кожна ціль буде досягнута, а Перемоги будуть на всіх фронтах.

Дякуємо за професіоналізм, любов до мистецтва, мужність і відвагу! З нетерпінням чекаємо на твоє повернення. Впевнені, разом ми втілимо у життя ще багато феєричних колоритних проєктів.

Нехай Господь тебе повсякчас оберігає, у домівці панують злагода, спокій і добробут, в серці живе безмежне щастя, в душі - гармонія!

Божого захисту щодня!Чекаємо з Перемогою!

 

За дорученням колективу,

з повагою в.о. генерального директора,

заслужений працівник культури України                    Ірина КОНАРЕВА

28 вересня 2023

Опубліковано в Новини

25.09.2023 року в комунальному закладі «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради відбувся конкурс на заміщення вакантних посад артистичного та художнього персоналу.

За результатами конкурсу обрано наступних переможців:          

-      Журавльову Марію Сергіївну на посаду артиста балету вищої категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»;

-      Віхрьова Володимира Івановича на посаду артиста І категорії академічного симфонічного оркестру;

-      Журавльова Володимира Леонідовича на посаду артиста І категорії академічного симфонічного оркестру;

-      Шевченка Олексія Івановича на посаду артиста І категорії академічного симфонічного оркестру;

-      Остапчук Діану Василівну на посаду артиста-вокаліста (соліста) І категорії;

-      Спориша Ігоря Юрійовича на посаду артиста-вокаліста (соліста) І категорії;

-      Бекетову Олену Сергіївну на посаду концертмейстера вищої категорії.

Опубліковано в Новини

 Шановні глядачі!

Вистава «ЖЕНИХА ВИКЛИКАЛИ, ДІВЧАТА»,

24 вересня 2023 року не відбудеться

у звязку з хворобою артиста.

Ваші квитки дійсні на виставу «Боїнг, боїнг»

1 жовтня, 18.00 у великій залі Запорізької обласної філармонії.

У ролях – народні артисти України

Ольга Сумська та Євген Паперний.

https://musin.zp.ua/boing-boing/

Опубліковано в Афіша
Неділя
24
вересня
14:36

МУЗИЧНА ОСІНЬ ДЛЯ МАЛЯТ

24 вересня у Запорізькій обласній філармонії продовжували долучати малят до прекрасного світу музики. В рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» відбулася прем'єра музичної програми «Пори року. Осінь», присвячена чудовій порі, описаній у геніальній музиці відомих композиторів. Прекрасні звуки скрипки, бандури, фортепіано та вокальних голосів провідних солістів обласної філармонії наповнили юні душі добром та красою.

Маленькі глядачі дізнались багато цікавого про створення музичних композицій та їх авторів, послухали неймовірно красиву поезію та, навіть, на якусь мить подумки перенеслися до осіннього лісу. Професійне виконання таких знаних музичних творів, як «Пори року» Антоніо Вівальді, «Айстри» Миколи Лисенка, «Осіння роза» Олександра Білаша, української народної пісні «Дощик» та інших чудових композицій гармонічно доповнювалося яскравим відеорядом.

Батьки та діти отримали величезне задоволення від програми та виявили бажання знову відвідати концерти в філармонії, адже тут можна послухати справжні музичні шедеври, набути позитивних емоцій та нових знань.

Для артистів обласної філармонії участь у мистецьких заходах для дитячої аудиторії – це велика відповідальність. Свою творчість цього дня дарували: Юлія Якса, Вікторія Шестакова, Микола Квєтков, Володимир Величко (скрипка), Ірина Скляренко (бандура), концертмейстери – Світлана Зеленська, Артур Остапчук. Ведучий – Юлій Гаврилов. Автор проєкту – музичний керівник філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Дякуємо всім, що були разом з нами. Чекаємо на нові захоплюючі музичні зустрічі вже 30 вересня на музичній пізнавальній програмі «Козацькі забави» академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Опубліковано в Новини

Тарас Шевченко писав: «І смеркає, і світає, день божий минає...». Життя іде по колу. Ми звикли до того, що пори року змінюють одна одну: за весною іде літо, потім осінь, зима і знову весна. Краса природи завжди приваблювала митців. Художники, поети, композитори – кожен має свої тонкощі для того, щоб висловити враження перед величчю Природи. Багатьох митців надихає саме різнобарвна красуня Осінь.

24 вересня в рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» у Запорізькій обласній філармонії відбудеться музична програма «Пори року. Осінь».

В концерті на юних слухачів чекає знайомство з відомими композиторами, шедеврами світової класики та української музики.

Кожна композиція представлена в цікавій формі та у супроводі пізнавальних історій, які не дадуть нудьгувати дітям і дорослим.

Артисти філармонії продемонструють професійне виконання відомих творів, наповнять маленьких глядачів творчою енергією, натхненням та покажуть наскільки може бути різноманітною музика.

Концертна програма «Пори року. Осінь» відкриє діткам світ творчості, фантазії і краси! Завітайте до Запорізької обласної філармонії всією родиною 24 вересня о 12.00 і ви назавжди закохаєтесь у Музику!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану. 

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 4