Фільтрувати матеріали за датою: січня 2020 — Запорізька обласна філармонія

Його музика розмовляє. Вона жива, образна та неповторна. Створена понад триста років тому та незаслужено забута майже на два століття, вона не перестає надихати, вражаючи своєю невтомною силою та багатством фантазії…
Творчість італійського скрипаля та композитора Антоніо Вівальді зібрала у Запорізькій обласній філармонії повний зал шанувальників високого мистецтва. 31 січня 2020 року відбувся феєричний концерт «Під музику Вівальді»! Святкову програму та своє майстерне виконання подарував ансамбль старовинної музики «Armonico», незмінним керівником якого є лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко.
Цього вечора слухачі відправились у дивовижний світ вівальдієвських образів. У концертній програмі пролунали найяскравіші твори Антоніо Вівальді. Музиканти познайомили публіку зі скрипковими концертами, адже саме цей жанр і був заснований самим композитором. Калейдоскоп барочних мелодій відкрив Концерт для скрипки, струнних і чембало ля мінор, сольну партію якого віртуозно виконав сам керівник колективу. В Концерті для 4-х скрипок з оркестром сі мінор слухачі почули гармонічний квартет солістів: Володимир Галіченко, Андрій Мамчур, Галина Мамчур та Ярослав Ревуцький.
Творчість геніального композитора – сотні нескінченно різноманітних опусів, але найбільшим подарунком цього вечора став цикл концертів «Пори року», який пролунав у другому відділенні. «Весна», «Літо», «Осінь» і «Зима» – одні з найулюбленіших творів у меломанів. До їх виконання долучилися гості цього вечора – викладачі Дніпропетровської музичної академії ім. Глінки: заслужена артистка України Ольга Кутакова та учень Володимира Галіченка – Костянтин Цацин. Партія органу – концертмейстер Запорізької обласної філармонії Іоланта Дамаскіна.
Надзвичайних нот та атмосферної поетичності додали ліричні сонети та цікаві відомості зі сторінок біографії композитора, що підготувала заслужений працівник культури України, музикознавець Алла Ходакова.
Музика Антоніо Вівальді та її чудове виконання нікого не залишила байдужим. Публіка аплодувала стоячи і викликала артистів «на біс»!
Запорізька обласна філармонія завжди рада вітати усіх бажаючих насолодитися класичною музикою. Тому, ми з нетерпінням чекаємо гостей 7 лютого на концерті академічного симфонічного оркестру під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді до 250-річчя від дня народження видатного митця – Людвіга ван Бетховена, соліст – народний артист України Юрій Кот (фортепіано, Київ)!

Опубліковано в Новини

Антоніо Вівальді ... Це ім'я вже протягом півтора століття, немов магніт, притягує мільйони шанувальників музики у всьому світі. Здобуті з небуття на початку ХХ століття його твори відразу прикували до себе увагу виконавців, слухачів і музикантів своєю оригінальністю, витонченою мелодійністю і майстерною оркестровкою. Вівальді став основоположником нового жанру –   концерту для соло інструменту з оркестром, і написав у цьому жанрі понад 600 творів. Також він автор 90 опер, понад 100 сонат, безлічі ораторій, мес і камерно-інструментальних творів. У програмі «Під музику Вівальді»прозвучать одні з найяскравіших творів відомого італійця:Концерт для 2-х скрипок з оркестром ля мінорRV 522, Концерт для 4-х скрипок з оркестром сі мінор RV 580, відомий концерт «Пори року» та інші.

Атмосферу благородства й елегантності створить струнний ансамбль професійних музикантів «Armonico» під керівництвом Володимира Галіченка, які вже неодноразово підкорювали запорізьку публіку своєю майстерністю та філігранною грою. Це – артисти Запорізької обласної філармонії, лауреати та дипломанти міжнародних конкурсів: Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (орган), Андрій Мамчур (скрипка), Галина Мамчур (скрипка), Тетяна Гапотченко (скрипка); гості концертної програми: Ольга Кутакова (Дніпро), Костянтин Цацин (Дніпро), талановиті скрипалі – Ярослав Ревуцький, Анатолій Ревуцький, Олександр Горлов, Ігор Кравцов, Ігор Горський, Олександр Мамчур, Віктор Мякішев; віолончелі – Тетяна Шнайдер, Оксана Олійник, Євген Сливко; контрабас – Валерій Карпенко.

Дорогі друзі! 31 січня о 18. 00 Запорізька обласна філармонія запрошує всіх провести час у дивовижній компанії яскравих музикантів та вишуканої музики. А ми чекаємо на зустріч з вами!

Програма концерту

1 відділення

1. Концерт ля для скрипки з оркестром ля мінор RV 356

2. Концерт «Сільський» для струнних та чембало

3. Концерт для струнних та чембало ля мінор RV 156

4. Концерт для 2-х скрипок та струнних ля мінор RV 522

5. Концерт для 4-х скрипок з оркестром сі мінор RV 580

2 відділення

 Цикл із чотирьох скрипкових концертів «Пори року»

Опубліковано в Афіша

ГАЗЕТА МИГ

Ганна Чуприна

Публікація 30.01.2020

У Запорізькій обласній філармонії триває 80-й концертний сезон.

Як повідомляв «МИГ» у номері від 30.01.2020, з нагоди 81-ї річниці заснування філармонії [11 січня] її  творче керівництво у прес-центрі «Журналіст» розповіло про знакові мистецькі події кінця минулого року.

Сьогодні – розповідь про плани на майбутнє.

«Їхав козак за Дунай» від Бетховена

 Генеральна директорка філармонії, заслужена працівниця культури України Ірина Конарєва повідомила, що наша концертна організація продовжує започатковані проєкти та розробляє нові.

Цього року відзначається кілька ювілеїв великих композиторів.

Перш за все, це 250-річчя з дня народження Людвіга ван Бетховена. Неможливо в одному концерті відобразити усю багатогранність цієї потужної мистецької постаті, тому заплановано дві різні програми.

Вже завтра, 7 лютого, у виконанні академічного симфонічного  оркестру під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді прозвучать Симфонія № 8 та Концерт №4 для фортепіано з оркестром [соліст – народний артист України Юрій Кот].

А 5 квітня в рамках святкування ювілею Бетховена артисти презентують концертну програму з інструментальних та вокальних творів композитора. Зокрема, цікаву обробку української пісні «Їхав козак за Дунай». Спеціальний гість – піаніст-віртуоз Роман Лопатинський [Київ].

У квітні відзначається також 210-та річниця з дня народження Фредеріка Шопена. З цієї нагоди 16 квітня фортепіанні твори цього геніального митця прозвучать у виконанні лауреата міжнародних конкурсів Гліба Адлуцького [Дніпро].

Бенефіс музикознавиці та зустрічі з солістами

Не забули у філармонії і про ювілеї власних творчих особистостей.

28 лютого відбудеться бенефіс музикознавиці, заслуженої працівниці культури України Алли Ходакової з нагоди 50-річчя служіння запорізькому музичному мистецтву.

 Як розповіла художня керівниця філармонії, заслужена артистка України Ольга Беженарь, до кінця сезону у слухачів буде багато нагод послухати солістів-вокалістів.

16 лютого усе розмаїття співочих голосів можна буде почути в програмі «Хіти французької естради», – прозвучать твори з репертуару відомих зірок Джо Дассена, Шарля Азнавура, Едіт Піаф, Мірей Матьє, Патрісії Каас, Лари Фабіан.

22 лютого відбудеться концерт учасника «Голоса країни 9», лауреата «Червоної Рути» Германа Романченка.

19 березня із сольним концертом виступить відома запорізька співачка Юлія Якса, що представить широкий спектр вокального мистецтва.

Арт-терапія на «Мистецьких зустрічах»

Філармонійні колективи та солісти підготували і кілька спільних програм.

27 лютого у програмі «І знову звучить орган» можна буде почути вишукану гру на цьому величному інструменті заслуженої артистки України Ілони Турчанінової, що супроводжуватиме виступи вокалістів Юлії Якси та Миколи Квєткова, віброфоніста Віталія Соломянчука та артистів академічного козацького ансамблю пісні й танцю «Запорожці» [художня керівниця – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь].

Ілона Турчанінова подарує запоріжцям і сольний фортепіанний концерт PIANO FOREVER, який відбудеться 10 квітня.

За словами Ольги Беженарь, на додачу до популярного проєкту «Філармонія – дітям», який вже став сімейним, наш концертний заклад починає ще один проект «Мистецькі зустрічі», заснований на підвалинах та званого «ефекту Моцарта», коли лікування музикою відбувається на клітинному рівні. Такі музично-терапевтичні зустрічі за попереднім розкладом відбуватимуться щосереди о 17.00.

Перша з них під назвою Vivat, Musica очікується 11 березня.

«Акорди Хортиці» звучатимуть в 20-й раз…

Запоріжців чекають ще три масштабні фестивалі.

 Головний диригент Запорізького академічного симфонічного оркестру народний артист України В’ячеслав Редя розповів, що цього року Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» відбудеться вже вдвадцяте. І відкривати його 28 березня будуть перші вихованці, котрі за збіглі роки стали відомими майстрами далеко за межами України, в тому числі у Великобританії, Німеччині, Бельгії, Норвегії, Ісландії.

Серед кількох сотень учасників конкурсу «Акорди Хортиці» з різних країн очікується, зокрема, хор з 50-ти дітей з Південної Кореї.

…а «Овації семи континентів» – вперше

1 травня в нашому місті відбудеться надзвичайна мистецька подія – фінал Першого міжнародного конкурсу вокалістів імені Джорджіо Мерігі «Овації семи континентів» . Відбіркові конкурси пройдуть в Італії [Флоренція, Верона], Греції [Паралія Катерини], Україні [Запоріжжя].

В рамках конкурсу на слухачів чекає також оперний фестиваль , на якому переможці та лауреати продемонструють свій талант, а на гала-концерті прозвучать голоси провідних співаків України та зарубіжжя.

А 15-16 травня у стінах філармонії пройде Шостий Всеукраїнський конкурс-фестиваль бандуристів «Хортицький кобзар».

Тож поціновувачів музичного мистецтва чекає купа цікавих подій. Слідкуйте за рекламою!

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/chim-zaporizka-filarmonija-charuvatime-sluhachiv-do-kincja-80-go-sezonu/

Опубліковано в ЗМІ про нас

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 30.01.2020

Что интересного казацкий ансамбль песни и танца «Запорожці» готовит для зрителей

Академический казацкий ансамбль песни и танца «Запорожці» областной филармонии периодически удивляет зрителей неожиданной сменой амплуа. Например, может исполнить джаз и рок.  А в феврале выступит в программе «И снова звучит орган».

Этот год ансамбль начал с премьеры «Різдво без кордонів».

Главными планами на год поделился главный хормейстер ансамбля «Запорожці», заслуженный артист Украины  Сергей Черногор:

-Концертная программа «И снова звучит орган» — это не только проект казацкого ансамбля «Запорожці», а совместный с артистами симфонического оркестра и ведущими мастерами сцены. За органом будет заслуженная артистка Украины Илона Турчанинова. Также будет интересно послушать орган с ударными инструментами, такими как ксилофон и виброфон, в исполнении Виталия Соломянчука. Зрители познакомятся с разнообразными жанрами. Начиная от хоровых и вокальных классических произведений и заканчивая украинскими песнями в сопровождении органа. Концерт состоится 27 февраля.

23 февраля детей ждет яркая музыкальная сказка «Пригоди Крутивуса». Обновленная программа «Весняні розваги», которую покажем весной, базируется на фольклорных пластах.

Будет весной и второй показ премьеры «JAZZ, FOLK, ROСK», по заявкам зрителей.

А к октябрю подготовим концерт танцев народов мира.

Как писала «Индустриалка», В филармонии займутся лечением запорожцев.

Читайте также: Что поразило известного запорожского дирижера в Италии.

Ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/chem-udivyat-zriteley-zaporozhtsi?fbclid=IwAR2Ik7UTSfJtyimABipt84E3rAPyBPfVJy9WO-amS_o4GWklzoodVRflbOU

Опубліковано в ЗМІ про нас

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 29.01.2020

Запорожье примет финал фестиваля «Овации семи континентов», где выступят лучшие оперные певцы

Главным событием года в филармонии и подарком поклонникам оперы обещает стать 1-й Международный конкурс вокалистов имени Джорджио Мериги «Овации семи континентов», финал которого состоится в Запорожье. Филармония стала соучредителем нового престижного проекта.

Отборочные туры пройдут в Италии и Греции, а 25 апреля в Запорожье пройдет отборочный тур для украинских солистов. В нашем городе состоятся также полуфинал, финал и гала-концерт конкурса. 1 мая запорожцы услышат лучшие оперные голоса мира. Об этом рассказала генеральный директор областной филармонии, вице-президент конкурса Ирина Конарева.

— Зная, насколько наши слушатели любят оперное искусство мы не раздумывая согласились стать соучредителями международного фестиваля «Овации семи континентов», — говорит Ирина Конарева.

-Этот фестиваль — событие для нас новое и очень значимое, — отметил главный дирижер академического симфонического оркестра филармонии Вячеслав Редя. — Это очень престижно. География участников обширная.  Фестиваль интересен репертуаром. Будут выбраны лучшие голоса со всего мира. Надеемся, что такой фестиваль станет традиционным.

Читайте также: Как запорожские музыканты встретили Новый год в Италии — фото.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/v-zaporozhe-vyistupyat-luchshie-opernyie-pevtsyi-mira?fbclid=IwAR3LEGWHiz5O76bNFMfvHelMq47cp8wM-AlBLbLUsfoPr__jkjg1u6Bu_xs

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ НСЖУ

Олена Морозова

Прес-центр «Журналіст» Запорізької обласної організації Національної спілки України відкрив новий сезон брифінгів та прес-конференцій  цього року.  Першими у гості до представників мас-медіа прийшли керівники Запорізької обласної філармонії.

Цього разу до журналістів завітали Ірина Конарева, генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України; В`ячеслав Редя, головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, народний артист України; Ольга Беженарь, художній керівник філармонії, заслужена артистка України; Сергій Черногор, головний хормейстер академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії, заслужений артист України; Юлія Дар`їна, керівник літературно-драматургічної частини філармонії.

Цього року 11 січня Запорізькій обласній філармонії виповнився 81 рік.  Сьогодні – це колектив професіоналів, талановитий та бажаний не тільки в Запорізькій області, а і поза межами України. Минулий концертний сезон був вельми насичений: 372 заходи, які змогли подивитися 65 тисяч глядачів, з них 25 тисяч – діти. Лише новорічно-різдвяних вистави за участі артистів і колективів обласної філармонії, що проходили при повних аншлагах, налічується 49, у тому числі і виїзні, для всіх вікових категорій. 26 показів дитячої святкової шоу-програми «Казковий бум» відвідало 11 тисяч малюків, з них понад 3 тисячі дітей з сімей воїнів - захисників, вихованців будинків-інтернатів, дітей з особливими потребами – на безоплатній основі.

В наступному році очікується не менш плідний і насичений на події сезон. У творчих планах – проведення цікавих різножанрових культурно-мистецьких програм, прем`єрних проєктів та фестивальних заходів, про що й розповідали імениті гості.

Серед прем`єр концерти академічного симфонічного оркестру до 250-річчя з Дня народження Людвіга ван Бетховена за участі народного артиста України Юрія Кота (фортепіано, Київ), програма «Зірки оперної сцени» за участі видатних гостей-співачок Олени Ширяєвої (Київ) та Марії Ратковської (Італія). У нових мистецьких проектах від артистів обласної філармонії глядачі матимуть нагоду побачити сольні концерти солістів Юлії Якси, Германа Романченка, Ілони Турчанінової, бенефіс метра філармонії Алли Ходакової «Півстоліття на сцені», велику концертну програму до ювілея  Бетховена, в якій прозвучать вокальні та інструментальні твори видатного композитора, за роялем піаніст-віртуоз Роман Лопатинський (Київ).

Шанувальники козацького ансамблю «Запорожці» зможуть насолодитися прем`єрною програмою «Танці народів світу» та концертом «І знову звучить орган», де у супроводі органу (за пультом заслужена артистка України Ілона Турчанінова) прозвучать класичні твори у виконанні «Запорожців» та провідних артистів філармонії.

У 2020 році буде продовжено популярний проєкт «Філармонія -  дітям», започаткований ще у 2014. А новацією цього року стане творчий просвітницький проєкт для дорослих «Мистецькі зустрічі», який подарує шанувальникам зустріч з шедеврами класичної музики.

В’ячеслав Редя та Ольга Беженарь окремо виділили у своїх розповідях тему фестивального руху у стінах філармонії. 

На сцені концертного залу ім. Глінки навесні зустрінуться учасники ХХ-го ювілейного міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавчого мистецтва «Акорди Хортиці». В цьому році відкриватимуть фестиваль переможці попередніх років, які сьогодні здобули міжнародний авторитет та визнання.

В травні відбудеться VI Всеукраїнський конкурс – фестиваль бандуристів «Хортицький кобзар» спільно з Національною Спілкою кобзарів України, Запорізькою обласною державною адміністрацією, Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Департаментом культури і туризму Запорізької міської ради, Національним заповідником «Хортиця», Запорізьким обласним осередком Національної Спілки кобзарів України з метою актуалізації та розвитку традицій національної культури, творчості Тараса Шевченка та кобзарського виконавства. 

Ще однією з визначних мистецьких подій у Запоріжжі стане фінал І-го міжнародного конкурсу вокалістів ім. Джорджио Мерігі «Овації семи континентів», який пройде у травні. Фіналісти з Італії, Греції, України, Польщі, Південної Кореї виступатимуть на сцені нашої філармонії. В рамках конкурсу відбудеться Оперний фестиваль, на якому свої таланти демонструватимуть фіналісти і переможці конкурсу.

Тож, бажаємо колективу філармонії  успіху та наснаги, творчої креативності та любові від глядачів.

Олена Морозова, фото Юрія Зелинського

посилання на сайт: https://nsju.zp.ua/poslednie-novosti/2233-zaporizka-oblasna-filarmoniya-sezon-2020

Опубліковано в ЗМІ про нас

ЗАПОРІЗЬКА ПРАВДА

Пилип Юрик

29.01.2020

Нещодавно довелося побувати в обласній філармонії на концерті, присвяченому Дню соборності України. Зазначити, що все було гарно й високохудожньо, вишукано й високопрофесійно – нічого не сказати! Адже відгуки глядачів, із якими спілкувався по закінченню дійства – якнайкращі. Чудовий репертуар українських пісень, починаючи з Державного гімну України й закінчуючи «Я не здамся без бою» Святослава Вакарчука. Кожен артист виходив на сцену, як на екзамен. Видно було, що всі без винятку митці шанують глядачів, роблять усе від них залежне, аби люди вийшли з концертного залу, ніби побували на сьомому небі. А вдячна публіка нагороджувала артистів бурхливими оплесками. Те саме можна сказати й про переважну більшість концертів цього закладу культури.

Тож цікаво було потім послухати керівників і фахівців філармонії на брифінгу, що відбувся в прес-центрі «Журналіст». Генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарєва, головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, народний артист України В’ячеслав Редя, художній керівник Запорізької обласної філармонії, заслужена артистка України Ольга Беженар, головний хормейстер академічного козацького ансамблю пісні і танцю “Запорожці” Запорізької обласної філармонії, заслужений артист України Сергій Черногор, керівник літературно-драматургічної частини філармонії Юлія Дар’їна розповіли журналістам про знакові мистецькі події 80-го концертного сезону та чим обласна філармонія дивуватиме своїх шанувальників.

Ірина Конарєва повідомила, що 11 січня цього року Запорізька обласна філармонія відзначила 81-у річницю з дня заснування. 80-й концертний сезон буде особливо насиченим та плідним. У творчих планах на 2020 рік – проведення цікавих різножанрових культурно-мистецьких програм, прем’єрних проектів та фестивальних заходів.

Завершився цикл новорічно-різдвяних вистав. Найближчим часом колективи та солісти Запорізької обласної філармонії подарують своїм шанувальникам чудові прем’єри концертних програм.

Так, уже сьомого лютого до 250-річчя від дня народження Людвіга ван Бетховена академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді презентує концертну програму. У ній прозвучать твори видатного композитора-класика. Соліст – народний артист України Юрій Кот. 16 лютого – у концертній програмі “Хіти французької естради” представлять пісні на всі роки з репертуару відомих французьких зірок Джо Дассена, Шарля Азнавура, Едіт Піаф, Мірей Матьє, Патрисії Каас, Лари Фабіан у виконанні солістів обласної філармонії. 21   лютого – концертна програма академічного симфонічного оркестру “Зірки оперної сцени”. У виконанні гостей – заслуженої артистки України Олени Ширяєвої (сопрано, Київ) та Марії Раткової (сопрано, Італія), прозвучать арії з опер Петра Чайковського, Джузеппе Верді, Жоржа Бізе, Ріхарда Вагнера, Моріса Равеля. Диригент – Дмитро Морозов.

22 лютого на сцені концертного залу імені Глінки – відомий співак,  лауреат Всеукраїнського молодіжного фестивалю сучасної української пісні та популярної музики “Червона Рута”, соліст Запорізької обласної філармонії Герман Романченко. У програмі прозвучать відомі світові та сучасні українські хіти у супроводі музичного гурту.

27 лютого на шанувальників вишуканої музики чекає зустріч із королем музичних інструментів – органом – у концертній програмі “І знову звучить орган”. За пультом – заслужена артистка України Ілона Турчанінова. У супроводі органу виконуватимуться класичні твори провідними артистами філармонії – заслуженим артистом України Віталієм Солом’янчуком (маримба, віброфон), Юлією Яксою, Миколою Квєтковим та академічним козацьким ансамблем пісні й танцю  “Запорожці” під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь. 

28 лютого – бенефіс метра Запорізької обласної філармонії, заслуженого працівника культури України Алли Ходакової, присвячений 50-річчю її творчої діяльності. У програмі прозвучать  кращі мистецькі доробки та музичні вітання від колег – артистів філармонії.

Навесні Запорізька обласна філармонія започатковує творчий проєкт “Мистецькі зустрічі”. 19 березня відома запорізька співачка, солістка Запорізької обласної філармонії Юлія Якса запрошує своїх шанувальників на сольний концерт, в якому представить широку палітру музичних жанрів. Її таланту підкорюються твори різних стилів і напрямків: класична музика, оперне мистецтво (арії, дуети і сцени з опер), романси, популярна естрада. Концертна програма талановитої співачки – це особливе спілкування, де проявляється безмежність її таланту.

Щорічно на сцені концертного залу імені Глінки зустрічаються учасники одного з найпрестижніших мистецьких форумів – Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва “Акорди Хортиці”. Протягом багатьох років обласна філармонія з гордістю виконує почесну місію – допомагає найталановитішим учасникам реалізувати творчі амбіції, сміливі ідеї, оригінальні рішення, креативні ініціативи та сприяє творчому зростанню юних талантів України та зарубіжжя. Цього року урочисте відкриття XX Міжнародного конкурсу-фестивалю “Акорди Хортиці” відбудеться 28 березня.

П’ятого квітня в рамках 250-річчя від дня народження Людвіга ван Бетховена артисти обласної філармонії презентують концерту програму, в якій прозвучать інструментальні та вокальні твори видатного композитора. Спеціальний гість програми – лауреат престижних міжнародних конкурсів, піаніст-віртуоз Роман Лопатинський (Київ).

15-16 травня з метою актуалізації та розвитку традицій національної культури, творчості Т.Г.Шевченка та кобзарського виконавства у Запорізькій обласній філармонії відбудеться VI Всеукраїнський конкурс-фестиваль “Хортицький кобзар”. Запрошуються молоді талановиті бандуристи у віці від 10 до 16 років до творчого самовираження та участі у конкурсі.

А перед цим, першого травня, у Запоріжжі відбудеться визначна мистецька подія – фінал Першого Міжнародного конкурсу вокалістів імені Джорджіо Мерігі “Овації семи континентів”. Відбіркові конкурсні тури відбудуться в Італії (Флоренція, Верона), Греції (Паралія Катерини), Україні (Запоріжжя). Фіналісти конкурсу матимуть можливість виступити на сцені кращої концертної зали України за акустичними можливостями – у концерній залі імені Глінки Запорізької обласної філармонії та у місті Дніпро. У рамках конкурсу відбудеться Оперний фестиваль, на якому свої таланти продемонструють фіналісти та переможці конкурсу. А також буде гала-концерт за участю провідних солістів з театрів України та з-за кордону.

Окрім того, артисти обласної філармонії дадуть концерти в деяких райцентрах та містах нашої області.

Як бачимо, митцям цього закладу культури роботи – непочатий край. Адже за кожним концертом, за кожним проєктом – наполеглива праця артистів, диригентів, керівників.

Фото атора

Посилання на сайт: http://zp-pravda.info/2020/01/29/myttsi-filarmonii-hliadacham/  

Опубліковано в ЗМІ про нас
Вівторок
28
січня
19:00

ВИА "ЛЕЙСЯ ПЕСНЯ"

Опубліковано в Афіша

ИНДУСТРИАЛКА

Светлана Олейник

Публикация 27.01.2020

В Запорожской областной филармонии подвели итоги года и поделились планами

Любите Людвига ван Бетховена? Тогда вам повезло — по случаю 250-летия со дня рождения композитора в этом году в Запорожской областной филармонии пройдет, как минимум, два концерта его музыки. Ближайший, академического симфонического оркестра филармонии — 7 февраля. Гость программы — пианист-виртуоз Юрий Кот из Киева. Прозвучат «Симфония № 8» и «Концерт для фортепиано с оркестром № 4».

-Состоится и концерт, посвященный 210-летию Фредерика Шопена, в апреле, — рассказывает генеральный директор областной филармонии Ирина Конарева. — Любители джаза смогут насладиться 26 марта прекрасным концертом заслуженного артиста Украины Александра Рукомойникова (Киев), с которым выступят музыканты из Греции. Запланированы и сольные концерты наших солистов. Все ждут концерт заслуженной артистки  Украины Турчаниновой и надеемся, что он ежегодно будет проходить в апреле. Проведут сольные концерты Полина Гонтарь, Герман Романченко, Юлия Якса. Совсем скоро, 28 февраля, свой бенефис «Пол столетия на сцене» проведет заслуженный  работник культуры Украины Алла Ходакова.

Важным направлением в работе филармонии являются фестивали. В этом году надеемся ярко отметить 20-летие Международный конкурса-фестиваля детского и юношеского исполнительского искусства «Аккорды Хортицы».  (Сейчас  проходит первый отборочный тур). Проведем 6-й Всеукраинский фестиваль-конкурс бандурного искусства «Хортицкий кобзарь». И порадуем слушателей новым международным проектом оперного искусства.  1 мая в Запорожье состоится  финал 1-го Международного конкурса вокалистов имени Джорджио Мериги «Овации семи континентов«.

Продолжится проект «Филармония — детям», который так нравится и взрослым, что решили сделать аналогичный проект и для них.

-Новый проект называется «Мистецьі зустрічі», собираемся его проводить по средам в 17 часов, — добавляет художественный руководитель филармонии Ольга Беженарь. — Первая встреча запланирована на 11 марта. Встречи будут проходить по типу музыкотерапии. Прозвучит такая музыка, которая лечит на клеточном уровне. В основном, инструментальная.

А еще в филармонии появился новый дирижер академического симфонического оркестра — Надежда Другова. Главным дирижером неизменно остается народный артист Украины Вячеслав Редя.

Цифры

В 2019 году филармония провела 372 концерта (из них 48 — новогодних представлений). Их посмотрели 65 тыс. человек, в том числе 25 тыс. детей.

Концерты на февраль. Избранное

  • 7 февраля — концерт к 250-летию со дня рождения Людвига ван Бетховена.
  • 16 февраля — «Хиты французской эстрады».
  • 21 февраля — «Звезды оперной сцены».
  • 22 февраля — концерт солиста филармонии, участника теле-шоу «Голос країни»  Германа Романченко.
  • 27 февраля — «И снова звучат орган».
  • 28 февраля — бенефис к 50-летию творческой деятельности заслуженного работника культуры Украины Аллы Ходаковой.

Читайте также: Как запорожские музыканты встретили Новый год в Италии — фото.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/chto-novogo-budet-v-zaporozhskoy-filarmonii

Опубліковано в ЗМІ про нас

ГАЗЕТА МИГ

Анна Чуприна

Публікація 27.01.2020

У прес-центрі Запорізької облорганізації НСЖУ «Журналіст» відбувалася прес-конференція з керівництвом Запорізької обласної філармонії, на якій були підбиті попередні підсумки 80-го творчого сезону та окреслені плани на майбутнє.

Як зазначила генеральний директор філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарєва, в минулому році колективи філармонії дали 372 концертні програми, які відвідали 65 тисяч поціновувачів музики, в тому числі 25 тисяч дітлахів. Особливим успіхом у дитячої аудиторії користувалася вистава «Казковий бум»: 26 показів відвідали понад 11 тисяч малюків. Інтригуючий сюжет зацікавив і їхніх батьків.

Новорічні свята завершилися концертом академічного козацького ансамблю пісні й танцю «Запорожці» під назвою «Різдво без кордонів».

Запорізький академічний симфонічний оркестр під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді радував не тільки запоріжців. Наприкінці грудня-на початку січня оркестранти побували з гастролями в Італії, назвавши цю поїздку «Від Різдва до Різдва». Наші оркестранти дали 14 концертів у майже стількох же містах сонячної Італії.

Про те, чим дивуватимуть запоріжців творчі колективи філармонії, читайте у наступних номерах «МИГа».

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/zaporizka-filarmonija-podililasja-znakovimi-podijami-80-go-sezonu/

Опубліковано в ЗМІ про нас
Сторінка 1 із 6