Фільтрувати матеріали за датою: лютого 2021 — Запорізька обласна філармонія

 Шановні глядачі!

У зв'язку з хворобою артистів музичні програми

ансамблю бандуристів "ЛЮБОГРАЙ"

"ВІДКРИВАЮ СВІТ"

28 лютого 2021 року, 12.00

та "МУЗИКА СТОЛІТЬ"

10 березня 2021 року 17.00

ВІДМІНЕНО

Придбані квитки підлягають поверненню 28.02.2021 року до 12.00 та 10.03.2021 до 17.00 у касу концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії.

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша

  "Композитори впливають на світ поєднуючись із Всесвітом",- говорив видатний Альфред Шнітке.

  Людвіг ван Бетховен, Дмитро Шостакович, Рейнгольд Гліер - були митцями різних епох, але є те, що їх об’єднує. Музиці композиторів притаманна надзвичайна   своєрідність, тому що кожному творі втілена власна душа автора.

   Попри складнощі часів, у яких жили композитори, обставини життя та нерозуміння сучасників, кожен з них прагнув відтворити у музиці Гармонію буття.

  У музичній програмі з циклу "Класика та сучасність" у виконанні академічного симфонічного оркестру під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді прозвучать твори Людвіга ван Бетховена, Альфреда Шнітке, Рейгальда Гліера Дмитра Шостаковича.

   Соліст - видатний український музикант, лауреат багатьох міжнародних конкурсів, заслужений артист України Андрій Ільків. (труба, м. Київ)

    Андрій Ільків є артистом престижної компанії YAMAHA, завдяки чому брав участь у таких знакових подіях як концерт Пам’яті Тимофія Докшицера “Її високість труба запрошує” та проєктах, присвячених Луї Армстронгу та Джорджу Гершвіну. Андрій Ільків понад 15 років був першою трубою відомого міжнародного симфонічного оркестру «Філармонія Націй», до складу якого входили музиканти з понад сорока країн світу.         

  У виконавському арсеналі Андрія знаходяться майже всі різновиди труб, він здійснив велику кількість фондових записів для Національної радіокомпанії України.

    Музикант веде активну гастрольну діяльність: йому аплодували слухачі Німеччини, Франції, Великобританії, ОАЄ, Індії, США, Польщі, Швейцарії, Італії, Іспанії, Бельгії та Нідерландів.

   Запрошуємо шанувальників вишуканої музики 26 лютого 2021 року у концертний зал імені Глінки на музичну програму академічного симфонічного оркестру "Класика та сучасність". Початок о 18.00.

Програма:

Л.Бетховен. Симфонія№2;

А.Шнітке.Сюїта у старовинному стилі для труби з оркестром

Р. Гліер. Романс з концерту для голосу з оркестром (транскрипція для труби Андрія Ільківа);

Д. Шостакович. Танго з балету "Болт".

Опубліковано в Афіша

…Я жива! Я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає.

Ці слова Лесі Українки можуть бути епіграфом до всієї творчості письменниці. Безсмертна спадщина Лесі Українки є дорогоцінним внеском у культурну скарбницю не лише українського народу, а всього прогресивного людства. З її іменем в світову літературу ввійшла постать письменника-громадянина, письменника-патріота, співця осяйних ідеалів людства.

До 150-річчя від дня народження видатної поетеси Запорізька обласна філармонія презентує театралізовану концертну програму «Лісова пісня» за одноіменним твором.

Драма-феєрія «Лісова пісня» - це справжній шедевр української та світової літератури. В ньому простежується багатство думки, поетичність образів та гармонійна єдність реальності і фантазії. В феєрії Леся Українка ставить та намагається вирішити одвічні питання: життя і смерті, кохання та ненависті, вірності та зради, пошуку правди та справедливості.

Театралізована програма академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії – це оригінальне прочитання уривків з драми-феєрії «Лісова пісня», яка поєднує в собі класичні романси українських композиторів (Кирила Стеценка, Дениса Січинського, Віталія Кирейка, Олександра Білаша, Олександра Левицького), поезію видатного митця, сучасну хореографію та хорові твори.

Запрошуємо всіх 25 лютого о 18.00 до концертного залу імені М.І. Глінки насолодитися неперевершеним твором у оригінальній інтерпретації, відчути справжній калейдоскоп почуттів і подарувати собі незабутній вечір української поезії.

Виконавці:

Вокал – провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор)

Художнє слово Катерина Слатвінська, Євген Луценко

Хореографія – Віра Дьяченко, Віталій Брагін

Артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Головний хормейстер - заслужений артист України Сергій Черногор

Керівник оркестру – заслужений артист України Олег Кугаєвський

Балетмейстер – Олег Кравець

Художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь

Опубліковано в Афіша

Про позитивний вплив класичної музики на людину говорять давно і цей факт вже, навіть, науково доведений. Концертна програма «Ефект Моцарта»створена на основі кращих зразків класичної музики, під впливом якої слухачі відчують себе як на сеансі музикотерапії. Під час прослуховування музики Моцарта у людини підвищується рівень мозкової активності, покращується пам'ять та сприйняття інформації, поліпшується слух, а у дітей значно швидше розвивається інтелект. Саме класична музика викликає приплив творчих сил, радісного настрою і сприятиме успіхам у всіх сферах життєдіяльності.

У виконанні артистів філармонії прозвучать твори Вольфганга Амадея Моцарта, Йоганна Себастьяна Баха, Антоніо Вівальді, Клода Дебюсі, Крістофа Віллібальда Глюка та інших видатних композиторів.

Опубліковано в Афіша

Творчий проєкт «Мистецькі зустрічі»

ЕФЕКТ МОЦАРТА

Музикотерапія

Ведучий - Рафаель Едеш

Про позитивний вплив класичної музики на людину говорять давно і цей факт вже, навіть, науково доведений. Музична програма «Ефект Моцарта» створена на основі кращих зразків класичної музики, під впливом якої слухачі відчують себе як на сеансі музикотерапії. Під час прослуховування музики Моцарта у людини підвищується рівень мозкової активності, покращується пам'ять та сприйняття інформації, поліпшується слух, а у дітей значно швидше розвивається інтелект. Саме класична музика викликає приплив творчих сил, радісного настрою і сприятиме успіхам у всіх сферах життєдіяльності.

У виконанні артистів філармонії прозвучать твори Вольфганга Амадея Моцарта, Йоганна Себастьяна Баха, Антоніо Вівальді, Клода Дебюсі, Крістофа Віллібальда Глюка та інших видатних композиторів.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
23
лютого
19:00

СОБАЧЕ СЕРЦЕ

Михайло Булгаков пише повість в 20-і роки минулого століття, коли час героїв пройшов, і залишилися будні, які і є випробування для людини. Це розпал будівництва соціалізму, вічне квартирне питання, розруха в будинках і, головне, - в головах. Спектакль, створений за мотивами повісті «Собаче серце» в новій постановці, вражає своєю актуальністю і в сьогоднішній час. Загадкова Булгаковская містика, сучасне бачення сюжету гармонійно вписалися в концепцію вистави. Цей спектакль для справжніх естетів театрального мистецтва і шанувальників творчості геніального режисера Валерія Золотухіна.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
23
лютого
17:00

МАЛЮК ТА КАРЛСОН

В місті Стокгольмі у найкращому у світі будиночку на даху живе найкращий у світі Карлсон. 

У цьому абсолютно впевнений його друг Малюк. Карлсон, товстун і ненажера, завжди у гуморі, повний вигадок і фантазій. Дружба з цим маленьким чоловічком з пропелером на спині абсолютно змінює життя Малюка.

Весела і зворушлива історія для дітей і дорослих про надзвичайні пригоди двох друзів запам'ятається Вам надовго. 

Театр випустив пустотливу, барвисту, трохи хуліганську, але дуже добру виставу. Вистава про дитячі мрії. Адже, по суті, Карлсон - це немов другий Малюк, якому дозволено все, що заборонено Малюкові. Тому і головний герой вистави - просто пустотливе хлопченя, що радіє появі в його житті надзвичайного друга. А сам Карлсон - така ж дитина, тільки доросла. А манірна Фрекен Бок, а друзі-грабіжники Філле і Рулле? Усі вони абсолютно реальні і в той же час - це усе фантазія.

Ми запрошуємо на виставу не лише дітей, але і дорослих - для того, щоб згадати свої дитячі мрії, як і здавалися найважливішими і найпрекраснішими...

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
19
лютого
19:00

ВІДДАНІ ДРУЖИНИ

День народження Аліси, яка щойно повернулася з дворічної подорожі, збирає  у своїй квартирі старих подруг. Вечірка здається передбачуваною, поки серед подарунків не виявляється закривавлене намисто. Спроби зрозуміти, хто послав його і кому воно призначене, показують, що вірні дружини, добропорядні домогосподарки і тихі берегині сім'ї не так вже безгрішні, та жорстокий злочин може ховатися в минулому кожної з них.

За п'єсою драматурга - Влади Ольховської.

У ролях: Віра Кобзар - актриса театру і кіно;

Наталія Васько - актриса театру і кіно;

Анна Кошмал - актриса театру і кіно;

Віталіна Біблів - актриса Київського академічного театру «Золоті ворота»;

Анжеліка Гирич - актриса Київського академічного Театру юного глядача;

Катерина Варченко - актриса Київського академічного театру на Печерську.

Режисер - Тетяна Губрій, Київський академічний театр «Золоті ворота» Художник - Юлія Заулічний, Київський академічний «Молодий театр»

 Продюсери - Тетяна Едемському, Вікторія Жабенко 

Вистава йде російською мовою з антрактом.

Опубліковано в Афіша

Лауреат міжнародних конкурсів Роман Лопатинський – завжди бажаний гість у обласній філармонії. Всесвітньовідомий музикант, учасник багатьох фестивалів має своїх шанувальників по всій Україні і наше місто не є винятком.

Сольна програма у виконанні піаніста-віртуоза це подорож до неймовірно яскравого світу музики. Незважаючи на молодий вік, талановитий артист підкоряє своєю майстерністю та віртуозним володінням інструменту. Він є неодноразовим лауреатом виконавських конкурсів, серед яких: Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (І премія), Міжнародний конкурс юних піаністів у Тбілісі (Гран-прі), Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. А. Караманова (І премія), Міжнародний конкурс молодих виконавців «Мистецтво XXI сторіччя» (І, ІІ премії).

Роман веде насичену концертну діяльність, виступаючи в різних країнах світу: Польщі, Німеччині, Швейцарії, Франції, Ізраїлі, а також в Японії, Марокко та інших. В Україні піаніст виступав із найкращими симфонічними оркестрами.

Запорізьким глядачам Роман Лопатинський презентує твори Бели Барток, Йоганеса Брамса та Ігоря Стравінського.                

Тож, запрошуємо всіх цінителів високого мистецтва та професійного виконання 18 лютого до концертного залу ім М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії насолодитися шедеврами світових майстрів та отримати духовну та естетичну насолоду.

Опубліковано в Афіша

        Шановні глядачі!

Музичну програму ансамблю бандуристів "Божена"

Бароко & BANDURA

17 лютого 2021 року, 17.00

ВІДМІНЕНО

Придбані квитки підлягають поверненню

17 лютого 2021 року до 17.00

у касу концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії.

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2