Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 15 червня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
15
червня
19:00

ЧОЛОВІК МОЄЇ ДРУЖИНИ

 Вистава «Чоловік моєї дружини»

Уявіть: чоловік, господар квартири, чекає свою дружину. У двері дзвонить гість, абсолютно незнайомий чоловік, і каже, що він - далекий родич дружини господаря.

Такий родич дружини господаря ніхто не знає, і його це сильно бентежить. Але ...

Незабаром гість заявляє, що він не тільки далекий родич дружини господаря, але що він її чоловік.

Інтрига закручується у вузол, який обов'язково потрібно розплутати ...

Глядачі завжди радіють появі по-справжньому яскравим комедіям.

«Чоловік моєї дружини» - саме та комедія, яка змусить глядачів забути про все.

Опубліковано в Афіша

САЙТ ГАЗЕТИ МІГ

Інесса Атаманчук

Публікація 15.06.2021

Ювілейні «Акорди Хортиці»: свято музики та надії (фото, видео)

ХХ Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» був незвичним. Він проходив у непростий для світу час, у новому форматі, але від цього не став менш захоплюючим. Цьогоріч конкурс зібрав понад 800 юних виконавців з 13-ти країн Європи [до речі, за час проведення «Акордів Хортиці» на головній запорізькій сцені виступили понад десять тисяч обдарованих дітей з усієї України та 21-ї країни світу – з Австрії, Біларусі, Бельгії, Великої Британії, Греції, Грузії, Ісландії, Китаю, Південної Кореї, Литви, Німеччини, Норвегії, Польщі, Росії, Сербії, США, Чехії, Швейцарії, Японії].

12 червня у концертному залі імені Глінки Запорізької обласної філармонії відбулось урочисте нагородження та гала-концерт переможців «Акорди Хортиці». Гостей та конкурсантів привітали голова журі, народна артистка України Богдана Півненко, директор конкурсу-фестивалю, заслужений працівник культури України Віра Мартиненко та генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

 Цього дня було дві концертні програми. Спершу відбувся концерт «Юні таланти Запорізького краю», де у виконанні солістів та колективів мистецьких шкіл Запоріжжя, Мелітополя та Енергодару прозвучали твори класичної та сучасної музики. Свої таланти продемонстрували ансамблі скрипалів «Хорта», «Мажорчики» ЗДМШ №2, ансамбль духових інструментів Oldschoolbend ЗДМШ №1, вокальні ансамблі «Кампанеллі» і Osolemio ЗДШМ №1, хор «Менестрелі» ЗДМШ №2, симфонічний оркестр «Симфо Kids», муніципальний хоровий колектив «Запорізький молодіжний камерний хор» [керівник Оксана Братцева]

фото Сергій ТОМКО

ТРАДИЦІЙНИЙ приз «симпатія оркестру» від художнього керівника конкурсу-фестивалю, народного артиста України В’ячеслава Реді – виступ з академічним симфонічним оркестром [за 20 років співпраця з цим яскравим колективом дала можливість продемонструвати свій талант більш ніж півтисячі юним музикантам].

 Тож і цього разу, у вечірній концертній програмі, разом із академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії на чолі з головним диригентом В’ячеславом Редею неймовірну інструментальну магію глядачам подарували кращі з учасників фестивалю та справжні майстри на сцені.

Свої концертні номери виконали:

Корній Шелдунов – Ф.Мендельсон. Концерт для скрипки з оркестром І ч.;

Марія Клименко – С.Рахманінов. Концерт на тему Паганіні для фортепіано з оркестром;

Сандра Василькова – М.Брух. Концерт для скрипки з оркестром №1, І ч. та П.Сарасате «Циганські наспіви»;

Аста Дора Финнсдоттир – Ф.Ліст. Концерт №1 для фортепіано з оркестром.

Своєю неперевершеною віртуозністю підкорила публіку народна артистка України Богдана Півненко, подарувавши запоріжцям захоплюючу композицію К.Сен-Санса Інстродукція і рондо-капріччіозо

СПОДІВАЄМОСЬ, якнайбільше учасників «Акордів Хортиці» з часом вийде на професійну сцену, щоб продемонструвати свої здобутки на музичній ниві. І кожен – певні – на все життя запам’ятає конкурс у Запорожжі, спілкування із професійними музикантами, перші справжні виступи у великій філармонічній залі, перші справжні оплески, квіти, подарунки…

Хай справдяться усі надії.

Інеса АТАМАНЧУК, фото, відео Сергія ТОМКА

Більше в наступному номері газети «МИГ».

 

    

 

https://mig.com.ua/wp-content/uploads  Посилання на сайт: https://mig.com.ua/juvilejni-akordi-hortici-svjato-muziki-ta-nadii-foto-video/

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт Запорізької обласної ради

Публікація 14.06.2021

   12 червня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулося урочисте нагородження та гала-концерт переможців ХХ ювілейного Міжнародного конкурсу-фестивалю юних музикантів «Акорди Хортиці».

  Цього року конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва проходив у новому, дистанційному форматі. Виступ конкурсантів оцінювало високопрофесійне журі, до складу якого увійшли відомі викладачі, оперні та симфонічні диригенти, співаки, музикознавці, виконавці на духових, ударних та народних інструментах. Незважаючи на дистанційний формат проведення, у цьому році конкурс зібрав понад 800 юних виконавців з 13 країн Європи.
  Як ніколи, на ювілейному конкурсі-фестивалі було дуже важко визначити одного володаря Гран-прі, тому журі прийняло рішення присвоїти найвищу нагороду аж 16 юним даруванням! Традиційний приз «Симпатія оркестру» від головного диригента академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, художнього керівника конкурсу-фестивалю, народного артиста України В'ячеслава Реді – виступ з академічним симфонічним оркестром. За 20 років співпраця з цим яскравим колективом дала можливість продемонструвати свій талант понад 500 юним музикантам.

  Цього дня відбулося дві концертні програми. Першим відбувся концерт «Юні таланти Запорізького краю, де у виконанні солістів та колективів мистецьких шкіл Запоріжжя, Мелітополя та Енергодара прозвучали твори класичної та сучасної музики.

  Свої таланти продемонстрували ансамблі скрипалів «Хорта», «Мажорчики» ЗДМШ № 2, ансамбль духових інструментів «Old school bend» ЗДМШ №1, вокальні ансамблі «Кампанеллі» і «O sole mio» ЗДШМ №1, хор «Менестрелі» ЗДМШ№ 2, симфонічний оркестр «Симфо Kids», муніципальний хоровий колектив «Запорізький молодіжний камерний хор», керівник – Оксана Братцева.

  Ввечері, разом з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії на чолі з головним диригентом В'ячеславом Редею неймовірну інструментальну магію подарували кращі з учасників фестивалю та справжні майстри сцени.

  Концертні номери виконали: Корній Шелдунов – Ф. Мендельсон. Концерт для скрипки з оркестром І ч.; Марія Клименко – С. Рахмінінов. Концерт на тему Паганіні для фортепіано з оркестром, Сандра Василькова – М. Брух. Концерт для скрипки з оркестром № 1, І ч. та П. Сарасате «Циганські наспіви», Аста Дора Финнсдоттир – Ф. Ліст. Концерт №1 для фортепіано з оркестром.
  Віртуозним виступом підкорила публіку народна артистка України Богдана Півненко, яка подарувала запоріжцям  композицію К. Сен-Санса Інтродукція і рондо-капріччіозо.
  Без сумнівів, кожен конкурсант із задоволенням мріє знову повернутися на професійну сцену, зіграти з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії та зануритися у вир овацій глядачів.
  -З великим успіхом відбулося урочисте нагородження та гала-концерт переможців ХХ ювілейного Міжнародного конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці», - прокоментувала генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева. - За ці роки понад 8000 учасників з 21 країни світу презентували своє мистецтво в рамках фестивалю! Пишаємося, що свого часу головами авторитетного журі були неперевершені майстри мистецтв, народні артисти України Мирослав Скорик, Вадим Гнєдаш, Юрій Кот, а цього року - віртуозна Богдана Півненко. Радіємо за переможців конкурсу Олександра Синчука, Олександра Михайлова, Вероніку Лемешенко та інших лауреатів, які зараз виступають на кращих сценах України та зарубіжжя. Вітаємо переможців цьогорічного конкурсу Марію Клименко, Сандру Василькову, Аста Дору Финнсдоттир, Корнія Шелдунова та всіх лауреатів і учасників. Ви - неймовірні! , - висловила переконання Ірина Конарева і подякувала засновникам  та партнерам  фестивалю.

  Відділ комунікацій Запорізької обласної ради за матеріалами обласної філармонії

Посилання на сайт: https://zor.gov.ua/content/festyval-akordy-hortyci-vyznachyv-peremozhciv

Опубліковано в Новини