Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 27 вересня 2018 — Запорізька обласна філармонія

Музичний діалог України з країнами Європи триває вже не один рік, радуючи шанувальників музичного мистецтва унікальними проектами, які продовжують багаторічну плідну співпрацю.

27 вересня у концертному залі ім. М.І. Глінки відбувся заключний концерт SEPTEMBER MUSIC FEST!

Фестиваль проходив за підтримки Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина у співпраці з Всесвітньою Європейською Асоціацією Мідних Духових Інструментів, Запорізьким музичним училищем імені П. Майбороди та Запорізькою обласною філармонією на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою. Цього вечора на заході був присутній почесний гість – Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина, почесний доктор Вольфганг Мьоссінгер.

Академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під керівництвом народного артиста України В’ячеслава Реді подарував гостям незабутній концерт, що стирає кордони!!!

Разом з оркестром на сцені виступали одні з найкращих музикантів Європи. Свій професіоналізм та віртуозне володіння інструментом продемонстрував слухачам всесвітньовідомий оперний та концертний диригент, валторніст із Польщі Даріуш Мікульскі. У виконанні музикантів прозвучав маловідомий Концерт для валторни та оркестру № 2 в ІІІ частинах Вольфганга Амадея Моцарта.

Підкорювали публіку своєю майстерністю світові зірки класичної музики: Отто Заутер (труба, Німеччина), Армінн Бахманн (тромбон, Швейцарія), заслужений артист України Андрій Ільків (туба). Красу свого голосу та вокального мистецтва вцілому продемонструвала чарівна співачка Елізабет Штютцер (сопрано, Австрія-Німеччина). Прекрасні твори Георга Телемана, Джоакіно Россіні, Йогана Неруди, Йогана Мольтера, Йогана Штрауса та інших подарували глядачам неймовірну музичну насолоду.

З нагоди закриття фестивалю Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Вольфганг Мьоссінгер та учасники Всеукраїнського семінару, заступники директорів еколого-натуралістичних центрів учнівської молоді привітали гостей та учасників святковими корзинами квітів.

Концерт пройшов у піднесеній та сповненій позитивного настрою атмосфері, а майстерне виконання музикантами всесвітньовідомих творів західноєвропейських композиторів  підкорило публіку у залі.

Опубліковано в Новини
Четвер
27
вересня
18:00

September Music Fest

За сприяння Консульства Німеччини

Концерт академічного симфонічного оркестру

Головний диригент

нароний артист України Вячеслав Редя

 
 
 
 
 
Солісти:
Труба: ОттоЗаутер
Валторна: Даріуш Мікульскі
Меццосопрано: Елізабет Штютцер
Труба: Андрій Ільків
Тромбон: Армін Бахманн
Програма:
Йоганн Мельхіор Мольтер (1696 - 1765) Концерт для труби-пікколо з оркестром №2 ре мажор Allegro Adagio Allegro

Вольґанґ Амадей Моцарт (1756-1791) Концерт мі-бемоль мажор No.2 для валторни з оркестром КВ 417 I. Allegro maestoso
II. Andante III. Rondo piu Allegro

Вольґанґ Амадей Моцарт (1756 - 1791)
опера: Милосердя Тіта
арія: Deh per questo istante solo

Йоганн Баптист Георг Неруда (1707-1780)
Концерт для труби з оркестром мі-бемоль мажор
Allegro Largo Vivace

Джоаккіно Россіні (1792 - 1868)
опера: Італійка в Алжирі
Aria: Cruda sorte amor tiranno

Йоганн Штраус (1825 - 1899)
оперета: Летюча миша
Куплет: Ich lade gern mir Gäste ein

Фердинанд Давід (1810-1873)
Концертіно опус 4 для тромбону з оркестром
I. Allegro maestoso II. Andante, marcia funèbre
Опубліковано в Афіша

     26 вересня у Запорізькій обласній філармонії за сприяння Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина стартував September Music Fest. У програмі фестивалю концерти й майстер-класи світових зірок класичної музики з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Польщі та України. Цього дня у концертному залі імені М.І. Глінки майбутнім музикантам передавали свій досвід та ділилися секретами майстерності імениті професіонали:

професор Музичної академії в польському Лодзі Даріуш Мікульскі (валторна);

лауреат багатьох німецьких та австрійських фестивалів Елізабет Штютцер (меццо-сопрано);
концертний менеджер Сабине Кірдоф;
професор Вищої школи мистецтв Бремену Отто Заутер (труба);
заслужений артист України Андрій Ільків (труба);
професор Академії музики «Франц Ліст» у Веймарі Армін Бахманн (тромбон).
Майстер - класи відвідали студенти та викладачі Запорізького музичного училища імені П.Майбороди, педагоги шкіл естетичного виховання, запорізькі музиканти. Зустріч відбулась у формі творчого діалогу. Музиканти демонстрували набуті навички, сучасні прийоми гри на інструментах, вокальну техніку, ділились професійним досвідом у сфері мистецтва.

     Такі заходи дуже важливі й необхідні, адже артисти мають унікальну можливість поспілкуватися та примножити свої знання.

Опубліковано в Новини

     27 вересня колектив Запорізької обласної філармонії взяв участь у відкритті центру європейського зразку з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space».
    Завдяки відкритому простору у Запоріжжі органи державної реєстрації актів цивільного стану стануть ще ближчими до людей. Осучаснений відділ допоможе мешканцям міста та області швидко, якісно та в комфортних умовах отримати найбільш популярні послуги.
    Під звуки «Весільного маршу» Г.Ф.Мендельсона, який виконав інструментальний ансамбль у складі: Іоланти Дамаскіної, Дмитра Саверова, Володимира Галіченка усі присутні переглянули відеосюжет про історичний шлях становленняі розвитку органів державної реєстрації актів цивільного стану України.
    На відкриття офісу «Open Space» у Запоріжжі завітали поважні гості: перший заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації· Олена Сукманова,начальник управління державної реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, керівник апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович, начальник головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Сергій Васильцов.
     Після перерізання символічної стрічки творчий колектив Запорізької обласної філармонії подарував музичне вітання.
    Солісти філармонії Поліна Гонтарь та Богдан Хижняк виконали відомі композиції, присвячені прекрасним почуттям усіх закоханих «Ти - найкраща» та «Could I Have This Kiss Forever».
    Вічно актуальні композицій К.Гарделя, А.Вівальді, Ф.Шуберта, які полонять кожного з нас, у прекрасному залі центрального ДРАЦСУ звучали по-особливому піднесено та чарівно.
     Щирими оплесками висловлювали присутні захоплення віртуозним виконанням Ярослава Ніколаєва композицій Р.Пауса, Дж.Керна, А.Адлера.
     З визначною подією – відкриттям «Open Space» у Запорізькій області вітав і ансамбль бандуристів «Божена» під керівництвом заслуженої артистки України Ольги Беженарь.
     Від імені колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою, бажаємо всім працівникам органів державної реєстрації актів цивільного стану залишатись і надалі гідним прикладом мудрості, високого професіоналізму, вірності службовому обов’язку у благородній справі служіння захисту прав і свобод громадян України, як на її території так і за кордоном!

Опубліковано в Новини