Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 25 січня 2022 — Запорізька обласна філармонія
Вівторок
25
січня
19:00

БУДЬТЕ ЯК ВДОМА!

Ада Роговцева - жива легенда української сцени, знову і знову радує шанувальників своїм яскравим талантом.

Режисер вистави, дочка Ади Миколаївни - Катерина Степанкова, учениця Романа Віктюка та Петра Тодоровського.

П'єса Жан-Марі Шевре «Squat» (в українській сценічній версії - «Будьте як вдома») досить відома в Європі. У 2000-му автор отримав за свій твір спеціальну премію ООН. Він був також номінований на вищу театральну нагороду Франції - премію «Мольєр» саме за цю історію.

Тема міжнаціональних відносин сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного дому яким нарешті і має стати для кожного з нас, так і для персонажів конкретної п'єси наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних визначається державними кордонами. А для інших - стінами паризької квартири, де і живуть герої вистави, Вирішуючи свої то складні, то «прості» людські взаємини.

Пара молодих емігрантів - араб Самір та полячка Бася - випадково опиняються у великій квартирі в центрі Парижа. Так само випадково в їхнє життя входять дві літні французькі леді - Жанн і Марівонн... Останню і грає в спектаклі Ада Миколаївна Роговцева. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрастних характерів - саме в цьому «пружина» цієї комедийної і водночас драматичної сповіді.

В одній з головних ролей - Ахтем Сейталбаєв (він в ролі араба Саміра), на сьогодні одна з найяскравіших зірок столичної театральної сцени і українського кінематографа.

У виставі «Будьте, як вдома» також зайняті провідні актори київських театрів і кіно Галина Корнєєва, Заслужена артистка України Світлана Орліченко, Ольга Атанасова, Владислав Никитюк, Павло Лі.
Вистава російською мовою

Опубліковано в Афіша