Фільтрувати матеріали за датою: червня 2022 — Запорізька обласна філармонія

Сьогодні джаз такий яскравий і багатоликий, загадковий і звабливий вже зайняв своє почесне місце у серцях тисяч запорізьких шанувальників. Волелюбна музика – щира й креативна водночас, тиха і розхристана, п'янка і промениста…дарує безліч позитивних емоцій.

29 червня 2022 року Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми«MOMENT NOTICE»у виконанні   джазового квартету!

За короткий час свого існування колектив уже підкорив запорізьких слухачів. Шалена енергетика і максимально позитивна атмосфера завжди панує на виступах колективу. Втілювати неймовірні ідеї та незбагненні музичні експерименти будуть на ваших очах віртуози  Тарас Пацернюк (труба, флюгель-горн), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні).  керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Прикрасять програму солісти Глеб Формальський (тромбон), Іван Левченко (саксофон-альт), Поліна Гонтарь (сопрано).

Талановиті, харизматичні музиканти зроблять для вас цей вечір незабутнім. Колектив представляє нову концертну програму, до якої увійшла музика А.К. Жобіма, К. Брауна, Ф. Хаббарда, Ч. Коріа, Т. Монка, К.Бейсі, М. Франкса та інших.

Запрошуємо вас на чарівний вечір джазу  29 червня о 16.00  до Запорізької обласної філармонії!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії – гордість козацького краю і мистецька візитівка регіону. Вже 27 років колектив впевнено сприяє пропаганді, збереженню та розвитку української культурної спадщини. Кожен концерт ансамблю – свято національних традицій і торжество козацького духу!

До Дня Конституції України  академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" презентує нову музичну програму «Гей, соколи!», яка пронизана патріотизмом.

Барвиста й колоритна, сповнена різнобарвних мелодій та багатоголосого співу програма порадує й приємно здивує слухачів. Основу концерту складають шедеври української музичної культури,народні, козацькі пісні, які поєднуються із запальними танцями в оригінальних постановках та театральними замальовками із героїчного козацького минулого. Професійний вокал, хореографія та акторське виконання не залишать глядачів байдужими і подарують багату палітру незрівняних емоцій!

Яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, а також віртуозність, майстерність, оригінальна інтерпретація народних обрядів та музичних композицій чекає на глядачів у Запорізькій обласній філармонії.

Запрошуємо всіх долучитися до національних традицій та стати частиною автентичної культури!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

У Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

26 червня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться прем'єра концерту «Джаз Smile» від джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможуть осягнути багато нюансів цього жанру.

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики!

      Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

 

Опубліковано в Афіша

23 червня Запорізька обласна філармонія презентує благодійну музичну програму «Старовинні мініатюри» в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі»!

Музична мініатюра – це невеличка замальовка, в якій закладений певний настрій, образ, ідея, де в лаконічній формі відбивається ціла епоха й водночас яскраво розкривається індивідуальність автора.

Наша нова програма – це чудова нагода насолодитися шедеврами, створеними старовинними майстрами музичного мистецтва.
Надзвичайна гармонія та краса, втілені в творах композиторів бароко і раннього класицизму пробуджують кращі почуття й знаходять живий емоційний відгук у кожного, хто доторкнеться до  них.

Для всіх поціновувачів старовинної музики прозвучать популярні й маловідомі інструментальні та вокальні композиції Л. Боккеріні, А. Вівальді, Дж. Каччіні, Г.Ф. Генделя, Дж. Перґолезі, Л. Обера, Й. Гайдна та ін.

Свою творчість слухачам подарують: лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка) та Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас), Вікторія Шестакова (сопрано), Юлія Якса (сопрано), ведучий – Юлій Гаврилов.

Запрошуємо всіх відчути тендітну красу музики 23 червня о 16.00 в камерній залі обласної філармонії. Ми, як і ви, з радістю чекаємо на наші традиційні мистецькі зустрічі!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша