Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 25 листопада 2020 — Запорізька обласна філармонія

Класична музика позитивно впливає на духовне та, навіть, фізичне здоров’я людини. Твори великих митців надихають на нові ідеї та звершення, а їхній життєвий шлях стає прикладом жаги самовдосконалення та самореалізації. Тож, творчий колектив Запорізької обласної філармонії продовжує радувати прихильників вишуканої музики новими концертами.

25 листопада, після вимушеної паузи, в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» в Запорізькій обласній філармонії відбулася презентація концертної програми «Таємниці скрипки».

Свою творчість гостям програми подарували артисти філармонії, лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка) та Іоланта Дамаскіна (фортепіано). У програмі прозвучали шедеври всесвітньовідомих композиторів Йогана Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Антоніо Вівальді, Мирослава Скорика та інших. Ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова, з притаманною їй майстерністю, познайомила присутніх у залі з історією створення та поширення одного з найпопулярніших інструментів - скрипки та розповіла цікаві факти із життя композиторів. Програма була насиченою та різножанровою, а чуттєве поєднання мелодійної скрипки та багатогранного фортепіано створило теплу й душевну атмосферу.

Враховуючи всі протиепідемічні заходи, в залі був аншлаг! Слухачі насолоджувалися музикою, вигукували «браво», дякували артистам за щедру емоційну віддачу й гарний настрій. На «біс» прозвучав зворушливий твір Рольфа Лавленда «Таємничий сад», який викликав у публіки бурю емоцій.

По завершенню програми, квітами й щирими словами вдячності за талант і прем'єру артистів привітала генеральний директор філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Тож, чекаємо разом наступних зустрічей.

Опубліковано в Новини

Дорогі друзі! В рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» Запорізька обласна філармонії підготувала для вас наступне вишукане свято музики! 25 листопада відбудеться прем'єра концертної програми «Таємниці скрипки».

Ніжна й пристрасна, сильна й граційна, схожа на тендітну дівчину. ЇЇ голос полонить з першої ноти. Вона – скрипка… Цариця музики. Винайдена на межі XVI-XVII ст. вже через 30-50 років вона стала найпопулярнішим інструментом. У різні часи музику для скрипки писали найвизначніші західноєвропейські композитори, а також українські автори. Фортепіано… мелодійне й багатогранне. Їх поєднання створює новий, захоплюючий сюжет.

Концертна програма «Таємниці скрипки» - це віртуозне поєднання двох найпопулярніших класичних інструментів – скрипки та фортепіано. Творчий інструментальний дует солістів філармонії, лауреатів міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка) та Іоланти Дамаскіної (фортепіано) запрошує вас до подорожі яскравим світом неймовірно безмежних мотивів.

Всім шанувальникам мистецтва артисти подарують вишукані твори Йогана Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Антоніо Вівальді, Мирослава Скорика та інших.

Завітайте до Запорізької обласної філармонії 25 листопада о 17.00 та отримайте справжню естетичну насолоду від чарівних мелодій!

 

Квитки продаються в касі філармонії та на сайтах filarmonic.zp.ua і musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії:        236-44-67

Телефони білетної агенції musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                   (098) 701-0-107

                                                                    (099) 701-0-107

 

Опубліковано в Афіша