Фільтрувати матеріали за датою: листопада 2022 — Запорізька обласна філармонія

 Колектив Запорізької обласної філармонії

на чолі із заслуженим працівником культури України

ІРИНОЮ КОНАРЕВОЮ

щиро вітає заступника генерального директора

СВІТЛАНУ ІВКО

ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановна Світлано Анатоліївно!

Ви – справжній професіонал, відданий своїй справі, а Ваша плідна трудова діяльність – це запорука успішної роботи всього колективу філармонії. Високо цінуємо Вашу відповідальність, професіоналізм, компетентність, впевнену життєву позицію, комунікабельність та досвідченість, завдяки яким завжди оперативно й професійно вирішуються нагальні питання закладу.

Щиро вдячні Вам за сумлінну працю на посаді голови профспілкового комітету. Ви захищаєте інтереси колективу та кожного працівника закладу.

Прийміть найтепліші побажання успіхів у всіх Ваших починаннях, невтомної життєвої енергії, бадьорості духу, натхнення та підкорення нових висот!

Бажаємо Вам міцного здоров'я, оптимізму, радісних подій, творчих звершень та невгасимої жіночої краси! Завжди залишайтесь такою яскравою, променистою, чарівною й привітною.

Нехай у Вашому домі завжди панують мир, щастя, злагода та добробут!

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі із заслуженим працівником культури України ІРИНОЮ КОНАРЕВОЮ

щиро вітає народну артистку України

ЛЮБОВ МАЛИЦЬКУ

ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановна Любове Іванівно!

Ви – співачка-легенда, яскрава особистість та справжній бренд культури і мистецтва Запорізького краю! Для нас велика честь працювати разом з Вами – видатною артисткою, якою пишається вся Україна!

Ваш творчий шлях – це яскравий приклад відданості улюбленій професії. Ваш неповторний голос полонив слухачів багатьох країн і завоював безмежну любов найвідданіших шанувальників. За роки праці Ви стали зразком наслідування для багатьох колег і, особливо, покоління молодих вокалістів, а Ваша невичерпна, запальна енергія і харизматичність завжди відчуваються на сцені та підкорюють публіку.

Глибоко шануємо Ваш талант і вагомий внесок у розвиток національного та музичного мистецтва країни.

Бажаємо Вам мирного неба, всіляких земних щедрот, міцного здоров'я, благополуччя, бадьорості духу та гармонії в душі!

Поважаємо, цінуємо, любимо!

Опубліковано в Новини

Презентація нового формату! Академічний симфонічний оркестр продовжує радувати своїх прихильників цікавими музичними експериментами. 27 листопада у Запорізькій обласній філармонії відбувся концерт солістів академічного симфонічного оркестру «Парад зірок».
На сцені улюблені артисти, нові та вже добре знайомі колективи, що створені на базі симфонічного оркестру. В кожному творі – справжня любов до слухачів та головної справи свого життя – Музики! Українська музика зараз звучить у серці кожного громадянина, підіймаючи патріотичний дух, тож козацький марш, творче прочитання Гімну України у творі заслуженого діяча мистецтв України Юрія Шевченка «Ми – є!», парафраз на теми української народної пісні «Ой, під вишнею» отримали шалену підтримку меломанів міста. Також, в програмі концерту пролунала музика, яку впевнено можна назвати «вічною»: твори В.А.Моцарта, А.Вівальді, Н.Паганіні, Е.Гріга.
Бурхливими оваціями глядачі зустрічали виступи камерного оркестру орудою молодого талановитого музиканта Олександра Горлова та квінтету «Sonore» під керуванням заслуженого артиста України Сергія Худякова. Солісти – справжні майстри – заслужені артисти України Ілона Турчанінова, Віталій Солом'янчук, лауреати міжнародних конкурсів Андрій Нетреба, Людмила Сапожнікова, Євген Попов, Гліб Формальський та Олександр Горлов полонили гостей своєю віртуозністю.
Хіти кіномузики, легендарні джазові та рок композиції подарував слухачам ансамбль солістів «Мініатюра». Разом з колективом виступив яскравий молодий соліст – лауреат міжнародних конкурсів Іван Левченко (саксофон).
Вже багато років запорізькі меломани насолоджуються творчістю своїх улюбленців – харизматичного Диксиленду під керуванням Дмитра Мітніка. З кожним виступом кількість шанувальників все зростає. Цього вечора слухачів полонив і новий колектив – Біг Бенд, виконавши хіти джазу – твори К.Бейсі, Д.Еллінгтона, Т. Джонса та ін.
Солістка оркестру, заслужена артистка України Ілона Турчанінова поділилася своїми емоціями: «Для музикантів це принципово новий формат. По-своєму цікавий і складний. Відмінність концерту в тому, що кожен музикант має можливість продемонструвати свої власні музичні смаки, виразитися як індивідуальність. Програма досить різножанрова. Сольно я виконала проникливу «Фантазію» В.А.Моцарта, а разом із Андрієм Нетребою – дві обробки на класичні теми Е.Гріга і Н.Паганіні із сольного проєкту «Piano forever». Ми дуже раді, що з'явилася можливість проведення концертних програм у даному форматі. Тож, вже зараз у піднесеному настрої ми починаємо працювати над новорічним концертом».
Всі присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми та дякували гучними оплесками. Новий формат сподобався слухачам і викликав багато позитивних відгуків.
Українська культура, напевно, переживає найскладнішу в своїй історії осінь. Але, як показав концерт – митці не впадають у відчай. Працюють творчо та натхненно, адже дарувати людям тепло своїх сердець та свій талант - їх кредо! Отже, продовжуємо радувати ексклюзивними проєктами та чекаємо поціновувачів музичного мистецтва на наших концертних програмах!

Опубліковано в Новини

Долучити до прекрасної музики дітей і відпочити всією родиною запоріжці мали змогу у Запорізькій обласній філармонії 27 листопада. В рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» відбулася прем'єра музичної програми «Пори року. Осінь», яка присвячена чудовій порі й зображена у геніальній музиці відомих композиторів. В ній зійшлися нетлінне слово, глибина душевності та чарівність мелодії. Прекрасні звуки скрипки, бандури, фортепіано та вокальних голосів провідних солістів обласної філармонії наповнили юні душі добром та красою.

Маленькі глядачі дізнались багато цікавого про створення музичних композицій та їх авторів, послухали неймовірно красиву поезію та, навіть, на якусь мить подумки перенеслися до осіннього лісу. Професійне виконання таких знаних музичних творів, як «Пори року» Антоніо Вівальді, «Айстри» Миколи Лисенка, «Осіння роза» Олександра Білаша, української народної пісні «Дощик» та інших чудових композицій гармонічно доповнювалося яскравим відеорядом.

Батьки та діти отримали величезне задоволення від програми та виявили бажання знову відвідати концерти в філармонії, адже тут можна послухати справжні музичні шедеври, набути позитивних емоцій та нових знань.

Для артистів обласної філармонії участь у мистецьких заходах для дитячої аудиторії – це велика відповідальність. Свою творчість цього дня дарували: Юлія Якса (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Анатолій Калітенко (скрипка), Ірина Скляренко (бандура), концертмейстери – Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Інна Бачуріна, Артур Остапчук. Ведучий – Юлій Гаврилов. Автор проєкту – музичний керівник філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

Дякуємо всім, що були разом з нами. Чекаємо на нові захоплюючі музичні зустрічі вже 4 грудня на пізнавальній програмі «Музика танців».

Опубліковано в Новини

Філармонія - дітям

Пори року. Осінь

Музична програма для дітей

    Тарас Шевченко писав: «І смеркає, і світає, день божий минає...». Життя іде по колу. Ми звикли до того, що пори року змінюють одна одну: за весною іде літо, потім осінь, зима і знову весна. Краса природи завжди приваблювала митців. Художники, поети, композитори – кожен має свої тонкощі для того, щоб висловити враження перед величчю Природи. Багатьох митців надихає саме різнобарвна красуня Осінь.

    27 листопада в рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» у Запорізькій обласній філармонії відбудеться прем'єра музичної програми «Пори року. Осінь».

    В концерті на юних слухачів чекає знайомство з відомими композиторами, шедеврами світової класики та української музики.

    Кожна композиція представлена ​​в цікавій формі та в супроводі пізнавальних історій, які не дадуть нудьгувати дітям і дорослим.

   Артисти філармонії продемонструють професійне виконання відомих творів, наповнять маленьких глядачів творчою енергією, натхненням та покажуть наскільки може бути різноманітною музика.

   Концертна програма «Пори року. Осінь» відкриє діткам світ творчості, фантазії і краси! Завітайте до Запорізької обласної філармонії всією родиною 27 листопада о 12.00 і ви назавжди закохаєтесь у Музику!

      Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

 

Опубліковано в Афіша

Колектив Запорізької обласної філармонії

на чолі із заслуженим працівником культури України

ІРИНОЮ КОНАРЕВОЮ

щиро вітає начальника технічного відділу

Олега Гойденка

ІЗ ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!

Шановний Олеже Вадимовичу!

Сумлінна праця технічного відділу – це запорука стабільної успішної роботи Запорізької обласної філармонії, а Ваш професіоналізм, компетентність і цілеспрямованість викликають повагу серед колег.

Бажаємо Вам міцного здоров’я, життєвих сил і радісних подій, бадьорості духу, затишку в родині та благополуччя на довгі роки. Хай кожна мить життя дарує радість, несе мир, злагоду та процвітання!

Добробуту, благополуччя, людського щастя та успіхів у всьому!

Опубліковано в Новини

Памятаємо Голодомор! Зупинимо геноцид України!

Схиляємо голови перед світлою пам'яттю померлих від голоду, перед мільйонами доль, що прийняли великий, незмірний людський біль, муки і страждання, горе і смуток.

Голодомор – це злочин геноциду проти Українського народу і злочин проти людяності, організований комуністичним тоталітарним режимом. Він був однією із «найтемніших сторінок історії людства» і досі залишається незагоєною раною в історії нашої країни.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою приєднуєтьсядо вшанування пам'яті жертв голодоморів, хвилини мовчання та загальнонаціональної акції «Запали свічку».

Памятаємо! Єднаймося! Переможемо!

Опубліковано в Новини
П'ятниця
25
листопада
18:42

ЗАТИШНИЙ ВЕЧІР ДЖАЗУ!

Запорізька обласна філармонія з великою радістю продовжує дарувати містянам затишні вечори джазової музики. 25 листопада відбулася прем'єра програми «Funky soul» джаз-квартету «Music men» під керівництвом Юрія Крюкова.

Яскраві й талановиті музиканти створили для присутніх справді чарівний вечір латини і блюзу. На концерті панувала максимально позитивна атмосфера. Свою фанкову душу показали  Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні, губна гармоніка). Прикрасила відомі композиції професійним вокалом майстер сцени Юлія Якса (сопрано), віртуозною грою артисти академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта) та Іван Левченко (саксофон альт).

До програми увійшла музика Д.Джезро, Д. Берда, Д. Гордона, А. Блейкі, Х. Моблі, Х. Сільвера та інших. Артисти продемонстрували спільне виконання і складні сольні фрагменти імпровізаційного характеру, показали професійну майстерність, довершену техніку, витонченість звуку та інтонації, тембральні фарби інструментів. Цікаві, пізнавальні факти з історії джазу, його головних героїв – композиторів та виконавців розповів ведучий Юлій Гаврилов.

Запорізька обласна філармонія не припиняє дбати про психологічний стан українців, тож на концерт були запрошені тимчасово переміщені особи. Гості хоч на деякий час відволіклися від буденного життя і отримали позитивні емоції. Оплесками та теплими словами дякували слухачі за чудовий музичний вечір.

Своїми виступами артисти висловлюють свою шану і подяку воїнам ЗСУ, які боронять нас від агресора. Обіймаємо кожного і чекаємо на зустріч у нашій затишній залі.

Нехай завжди звучить музика свободи, сили й жаги до життя!

Опубліковано в Новини

У Запорізькій обласній філармонії гаряча джазова прем'єра!

25 листопада о 16.00 запрошуємо всіх на презентацію музичної програми «Funky soul» у стилі латини і блюзу!

Концерт поєднує у собі мелодійний блюз та звабливі латиноамериканські ритми.Слух гостей пеститимуть такі стилі, якrhythmandblues, smooth, funk, босса-нова, самба, мамбо, болеро та інші.В кожній ноті відчувається потужна сила свободи, пристрасть і жага до нестримного самовираження. А супер настрій створить харизматичний колектив яскравих музикантів – джаз-квартет «MUSIC MEN» Запорізької обласної філармонії під керівництвом Юрія Крюкова (фортепіано, електропіано).

Колектив уже неодноразово підкорював запорізьких слухачів своєю майстерністю й шаленою енергетикою, на їх виступах завжди панує максимально позитивна атмосфера та драйв. Свою фанкову душу покажуть віртуози  Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні, губна гармоніка). Ніжним вокалом прикрасить програму солістка філармонії Юлія Якса, віртуозною грою запрошені солісти –артисти академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта), Іван Левченко (саксофон альт).

Талановиті артисти зроблять для вас цей музичний вечір незабутнім. Колектив представляє нову концертну програму, до якої увійшла музика Д.Джезро, Д. Берда, Д. Гордона, А. Блейкі, Х. Моблі, Х. Сільвера та інших.

Запрошуємо вас на чарівний вечір джазу 25 листопада о 16.00  до Великої концертної зали Запорізької обласної філармонії!

      Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Диксиленд артистів академічного симфонічного оркестру

Керівник - лауреат обласної премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського у номінації «За видатні досягнення у створенні музичного проєкту» Дмитро Мітнік

 У березні 2018 року яскравим музичний проєктом «Примари джазу» відбулась презентація нового творчого колективу Запорізької обласної філармонії - Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру. Ідею головного диригента академічного симфонічного оркестру, народного артиста України Вячеслава Реді та артиста академічного симфонічного оркестру Дмитра Мітніка щодо створення колективу було підтримано генеральним директором обласної філармонії, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою.

 

9.JPG

У складі ансамблю - провідні артисти академічного симфонічного оркестру Дмитро Мітнік (тромбон), Глеб Формальський (тромбон), Тарас Пацернюк (труба), Анатолій Потеряйко (труба), Сергій Новіков (туба), Ігор Небогін (саксофон, кларнет), заслужений артист України Віталій Соломянчук (ударні), артист філармонії Дмитро Саверов (бас-гітара) та відомі запорізькі музиканти В’ячеслав Тодика (фортепіано) і Сергій Цимановський (електрогітара).

У репертуарі Диксиленду: композиції P. Mares, B. Pollack«TinRoofBlues», G. Marks «All of me», S. Williams «Basin Street Blues», Sh. Brooks «Some Of Thеsе Days», L. Armstrong «Dippermous Blues»,твори у напрямку свінгH. Warren «Chattanooga Choo-Choo», N. Hefty «Lil Darling», B. Straihorn «Take The «A» Train», джазові обробки відомих класичних мелодій та народних пісень,саундтреки до кінофільмів.

4.JPG

Джаз – це особливий настрій, бачення світу і стан душі. Виступи Диксиленду дарують глядачам новий погляд на сучасний джаз, зберігаючи найкращі традиції класики.

Для артистів колективу джаз – це мистецтво гармонії. Він такий різний, непередбачуваний, такий знайомий, але вже зовсім інший джаз, що звучить у нерозривній гармонії з музичними ритмами ХХI сторіччя.

0008.jpg

Диксиленд під керуванням Дмитра Мітніка – один із найулюбленіших мистецьких колективів серед шанувальників кращого джазу.

Опубліковано в Творчі колективи
Сторінка 1 із 5