Фільтрувати матеріали за датою: березня 2023 — Запорізька обласна філармонія

ZPRZ CITY

Ірина Єгорова

Публікація 29.03.2023

Помер соліст Запорізької обласної філармонії Юрій Дячук

Юрій Дячук - відомий у мистецьких колах співак. Свого часу він був артистом академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії, працював у БК «ЗАЛК».

Рік тому талановитий співак повернувся до обласної філармонії, де став дарувати своє мистецтво численним шанувальникам.

Юрій Дячук брав участь майже у всіх концертах для військових, виступав перед переселенцями та дітьми. Спеціально для захисників він підготував дуже щемливу пісню "Хлопці,  будем жити!".

Коли філармонія відновила проведення мистецьких заходів у приміщенні, провідний соліст з чудовим баритоном виступав  у різноманітних тематичних програмах у камерному залі та на великій сцені.

У репертуарі співака - народні пісні та хіти української естради. Однією з найпотужніших пісень у його репертуарі, як на мене,  була пісня "Соколята".

На великій сцені останній раз у житті, як виявилося, Юрій заспівав у святковому концерті до Міжнародного жіночого дня «Жінки, фантазії та мрії».

Смерть Юрія Дячука шокувала колектив Запорізької обласної філармонії. Як кажуть в народі, вона була легкою — артист заснув і не проснувся.

«Пішла з життя людина, яка зробила значний внесок у розвиток культури й мистецтва Запорізького краю. Світлий, добрий спомин про Юрія Дячука завжди житиме у серцях всіх, хто його знав, любив шанував.

Колектив Запорізької обласної філармонії висловлює щирі співчуття близьким, рідним та колегам з приводу непоправної втрати – передчасної смерті соліста філармонії Юрія Анатолійовича Дячука.

Вічна пам'ять», - говориться у некролозі.

Посилання на сайт: https://zprz.city/news/view/u-zaporizhzhi-raptovo-pishov-z-zhittya-talanovitij-spivak?fbclid=IwAR3MTLlqtCpKq5B3Ak2vylhNMVpfN-xySeUAAqozvOz6R5Ajq0npd4sVmjA

 

Опубліковано в Новини

28 березня 2023 року у прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ відбулась прес-конференція «Запорізька обласна філармонія: творчі плани та прем’єри 83 концертного сезону».

Представники творчих колективів обласної філармонії на чолі із керівником-заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою поспілкуватися із журналістами та розповіли   щодо пріоритетних напрямків роботи обласної філармонії, прем’єрних проєктів, культурно-мистецьких програм колективів та творчого потенціалу філармонії, а також презентували новостворені колективи.

Про творчі плани та майбутні прем’єри колективів обласної філармонії журналістам розповіли директор-розпорядник академічного симфонічного оркестру Микола Петюк, лауреати міжнародних конкурсів, в.о. диригента академічного симфонічного оркестру Дмитро Мітнік та Олександр Горлов, художній керівник- головний хормейстер академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», заслужений артист України Сергій Черногор, директор-розпорядник академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Орислава Довженко, солістка обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Юлія Якса та артист розмовного жанру Юлій Гаврилов.

Це перша прес-конференція за часів повномасштабного вторгнення, але не тому, що філармонія не мала достатньо гідних подій, а тому, що творчі колективи та артисти дуже активно працювали в рамках проєкту «Філармонійна оборона в дії» задля скорішої Перемоги.

Колектив філармонії вів активну волонтерську діяльність: пекли пиріжки, шили Прапори, збирали необхідні речі для переселенців, готували маскувальні сітки та шоломи, проводили благодійні концерти для захисників, переселенців та діточок, донатили, працювали у Хабах, займалися вантажними роботами та інше. Наразі опанували ще один вид допомоги – виготовлення окопних свічок.

Зараз 4 працівники філармонії захищають країну у лавах ЗСУ – Богдан Хижняк (соліст), Андрій Романов (режисер), Микита Коваль та Дмитро Тищенко (артисти балету).

- Наразі колективи та солісти ведуть активу основну концертну та творчу діяльність. Музичне мистецтво дуже актуальне і не тільки в нашій країні, а й поза її межами, зміцнює бойовий дух та надихає на Перемогу! - зазначила керівник обласної філармонії Ірина Конарева.

Ірина Едуардівна звернула увагу присутніх на те, що Запорізька обласна філармонія – це єдина прифронтова філармонія, яка не зважаючи на реалії життя продовжує творчо розвиватися та радувати глядачів.

- У минулому році нами проведено 136 мистецьких заходів, 24 з яких – прем’єрні, обслуговано біля 30,0 тис. глядачів. Для дітей проведено 36 концертних програм. Проведено 55 благодійних концертів у госпіталі та на різних локаціях для захисників і переселенців з гарячих точок. Значно розширилася репертуарна палітра колективів, створені нові мистецькі формування. Найближчим часом ми плануємо проведення цікавих концертних прем’єр, активізацію гастрольної діяльності, актуалізацію репертуару, запрошення талановитих митців з Національної філармонії та інших закладів країни, - повідомила очільниця «храму мистецтв» пані Ірина.

Про колективи, які утворилися на базі артистів академічного симфонічного оркестру розповів журналістам директор-розпорядник колективу Микола Петюк.

- Ми пишаємося, що у такий важкий час на базі академічного симфонічного оркестру з’явилися нові колективи: камерний оркестр під керуванням молодого талановитого лауреата міжнародних конкурсів Олександра Горлова, біг бенд під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Мітніка, комбо-бенд «Music Man» під орудою Юрія Крюкова та молодіжний симфо-бенд під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Надії Другової.

Відомі музиканти Дмитро Мітнік та Олександр Горлов – керівники нових колективів філармонії – біг бенду та камерного оркестру повідомили про творчі плани, перспективи розвитку колективів та запросили усіх своїх шанувальників на мистецькі прем’єри.

Майбутніми творчими задумами академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» поділилася директор-розпорядник Орислава Довженко.

- Колектив зараз у дуже гарній творчій формі завдяки керівникам заслуженим артистам України, головному хормейстеру Сергію Черногору, керівнику оркестру Олегу Кугаєвському та балетмейстеру – постановнику Олегу Кравцю. Найближчим часом ансамбль «Запорожці» презентуватиме такі музичні «цікавики» - казку для дітей та дорослих «Пригоди Крутивуса» та запальну концертну програму до Міжнародного дня танцю «Kozak Dance».

Із невимушеним натхненням відкрили творчі таємниці, які чекають на глядачів в рамках проєктів «Мистецькі зустрічі» та «Філармонія - дітям», артисти філармонії- солістка, лауреат міжнародних конкурсів Юлія Якса та артист розмовного жанру Юлій Гаврилов.

- Завдяки музичному керівнику філармонії, лауреату міжнародних конкурсів Оксані Гопці артистичний склад філармонії поповнився молодими талановитими співаками – це випускники Дніпропетровської музичної академії Даніїл Риндін, володар розкішного басу та юна Аліна Сліта, а також справжня гордість філармонії – концертмейстер, піаніст-віртуоз Артур Остапчук. Тому зараз у філармонії є потужний творчий потенціал; готуються прем’єри, особливо користуються підвищеним попитом у глядачів постійно діючі проєкти «Філармонія-дітям» та «Мистецькі зустрічі», - повідомляють присутнім ЗМІ відомі митці.

Запорізька обласна філармонія тісно співпрацює з волонтерськими організаціями та благодійними фондами, які опікуються переселенцями із «гарячих точок» країни, а саме «Я – Маріуполь», «Карітас Запоріжжя», «Солдатський привал» «Коло», «Нова надія», «Мазаль ТОВ» «Beluga ua», «Help.zp ua». Як повідомила журналістам Ірина Конарева: «Пріоритетною категорією для філармонії є наші захисники – воїни ЗСУ, члени їхніх сімей та люди, які через бойові дії були вимушені покинути свої домівки та знайти прихисток у Запоріжжі. Всього у нас 26 партнерів».

І на завершення зустрічі Ірина Едуардівна та представники творчих колективів філармонії щиро подякували ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом, висловили бажання провести концерт Перемоги у всіх містах Запорізької області і запросили усіх шанувальників на концерти, що готуються з душею.

Опубліковано в Новини

Колектив Запорізької обласної філармонії висловлює щирі співчуття близьким, рідним та колегам з приводу непоправимої втрати – передчасної смерті соліста філармонії Юрія Анатолійовича Дячука.

Юрій Дячук працював артистом обласної філармонії, дарував своє мистецтво численним шанувальникам.

Пішла з життя людина, яка зробила значний внесок у розвиток культури й мистецтва Запорізького краю. Світлий, добрий спомин про Юрія Дячука завжди житиме у серцях всіх, хто його знав, любив шанував.

Вічна пам'ять

Опубліковано в Новини

САЙТ ZPRZ CITY

Ірина Єгорова

Публікація 28.03.2023

У Центрі журналістської солідарності працівники Запорізької обласної філармонії розповіли про творчі плани та прем“єри 83 концертного сезону

Центр журналістської солідарності, який створений у минулому році і працює під егідою ЮНЕСКО, опікується журналістами, які виїхали з  Донецької, Луганської та Запорізької областей. Їх домівки залишилися на територіях, які окуповані або знаходяться під постійними обстрілами.

Як зазначила голова обласної організації НСЖУ, керівник Центру журналістської солідарності Наталія Кузьменко, сьогодні на обліку знаходяться 60 вимушених переселенців-медійників.

І половина з них з задоволенням проходить сеанси арт-терапії на концертах солістів та творчих колективів Запорізької обласної філармонії. За що медійники з Бердянська, Оріхова, Якимівки, Енергодара, Гуляйполя, Лисичанська дуже вдячні артистам цього провідного закладу культури Запорізької області.

Тримають філармонійний фронт

Про роботу колективу з початку повномасштабного вторгнення росії розповіла в.о. генерального директора Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева. Перші кілька місяців концертну діяльність у філармонії поставили на паузу, але працівники не сиділи вдома, вони активно волонтерили.

- Це наша перша пресконференція за часів повномасштабного вторгнення. Але не тому, що ми не мали достатньо гідних подій, а тому, що ми, навпаки, дуже активно працювали в рамках проекту «Філармонійна оборона в дії» задля скорішої Перемоги, - зазначила Ірина Конарева. - Спочатку ми, як і вся країна, долучилися до волонтерської діяльності – пекли пиріжки, шили прапори, збирали необхідні речі для переселенців, готували маскувальні сітки та шоломи, проводили благодійні концерти для захисників, переселенців та діточок, донатили, працювали у хабах, навіть займалися вантажними роботами, словом робили багато корисного.

Наразі працівники філармонії, за словами Ірини Едуардівни, опанували ще один вид допомоги – виготовлення окопних свічок. Їх передають військовослужбовцям, бійцям тероборони та волонтерам, які відвозять окопні свічки на передову.

Варто відмітити, що сьогодні чотири працівники філармоніїзахищають країну у лавах ЗСУ – соліст Богдан Хижняк, режисер Андрій Романов, артисти балету Микита Коваль та Дмитро Тищенко.

Мистецтво зміцнює бойовий дух

Два місяці працівники філармонії волонтерили, а вже з травня минулого року потроху почали займатися основною діяльністю — дарувати людям позитивні емоції і естетичну насолоду.

– Музичне мистецтво зараз дуже актуальне. Не тільки в нашій країні, а й поза її межами воно зміцнює бойовий дух та надихає на Перемогу! - впевнена Ірина Едуардівна. - Тож ми не розгубилися, а згуртувалися та об’єдналися. І зараз глядачі віддячують нам аншлаговими залами та щирими оплесками. І в цьому ви могли переконатися на наших концертах.

Єдина прифронтова філармонія просто вражає своєю активністю! Так, у минулому році проведено 136 мистецьких заходів, 24 з яких – прем’єрні! Для дітей проведено 36 концертних програм. В активі філармонії - і 55 благодійних концертів у госпіталі та на різних локаціях для захисників і переселенців з гарячих точок. На концертах побувало біля 30 тис. глядачів.

- Звичайно, певна частина працівників (33 чоловіка, 14%) зокрема молоді матусі з дітлахами та особи поважного віку виїхали за межі міста, але ми тримаємося завдяки чудовій творчій атмосфері взаєморозуміння та впевненості у своїх силах, - підкреслила керівниця облфілармонії. - Дуже радіємо, що завдяки музичному керівнику філармонії Оксані Гопко до нас долучилися молоді талановиті співаки – випускники Дніпропетровської музичної академії Даніїл Риндін, володар розкішного басу, та юна Аліна Сліта.

Ще ми пишаємося нашим новим концертмейстером Артуром Остапчуком та іншими новими артистами усіх творчих колективів. Саме тому у нас є зараз потужній творчий потенціал! Готуються прем’єри, особливо користуються підвищеним попитом у глядачів наші постійно діючі проєкти «Філармонія-дітям» та «Мистецькі зустрічі».

Готуються до концерту Перемоги

Пишаємося, що у такий важкий час на базі академічного симфонічного оркестру з’явилися нові колективи – камерний оркестр під керуванням молодого талановитого Олександра Горлова, Біг Бенд під керуванням Дмитра Мітніка, комбо-бенд «Music Man» під орудою Юрія Крюкова та молодіжний симфо-бенд під керуванням Надії Другової.

У дуже гарній творчій формі зараз ансамбль «Запорожці», завдяки керівникам - заслуженим артистам України Сергію Черногору, Олегу Кугаєвському та Олегу Кравцю.

Тому у наших планах найближчим часом проведення цікавих концертних програм, активізація гастрольної діяльності, подальша робота з актуалізації репертуару, запрошення талановитих митців з Національної філармонії та закладів.

Але поруч з тим ми не припиняємо співпрацювати з благодійними організаціями - «Я – Маріуполь», «Карітас Запоріжжя», «Солдатський привал», «Коло», «Нова надія», «Мазаль ТОВ», «Beluga ua», «Help.zp ua», всього 26 партнерів. У нас, до речі, працюють 10 переселенців з Маріуполя (з “Азовсталі»), Дніпрорудного, Поліг, Бердянська, Степногірська, Токмака, Дружковки Донецької області.

Ірина Конарева також розповіла, що у філармонії готують програму концерту Перемоги.

- Працювати над програмою почали давно, мабуть, ще з перших днів війни, - поділилась Ірина Едуардівна. - Вже підготували актуальний репертуар, нові твори. У концерті будуть задіяні усі солісти та творчі колективи філармонії. А також кращі мистецькі сили Запорізького краю. Концерт буде грандіозним, у двох відділеннях.

Ми дуже хотіли би провести концерти Перемоги у містах нашої області, але зараз запрошуємо всіх до нас - на концерти, що готуються душею.

Про власні творчі плани, а також творчі плани та майбутні прем’єри колективів обласної філармонії журналістам розповіли директор-розпорядник академічного симфонічного оркестру Микола Петюк, артист вищої категорії академічного симфонічного оркестру, в.о. диригента, лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік, артист вищої категорії академічного симфонічного оркестру, в.о. диригента, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Горлов, художній керівник- головний хормейстер академічного козацького ансамблю пісні і танцю “Запорожці”, заслужений артист України Сергій Черногор, директор-розпорядник академічного козацького ансамблю пісні і танцю “Запорожці” Орислава Довженко, солістка обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Юлія Якса та артист розмовного жанру Юлій Гаврилов.

Точка зору глядача-переселенця

Вікторія Горбатко, журналістка з Бердянська:

- Те, що роблять артисти обласної філармонії, важко переоцінити. Музика, концерти — на часі!

У Запоріжжя я приїхала у березні минулого року. Ми розуміли, що рано чи пізно до нас прийдуть. Взяли онучку і поїхали. До Запоріжжя добиралися через 17 блокпостів. На кожному запитували документи, рилися у наших речах.

На дорозі бачили багато спалених машин, техніки. Здавалося — це залишилося з війни. І не хотілося вірити, що це наші сьогоднішні реалії.

Психологічно дуже важко пережити, що ти вдома мав усе, а приїхав у Запоріжжя і не знаєш, що тобі робити. Ти як дерево, яке вирвали з корінням.

І у моїх колег, які знайшли прихисток у Запоріжжі, є що розповісти про ситуації у їх рідних містах.

У нас два життя: одне — тут намагатися щось робити, інтегруватися у нормальне життя. А друге — ми думками весь час вдома. Ми спілкуємось з земляками, які теж виїхали, обмінюємось інформацією про те, що робиться у нашому рідному місті.

Це я детально так розповідаю, щоб артисти розуміли, у якому стані ми приходимо у філармонію. А під час концерту ми забуваємо про цей жах. Приходимо - і душа розквітає!

Я вдячна долі, що завдяки партнерству обласної організації НСЖУ і обласної філармонії ми, переселенці, маємо змогу відвідувати такі чудові концерти. Працівники філармонії за цей рік стали нам рідними людьми.

Артисти несуть потужні позитивні емоції — емоції відродження усіх нас! Хай завжди будуть з вами наші слова вдячності і наші аплодисменти.

І так хочеться, щоб з концертом Перемоги солісти і творчі колективи приїхали до нашого деокупованого Бердянська. І щоб у нашому місті під час оксамитового сезону відбувся фестиваль джазу!

Фото: Запорізька обласна філармонія

Посилання на сайт: https://zprz.city/news/view/u-zaporizhzhi-vzhe-gotuyut-programu-kontsertu-peremogi

Опубліковано в ЗМІ про нас

ZPRZ CITY

Публікація 25.03.2023

Світлана Олійник

Драйв справжнього джазу - у філармонії відбувся яскравий концерт нового колективу BIG BAND артистів симфонічного оркестру

Новий колектив BIG BAND артистів академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії виступив вчора ввечері з прем'єрою свого першого концерту "Джаз у філармонії". Цей яскравий виступ став і презентацією BIG BAND.

На концерті прозвучать яскраві хіти XX століття, які увійшли до «золотої колекції» джазу 1930-1960-х років. Прикрасою концерту стали блискавичні соло  інструменталістів – заслужених артистів України Володимира Медведєва та Віталія Солом’янчука, лауреатів міжнародних конкурсів Івана Левченка, Тараса Пацернюка, Гліба Формальского, Андрія Нетреби, Романа Чекаліна  та чаруючий вокал солістки філармонії Юлії Якси. Вели концерт чудові професіонали Світлана Холод і Микола Петюк.

- Джаз в прифронтовому місті – потужна зброя та найкращий антидепресант, – вважають артисти  колективу BIG BAND  під керуванням Дмитра Мітніка.

- Коли ми створювали BIG BAND на базі академічного симфонічного оркестру, то намагалися зберегти існуючий  колектив, та довести, що ті, хто залишився у прифронтовому місті – яскраві митці, які творять і зможуть подарувати слухачам радість та драйв справжнього джазу, – зазначив керівник та диригент  Дмитро Мітнік.

Колектив був створений завдяки підтримці гендиректора філармонії, заслуженого працівника культури України Ірини Конаревої. Про це повідомили на сторінці філармонії у "Фейсбук".

Ми писали, що у Запорізькій обласній філармонії прозвучить музика весни. 26 березня в рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» відбудеться прем'єра концерту «Пори року. Весна». Детальніше читайте за посиланням.

Фото Запорізької обласної філармонії

Посилання на сайт: https://zprz.city/news/view/novij-dzhazovij-kolektiv-zigrav-u-zaporizhzhi-pershij-kontsertfoto?fbclid=IwAR2pEH7dpWKPc15ciS8kz_7OKW5MYkB-cAocH6Jq6JpKE_Sze7DtXOmBER0

Опубліковано в ЗМІ про нас

САЙТ ГАЗЕТИ "МІГ"

Публікація 26.03.2023

Джаз у філармонії як фонтан щасливих емоцій    

Минулої п’ятниці прозвучала програма  «Джаз у філармонії», яку з перервами лише на аплодисменти грав новостворений колектив BIGBAND під керуванням Дмитра Мітніка. Музиканти – наші, рідні, ті самі. Та у BIGBAND на перший план вийшли духові інструменти: саксофони, труби, тромбони…

Наче із чарівної скриньки диригент виймав один за одним шедеври джазових скарбів, які слухачі, можливо, й чули, але не завжди пізнавали навіть тренованим вухом – настільки свіжою та чарівною була інтерпретація твору [олівця  та таланту до цієї роботи доклав і сам Дмитро Мітнік, і  Андрій Нетреба].

  

Іноді до болю знайомий акорд звучав якоюсь додатково знайденою нотою так яскраво, що і волів би зрозуміти, як це створено, а не впіймаєш вухом.

Бризками шампанського лилися ноти з-під пальців Андрія Нетреби, яскраво та переможно грали Володимир Медведєва та Віталій Солом’янчук, Тарас Пацернюк та Гліб Формальский… Віртуозно звучав саксофон Івана Левченка.  Чарівно співала Юлія Якса. Навіть костюми ведучих Світлани Холод та Миколи Петюка виглядали джазово креативно.

 

Від них ми  дізнатись, що Дюк Елінгтон говорив про джаз: мовляв, це той чоловік, якого б ви ніколи не хотіли бачити поруч із своєю донькою… От, дотепник!

 

Було надзвичайно приємно почути, яку пісню виконувала Одрі Хепберн у фільмі «Сніданок у Тіффані» – від неї лишилась лише мелодія, але яка! Одрі ми домалювали уявою

Граючи, музиканти не відводили очей від Дмитра Мітніка та посміхались йому. І виходило, що вони посміхаються в зал, нам.

Та руки диригента, як казав мудрий Рудольф Баршай, це те, що поєднує музику та думку. І Дмитро поєднав наші думки із надіями, що горе минеться, а музика залишиться. Що скарбниця джазова сповнена такою кількістю мелодій та акордів, перед якою тоска безсила. Що музика прославляє життя, а не смерть.

Що… зберуть непересічні громадяни гроші на квартиру, втрачену під час війни Іваном Левченком.

І джаз звучатиме і далі – переможно.

Інеса АТАМАНЧУК, фото Миколи БАРИШЕВА

ПОСИЛАННЯ НА САЙТ: https://mig.com.ua/dzhaz-u-fioarmonii-iak-fontan-shchaslyvykh-emotsij/

Опубліковано в ЗМІ про нас
Понеділок
27
березня
11:54

ДО УВАГИ ЖУРНАЛІСТІВ ТА ЗМІ!

   28 березня 2023 року о 13.30 у прес-центрі «Журналіст» ЗОО НСЖУ відбудеться прес-конференція «Запорізька обласна філармонія: перспективні творчі плани та премєри 83 концертного сезону». Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь у висвітленні даної події.

                           

Опубліковано в Новини
Понеділок
27
березня
10:25

ВІТАЄМО З ДНЕМ ТЕАТРУ!

Дорогі друзі!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає служителів Мельпомени та всіх шанувальників театрального мистецтва із Міжнародним днем театру!

Сучасний український театр в реаліях сьогодення –  це справжня могутня скеля мистецтва, багатство й неповторне обличчя рідної культури, що стоїть на сторожі національної духовності. Театр органічно поєднує кращі вікові традиції та новітні світові надбання, є універсальною мовою спілкування та могутнім джерелом натхнення!

Наразі театральне мистецтво надає життєвої наснаги, пропагує найкращі людські якості та надихає на Перемогу. Завдяки професіоналізму, таланту та новаторському підходу до постановок мистецька скарбниця країни збагачується новими творчими проєктами та цікавими прем’єрами.

Хай Віра, Надія та Любов ніколи не полишає ваші обдаровані душі, а Добробут і Злагода стануть запорукою Щастя у ваших домівках! Міцного здоров'я вам, шановні театрали, творчого натхнення, яскравих ролей, цікавих режисерських знахідок та щирих глядачів.

Миру, успіхів, здійснення мрій та прихильності Муз!

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                            ІРИНА КОНАРЕВА

м. Запоріжжя

27 березня 2023 р.

Опубліковано в Новини

Навесні сонечко світить яскравіше, стає тепліше, з'являються перші листочки та квіти, пташки прилітають з вирію ... і в серцях оживають найсвітліші почуття, які здатні розфарбувати світ у неймовірні кольори. Кольори, які дарують багато сонця, тепла й натхнення. І кожен митець намагається передати цю захоплюючу красу. Особливо чуттєво весна оживає у музиці.

26 березня в рамках мистецького проєкту «Філармонія – дітям» відбудеться прем'єра музичної програми «Пори року. Весна». Продовжуючи цикл програм про красу природи, мовою музики артисти Запорізької обласної філармонії розкажуть малятам про мрійницю Весну. Авторка проєкту – музичний керівник філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка.

В концерті прозвучать інструментальні та вокальні твори Антоніо Вівальді, Анатолія Кос-Анатольського, Богдани Фільц, Лесі Дичко та інших.

До вишуканого світу музичного мистецтва дітлахів залучатимуть Юлія Якса, Вікторія Шестакова, Аліна Сліта, Даниїл Риндін, Марія Іванченко (флейта), Ірина Скляренко (бандура). Концертмейстери – Світлана Зеленська, Артур Остапчук та Ольга Семенець. Ведучий програми – Юлій Гаврилов. ​​

Артисти філармонії наповнять маленьких глядачів творчою енергією та натхненням.

Тож, обов'язково завітайте до Запорізької обласної філармонії всією родиною 26 березня о 12.00 і відчуйте приголомшливу силу музики весни!

     Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану. 

Опубліковано в Афіша

Шановні наші герої!

Мужні військовослужбовці Національної гвардії України!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає вас із професійним святом!

Ви - сила та міць української держави, справжні патріоти, для яких захист інтересів країни є справою честі! З перших днів російського вторгнення ви знаходитеся в епіцентрі найпекельніших подій, і нині завдяки вам жовто-блакитний прапор гордо майорить над визволеними територіями. Впевнені, що дякуючи зусиллями незламних воїнів ворог назавжди піде з нашої землі.

Віримо у відвагу кожного захисника та бажаємо і надалі зберігати той легендарний незламний дух козацтва, стійкість і впевненість у Перемозі, якими ви наповнені. Зичимо міцного здоров’я, невичерпного оптимізму та найскорішого миру! Нехай любов до рідного краю, Божий захист та людська вдячність надають вам сил нелегкій і відповідальній справі служіння українському народу.

Чекаємо, молимося та підтримуємо щодня!

Слава Україні! Слава Нацгвардії!

 

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник культури України                      Ірина КОНАРЕВА

26 березня 2023р.

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 5