Фільтрувати матеріали за датою: жовтня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Середа
27
жовтня
19:00

ПРО ЩО МОВЧАТЬ ЧОЛОВІКИ?

Опубліковано в Афіша
Неділя
24
жовтня
19:00

ВУЛКАН ПРИСТРАСТІ

"Вулкан пристрасті"
Романтична комедія
"Вулкан пристрасті" у виконанні зоряної кіно-пари - Наталії Васько і Олега Савкіна.
Чоловіки і жінки часто живуть на різних планетах, хоча ці двоє - на одному поверсі одного будинку. Він - композитор. Вона - вирощує квіти. 25 років вони проходять повз один одного. Вона - вітає. Він мовчить. Що між ними було? А може і зараз щось залишилося? Чи зможуть вони бути разом? І яка у них є таємниця? Одна на двох, таких різних людей.
    1. Історія любові або ненависті
    2. Інтригуючий сюжет
    3. Добра романтична історія
    • Тривалість - 1 година 40 хвилин без антракту.
Опубліковано в Афіша

Лірико-еротична комедія для дорослих.

Вистава про те, якими обхідними, іноді просто немислимими шляхами пара людей приходить (або не приходить) до сексу і якими химерними способами намагаються потім піти від наслідків.

Комедія дуже яскрава і соковита - тому що про нас, тому що про секс і кохання. А це дуже рідко буває сумним або нудним. Постановка для дорослих людей, - не по паспорту, а за станом душі.

Теми, про які не прийнято говорити зі сцени! Спектакль, який складно описати - його треба дивитися!

Діти до восьми років в зал не допускаються, старше - на розсуд батьків.

17 жовтня, Запоріжжя, концертний зал ім. ГЛІНКИ, початок о 18:00

Опубліковано в Афіша

Музика - прекрасне та неповторне мистецтво. Коли ми її чуємо, благоговійно завмираємо, затамувавши подих під хвилею дивовижних чаруючих звуків.

Дорогі друзі, а чи знаєте ви скільки людей стоїть за створенням та виконанням музичних творів? Це композитори, аранжувальники, вчителі, співаки, інструменталісти, диригенти – та ще багато мешканців всеохоплюючого та багатогранного казкового світу музичного мистецтва.

Запорізька обласна філармонія з великим задоволенням запрошує усіх зазирнути за лаштунки вируючого музичного життя. У рамках нової дитячої пізнавальної програми "Музичні професії" дітлахи дізнаються про те, як народжується музика, що потрібно композиторам для того, аби створити музичні твори, розгадають таємниці виникнення музичних інструментів та обов`язково почують майстерних виконавців. Ми допоможемо розібратися у сфері сучасної музичної індустрії та розповімо про найпопулярніші професії сьогодення.

Опубліковано в Афіша
Середа
13
жовтня
17:00

СІМ ВІДТІНКІВ МУЗИКИ

 Відомий давньогрецький мислитель Платон писав: «Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика додає життя і веселість всьому існуючому... Її можна назвати втіленням усього прекрасного і всього піднесеного».

Запорізька обласна філармонія запрошує запоріжців та гостей міста поближче познайомитися із вишуканою класичною музикою! 13 жовтня о 17.00 в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра програми «Сім відтінків музики», наповнена творами композиторів різних епох і стилів – від класики до сучасності, від опери, оперети, мюзиклу до пісні. В основі – музичні твори, які звеличують одну з улюблених тем в мистецтві – кохання. Завдяки цій вічній темі розкривається краса, багатогранність та виразні можливості музичного мистецтва, яке і є мовою почуттів!

У програмі прозвучать уривки з відомих і популярних опер Ж. Бізе «Кармен», В.А. Моцарта «Весілля Фігаро», Дж. Верді «Травіата», уривки з оперети І. Кальмана «Сільва», з мюзиклів Ф. Лоу «Моя чарівна Леді», Л. Уеббера «Привид опери», а також сучасні західні й українські пісні та інструментальні твори В. Глюка «Мелодія», Ф. Лея «Історія кохання». Свою майстерність та витончену музику слухачам даруватимуть артисти філармонії – лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Світлана Зеленська (фортепіано), Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор), Поліна Гонтарь (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор). Автор та ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова. Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки і відчуйте найяскравіші відтінки її Величності Музики!

Опубліковано в Афіша
Неділя
10
жовтня
19:00

ЄВГЕН ХМАРА

Євген Хмара - композитор, володар Голлівудської премії імпровізаторів, президентської премії за досягнення в музичній сфері і престижного Міжнародного статусу Yamaha Artist разом з такими відомими виконавцями як: James Blunt, Elton John, Paul McCartney, Stevie Wonder і іншими музичними геніями сучасності.

Кожен концерт фортепіанного виконавця - це справжня звукова феєрія, що складається з постійно змінюючих один одного інструментальних композицій. Завдяки вмілим переходах вся концертна програма звучить, як єдине ціле.

Приєднуйтесь до незабутньої подорожі в світ фортепіанної музики!

Опубліковано в Афіша

     Академічний симфонічний оркестр продовжує цикл дитячих концертних програм у музичній рубриці "Велика музика великих країн". І цього разу на юних глядачів чекає знайомство із музичною культурою сонячної Іспанії.

    Мабуть, складно знайти людину, яка б не мріяла побувати в Іспанії - країні сонця і безкрайнього моря, апельсинових гаїв і виноградників. Іспанія підкорює надзвичайно яскравою і темпераментною музикою, яка зачаровує самобутніми мелодіями та запальними ритмами.

   Запрошуємо юних меломанів у музичну подорож видатними містами країни разом з артистами академічного симфонічного оркестру, щоб надихнутися колоритом “королеви Піренеїв”, дізнатися цікаві факти з життя композиторів та поринути в атмосферу іспанських пристрастей.

    У виконанні академічного симфонічного оркестру та солістів філармонії прозвучать перлини класичної музики - фрагменти з опери Ж. Бізе “Кармен”, твори П.І. Чайковського, Е. Шабріє, М.А. Римського-Корсакова, Г. Форе та інших.

Опубліковано в Афіша
Субота
09
жовтня
19:00

ПОТЯГ "ОДЕСА - МАМА"

Руслана Писанка, Олег Філімонов і Віктор Андрієнко знову разом! На численні прохання цінителів гарного гумору яскрава одеська постановка "Потяг Одеса-мама" знову у Запоріжжі! Ця виставии проїхала тисячі кілометрів. Скрізь - аншлаги і тріумф! Її бачили в Україні, Німеччині, США та багатьох інших країнах, і тепер оновлена ​​постановка готова в черговий раз порадувати запорожців і гостей міста. Він - закомплексований чоловік за 50 і типовий мамин синочок ... Вона - розкішна жінка і "справжня українка" ... Вони зустрілися в купе міжміського поїзда ... Чим закінчиться ця поїздка? Напевно не так, як ви очікуєте! 9 жовтня яскраві українські артисти подарують вам зворушливу історію кохання. Поспішайте купити квиток на "Потяг Одеса-мама"! Це подорож, яку не можна пропустити!  

Опубліковано в Афіша

ПРИГОДИ КРУТИВУСА

Музична казка для дітей

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці»

Художній керівник та головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор

Керівник оркестру - заслужений артист України Олег Кугаєвський

Балетмейстер - Олег Кравець                    

   Оригінальна музично-хореографічна казка за мотивами старовинної української легенди про трьох запорозьких козаків справляє позитивні враження на дітей та дорослих.

     На козацькій раді вирішують, що честь і славу української землі на всесвітніх спортивних змаганнях захищатимуть три брати Вернигора, Вернидуб та Крутивус. Щоб позмагатися з кращими силачами та знайти козацьку силу брати подорожують Америкою, Азією, Африкою, Європою.

Опубліковано в Афіша